Sağlık

Sağlık Bakanlığı, 'balık pulu' hastalığı için geliştirilen ilacı ücretsiz dağıttı

İktiyozis hastalığına sahip olan bireylerin soğuk ve tozlu ortamlarda durmamaları gerekiyor

02 Ekim 2019 17:56

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı 7 mahalledeki yaklaşık 150 vatandaş 'balık pulu' hastalığının getirdiği sorunları yaşıyor. Sağlık Bakanlığı ise hastalıkla ilgili olarak geliştirilen ilacı buradaki vatandaşlara ücretsiz dağıttı. 

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı Çatalköprü, Gökgedik, Kayrak, Yukarı Bozkır, Osmancık, Dalbahçe ile Güney mahallelerinde yaşayan 150 kişi 'balık pulu' olarak bilinen iktiyozis hastalığı ile mücadele ediyor. Hastalığa yakalanan vatandaşlar ciltlerinin pul pul olması nedeniyle güneşe çıkamazken; soğuk ve tozlu ortamlardan uzak durmaları da sağlıkları açısından önem taşıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılan ilaç, hastalığın etkisini azaltmasının yanı sıra rahatsızlığın bütün vücuda yayılmasını da engelliyor. 

Yemek yerken dışlandı, otobüse alınmadı

1951 yılında doğduğunu ve doğuştan beri hastalıkla boğuştuğunu belirten iktiyozis hastası Ahmet Gökçe, hastalığı sebebiyle yaşadığı sorunları şu sözlerle ifade ediyor:

"Doğuştan beri çekiyorum. Cilt hastalığı nedeniyle askere bile almadılar. Hastalığımın bana bir zararı yok. Sadece soğukta cildimdeki çatlamalar artıyor. Çalışırken bana bir zorluğu olmuyor. Sıcakta ve soğukta biraz acıma yapıyor. Devletimizden Allah razı olsun ilaçlarımızı verdi. Dosyamızla gidip rapor aldık. Ardından da eczanelerden ilaçlarımızı temin ediyoruz." 

Lokantalarda yemek yerken dışlandığını söyleyen Gökçe, bir defa da İzmir'de otobüse alınmadığını belirtti. (İHA)