Gündem

Sabah yazarı Babaoğlu: Afetlere karşı önlem almayı, doğru düzgün şehirler kurmayı, çalıp çırpmadan bina yapmayı engelleyen şey normal sayılabilir mi?

"Eski hataları bir daha yapmamak için normal dedikleri neyse, ona dönmemeliyiz"

20 Şubat 2023 10:20

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, "Afetlere karşı önlem almayı, doğru düzgün şehirler kurmayı, çalıp çırpmadan bina yapmayı engelleyen şey normal sayılabilir mi?" düşüncesini dile getirdi.

Babaoğlu, yazısında, "Normalleşemeyiz...Bir kere, felaketin büyüklüğü ve ardından gelecek sosyal-demografik dönüşüm bunu engeller, engelleyecek. Normalleşemeyiz... Instagram fotolarımızın, 'bak bende bölgedeyim' havalarımızın örtemeyeceği gerçek şu: başımıza gelen felaketteki büyük pay normal sandığımız eylemlerimize aittir. O halde bilinçli olarak direnmeli ve normalleşmemeliyiz! Hem düşünsenize... Afetlere karşı önlem almayı, doğru düzgün şehirler kurmayı, çalıp çırpmadan bina yapmayı engelleyen şey normal sayılabilir mi? O yüzden işte!.. Aklımızı başımıza toplamak için... Eski hataları bir daha yapmamak için... Normal dedikleri neyse, ona dönmemeliyiz" ifadesini kullandı.