"Laik de dindar da Suriyeli düşmanlığında birleşiyor çünkü tepki sınıfsal, yoksullar sevilmiyor"
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

"Laik de dindar da Suriyeli düşmanlığında birleşiyor çünkü tepki sınıfsal, yoksullar sevilmiyor"

Akademisyen Süreyya Su, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

hakan aksay süreyya su

Resmi rakamlara göre sayıları 3,5 milyonu geçen Suriyelilere yönelik ırkçı saldırı ve yasaklamalar gündemini koruyor. Neden potansiyel suçlu görülüyorlar? Saldırılar neden bir anda lince dönüşüyor? Akademisyen ve T24 yazarı Süreyya Su, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı.

Akademisyen Su, dindar ya da laik, toplumun farklı kesimlerinin Suriyeli düşmanlığı üzerinden birleştiğini, sınıfsal bir tepkinin söz konusu olduğunu belirterek; "Suriyeli yoksullar sevilmiyor" dedi.

Süreyya Su'ya göre tepkinin başka bir nedeni de, Suriyelilerin Türkiye toplumunun geçmişini hatırlatması. O geçmiş de " Doğulu geçmiş, peçeli geçmiş, esmer geçmiş, kıllı geçmiş, ter kokulu geçmiş, develi geçmiş, nargileli geçmiş... "

Suriyelilere yöneltilen 'vatanları için savaşmadılar' suçlamasını da eleştiren Süreyya Su, "Suriye'de vatan savunması yok, çeteler var, emperyalist ülkelerin alan savaşı var ve ortada da ulusal bir lider yok" dedi. 

İlgili İçerikler