Seçim 2023

Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon: 14 Mayıs'ta oy kullanabilecek Suriyeli sayısında 5 senede yüzde 700 artış yaşanmış

01 Mayıs 2023 08:56

Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde Suriye ve sığınmacılar konusunun tartışıldığını belirterek, "Ülkemize geçici sığınmacı olarak gelen Suriyelilerin sayısı resmi rakamlara göre 3.411.029 milyon (19 Nisan itibarıyla).

Siyasi partilerimizin neredeyse tamamı Suriyelileri geri göndereceklerini söylüyorlar, AK Parti’nin ne dediği ise karmaşık. İçişleri Bakanı ve bu sahadaki kuruluşlar aylardır izliyoruz, gönderiyoruz mesajları veriyorlar, Cumhurbaşkanı ise göndermeyeceğiz diyordu" ifadelerini kullandı.

Seçimlerde oy kullanabilecek Suriyeli sayısında son 5 senede yüzde 700 artış yaşandığını kaydeden Önhon, "Şeffaflıktan uzak, siyasi saiklerle ve günlük politikalarla yürütülen, çok karmaşık bir hal alan Suriyeli sığınmacılar konusu, birçok boyutuyla, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin uğraştığı meseleler gündeminde üst sıralarda yer almaya devam edecek" diye yazdı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...