Gündem

Susuz kalan köylü valilikte eylem yaptı

19 Haziran 2019 13:44

Çorum merkeze bağlı Üyük Köy halkı köylerinde yaşanan su sıkıntısını çözülmesi için valilik binası önünde oturma eylemi yaptı.

Köyün yakınında taşocağını yeniden işletmeye açılması sonucunda köyün sularının kesildiğini dile getiren Üyük Köyü halkı taşocağının faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

Vali Mustafa Çiftçi ile görüşmek isteyen Köy halkına Çorum Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Zeki Oral ve Üyük Köyü Muhtarı Ali Yalvaç öncülük ettiler.

Taşocağı yetkililerinin sadece define bulmak için köylerinde çalışma yaptığı iddialarında bulunan köy halkı, çalışma yapılan taşocağı ile köyün su ihtiyacını karşılayan deponun aradaki  mesafenin 100 metre olduğunu ifade ettiler.

Köyde içmek için su bulamadıklarını dile getiren köy halkı, köyde bulaşık ve çamaşır makinalarının susuzluktan çalışmadığını söylediler.

Sorunlarının çözülmediği takdirde TBMM’ne kadar gideceklerini belirten köy halkı, taşocağının 3 defa çalışma ruhsatının iptal olmasına rağmen tekrar çalışma ruhsatının verildiğini kaydettiler.

Çorum Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı Zeki Oral, çalışmaya başlayan taşocağının 2 köyün suyunun kesilmesine sebep olduğunu söyledi.

Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, taşocağının daha önce 4-5 defa mahkemelik olduğunu ve mahkeme kararının işletme lehine olduğu için çalışmaya başladığını ve konunun ayrıntılı bir şekilde tekrar araştırıp, konuyu çözeceklerini ifade etti.

Yetkililer ile görüşen köy halkı Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin köye geleceği haberini almaları üzerine köye gitmek için dağıldılar.