Gündem

TSK'da 'FETÖ' operasyonu: 167 ihraç

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 90, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 77 personel ihraç edildi

01 Mart 2019 19:24

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK), bakan onayıyla 167 kişi ihraç edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni bilgi ve belgeler çıktıkça bu mücadele devam etmekte, gereği yapılmaktadır” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın talimatıyla yapılan incelemeler sonucunda Bakan Hulusi Akar’ın onayıyla bugün, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 90, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 77 olmak üzere toplam 167 personel ihraç edildi. OHAL’in kaldırılmasının ardından TSK’den bugüne kadar ihraç edilen toplam personel sayısı 486 oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, konuya ilişkin olarak “Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ ile mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürmektedir. Mücadele, tüm kuvvet komutanlıkları, karargah, birlik ve kurumlar tarafından, bir bütün halinde, hiçbir fark olmaksızın, belirlenen kıstaslar doğrultusunda, dikkat ve hassasiyetle sürdürülmektedir. Yeni bilgi ve belgeler çıktıkça bu mücadele devam etmekte, gereği yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan OHAL’in kaldırılmasının ardından ocak ayına kadar geçen sürede FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle bin 76 personel açığa alınmıştı.