Dünya

Texas'ta bir sürücü, arabasıyla göçmen merkezinin önündeki kalabalığa daldı: 7 ölü, 10 yaralı

08 Mayıs 2023 08:36

ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Brownsville kentinde bir araba, göçmen ve evsizlere hizmet veren bir sığınağın önündeki binanın önündeki kalabalığa daldı. 

Pazar günü meydana gelen olayda 7 kişi öldü ve 10 kişi yaralandı. Yetkililer, arabanın bilinçli olarak kalabalığın üzerine sürülmüş olabileceğini düşünüyor.

The Guardian'ın aktardığına göre araba, Ozanam Merkezi'nin yakınlarındaki otobüs durağının kaldırımında oturanların üzerine saat 8.30 sularında gitti.

Merkezin direktörü Victor Maldonado, Associated Press'e yaptığı açıklamada güvenlik kamerası kayıtlarında SUV'nin kırmızı ışıkta durmadan kalabalığın içine daldığının görüldüğünü ifade etti.

Polis, yerel basına yaptığı açıklamada 7 kişinin olay yerinde öldüğünü ve birkaç kişinin de hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Polis Komiseri Martin Sandoval, "Olanın üç nedeni olabilir: Sürücü sarhoş olabilir, kaza yapmış olabilir ya da kalabalığın arasına bilinçli dalmıştır" dedi.

Sandoval, sürücünün hastanede sorulara yanıt vermeyi reddettiğini ve taburcu olur olmaz hapishaneye götürülecek gözaltına alınacağını bildirdi.