Gündem

Trans mahpus kitap bekliyor

Mahpus, hem üniversite hazırlık kitaplarına hem de dil öğrenimi için gramer çalışabileceği kitaplara ihtiyacı olduğunu bildiriyor

05 Şubat 2019 11:54

Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan, üniversiteye kayıt yaptırmayı planlayan ve kitaba erişemeyen trans kadın mahpus kitap bağışı bekliyor.

Trans mahpusun kitap talebini LGBTİ+ mahpusların durumları, ihtiyaçları ve hakları konusunda kamuoyunu bilgilendirme amaçlı içerik paylaşan Hapiste LGBTİ duyurdu. Hapiste LGBTİ duyurusunda, trans mahpusun kitap talebini ifade ettiği mektubun ilgili bölümünü paylaştı.

Kaos GL'nin aktardığına göre lise eğitimini tamamlamak üzere olan, üniversitede psikoloji ya da sosyoloji okumak isteyen ve konuştuğu İngilizce dışında Rusça ve Fransızca’da öğrenmek isteyen ancak kaynak kitaplara erişemediğini belirten trans mahpus mektubunda, hem üniversite hazırlık kitaplarına hem de dil öğrenimi için gramer çalışabileceği kitaplara ihtiyacı olduğunu bildiriyor.

Hapiste LGBTİ, kitap talebini duyuran trans mahpusa ve diğer LGBTİ mahpuslara destek olmak isteyenleri Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği’nin 0212 293 69 82 numaralı telefonuna yönlendiriyor.