Politika

Turgut Altınok'tan "Antalya'da 600 daire" açıklaması... Gazeteci Murat Ağırel'in yayınladığı tapu belgeleri soruldu

27 Mart 2024 16:41

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Antalya’da 600 konuta sahip olduğu" iddialarını bir kez daha yalanladı. Gazeteci Murat Ağırel'in yayınladığı tapu kayıtlarına ilişkin soruya, "Niye ‘Turgut Altınok’ diye bir tapu çıkaramadı. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Hani Turgut Altınok adına 600 daire vardı, niye tapuyu çıkaramadı?" yanıtını verdi ve gazetecilere, "Yalan söylüyorlar, siz de yalan üzerine bize soru soruyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi. 

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Turgut Altınok, Keçiören’de müze açılışında gazetecilerin, mal varlığı ile ilgili kendisine yönelik iddialara ilişkin sorularını yanıtladı.

TIKLAYIN - Murat Ağırel’den Turgut Altınok’a belgeli "mal beyanı" yanıtı: Sorularıma yanıtınızı sabırsızlıkla bekliyorum

"Ben değil, Yavaş istifa etmeli"

Gazetecilerin, "600 dairenin Altınok adına tapusunu göstersinler istifa edeceğim." sözlerini hatırlatarak, "İstifa edecek misiniz?” sorusuna Turgut Altınok, şu karşılığı verdi:

“Turgut Altınok’un sözü bir özü birdir. Dün tamamen yalan, iftira, çamur… Niye ‘Turgut Altınok’ diye bir tapu çıkaramadı. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Hani Turgut Altınok adına 600 daire vardı, niye tapuyu çıkaramadı? Yalan söylüyorlar, siz de yalan üzerine bize soru soruyorsunuz. Ben değil, Yavaş istifa etmeli, söylediği yalanları, çamurları ispat etmediği için. Gidin Yavaş’a zerre onuru varsa onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok. Ankaralıya anlatacak bir şeyi yok. Neyini anlatacak, Altınok’un geçmişi belli. Belediye Başkanı olduktan sonra mal varlığı azalmış. Kendisi Londra’dan daire almış. Kızına şirket kurmuş. Şu an oturmuş olduğu ev 25 milyon. Hangi Belediye başkanı maaşıyla alınır."

"Özür dilesinler"

Bir gazetecinin "Belgeleri gazeteciler açıkladı" sözleri üzerine Altınok, şöyle konuştu:

"Turgut Altınok diye bir belge var mıydı? Gördünüz mü bir tapu? Mal varlığını ben veriyorum, Turgut Altınok adına. Yine söylüyorum, muhatap kim, Turgut Altınok. Belediye Başkanı kim, Turgut Altınok. Dolayısıyla 'Turgut Altınok adına varsa daire, getirin. İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir ama bunu iddia edenler de ispat edemezse namert ve şerefsizdir' dedim. Hem yalan söylüyorlar hem ispatlayamıyorlar. Hem attıkları çamurun, yalanın içerisinde boğuluyorlar. Turgut Altınok diye bir tapu yok Antalya'da. Onların istifa etmesi, özür dilemesi lazım. Zerre televizyoncularsa, zerre ahlakları edepleri varsa, ‘Yalan söyledik, sana çamur, iftara attık seçim arası, özür diliyoruz' demeleri lazım."

"Londra’da kızına kurduğu şirketin ortaklarını açıklasın"

Mansur Yavaş’ın “iki çocuğunun memur olurken KPSS'ye girmelerine” ilişkin soru üzerine Altınok, “Londra’da kızına kurduğu şirketin ortaklarını açıklasın. Londra’daki daireyi hangi parayla aldığını sorun?” şeklinde konuştu.