Gündem

SADAT'tan Körfez turu açıklaması: İş ziyareti

“Bir iş forumuna katılmalarının son derece olağan” olduğunu kaydeden SADAT, CHP’ye “yargı önünde cevap vereceklerini” belirtti

20 Temmuz 2023 15:38

SADAT, Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Körfez turuna katılması nedeniyle gelen tepkiler üzerine, “iş ziyareti” açıklamasını yaptı. Bu iş forumuna katılmalarının son dereceğe olağan olduğunu belirten SADAT, CHP'yi hedef alarak, "yargı önünde" cevap vereceklerini belirtti.

SADAT Savunma A.Ş. Hukuk Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “Tayyip Erdoğan seçim sürecinde, 'SADAT ile ilgili bütün eleştirilere alakam yok' demişti. Beyefendi, SADAT’ın CEO’su Melih Tanrıverdi Suudi Arabistan’daki heyette. Heyetle birlikte temaslarda bulunuyor. İş formuna katılıyor ve beyefendinin referansı Recep Tayyip Erdoğan” şeklindeki sözleri üzerine açıklama yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu’nda Türkiye’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok şirketin yöneticisi yer almış ve birçok sektörde ülkemizin yararına iş birliği anlaşmaları imzalanmıştır. SADAT A.Ş.’yi temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Melih Tanrıverdi, iki ülke arasında Savunma Sanayi Hizmet Sektöründeki iş birliğini güçlendirmek amacıyla foruma katılım sağlamıştır. Nitekim bu kapsamda, Suudi Arabistan Krallığı, Katar Devleti ve Birleşik Arap Emirliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında Savunma Sanayi sektöründe kapsamlı bir iş birliği anlaşmaları imzalandığı da kamuoyuna yansımıştır.” 

CHP’yi hedef alan SADAT, açıklamasında, “DEİK İş Forumlarında Savunma Sanayi Hizmet Sektöründe ülkemizi temsil eden iş insanlarımızın bir siyasi parti tarafından açıkça hedef gösterilmesi, ülkemizin bu sektördeki başarılarını gölgelemeye yönelik bir girişimdir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile bir sermaye şirketi olan SADAT’ı ilişkilendirmek, son derece mesnetsiz bir girişimdir” ifadelerini kullandı.

“Bir iş forumuna katılmalarının son derece olağan” olduğunu kaydeden SADAT, CHP’ye “yargı önünde cevap vereceklerini” belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önc,e "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız, adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor" ifadelerini kullanmıştı.