Medya

Özlem Albayrak’tan Hilal Kaplan’a İBB cevabı: Ne ihale aldım, ne genel müdür oldum; yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!

15 Eylül 2019 16:31

T24

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik mahkumiyet kararıyla ilgili kaleme aldığı yazısının yayınlanmamasının ardından Yeni Şafak gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak, kendisinin yıllardır İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BİMTAŞ’ta çalışmasını gündeme getiren Star yazarı Ersoy Dede ve konuyu sosyal medyada paylaşan Sabah yazarı Hilal Kaplan’a cevap verdi. Albayrak, Kaplan’a hitaben, “Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!” dedi.

Ersoy Dede: İlkeli duruşunu sürdürüp İBB'den ayrılır mı acaba?

Star yazarı Dede, bugünkü köşe yazısında geçen hafta Yeni Şafak’la yollarını ayıran Albayrak’ın İBB’de çalışmasıyla ilgili şunları söylemişti:

“Özlem Albayrak gazeteci kimliğinin dışında aynı zamanda kadrosu İBB’ye bağlı olan BİMTAŞ Şirketinin de personelidir... Halen dış görevle Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Tuzla Kültür Merkezi’nde görevli... İBB’nin olanaklarıyla 1 yıl ABD’ye dil eğitimine bile gitti. Ne enteresan değil mi? Neyse, gün oldu devran döndü İBB yönetimi CHP’ye geçti.İmamoğlu seçim sürecinde AK Parti’nin yanında tavır ortaya koymuş personeli bir cadı avı ile fişleyip kovmaya başlayınca acaba Özlem Albayrak da bu furyadan etkilenir mi baktık biz de endişeyle. Zira her kritik olayda Erdoğan’ın yanında pozisyon almış, AK Parti lehine kalem oynatmış bir yazardı. İmamoğlu ne kadar ‘Reisçi’ varsa kapının önüne koydu malum. Korktuğumuz olmadı. Ancak bu süreçte Özlem Albayrak’tan da İBB’deki işçi kıyımına ses verip “yeter artık” demesi beklenirdi. Oysa o tuttu Canan Kaftancıoğlu’nu savunan bir yazı kaleme aldı. İlginç değil mi? Peki, ilkeli duruşunu sürdürüp İBB’den de ayrılır mı acaba? Aksi halde, belediyeden kovulmamak için Canan güzellemesi yaptı eleştirisine muhatap olabilir.”

Albayrak’ın İBB kadrosunda çalıştığına dair yazı, Sabah yazarı Kaplan tarafından da Twitter hesabında gündeme getirildi. Kaplan, Dede’nin köşe yazısını “Kaftancıoğlu’nu savunmak adına gazetesinden ayrılan Özlem Albayrak, yazarlığın geçim kapısından fazlası olduğunu söyleyip ayrılmıştı. Meğer yıllardır kadrosu İBBye bağlı olan BİMTAŞ Şirketi personeliymiş. Ayrıca İBB olanaklarıyla ABDye dil eğitime de gitmiş” notuyla duyurdu.

Albayrak: Gazeteler inandığımızı yazabildiğimiz mecralardır, gazetelere tapınmamız gerekmiyor

Albayrak, Dede’nin yazısına sosyal medya hesabından uzun bir cevap vererek şu açıklamalarda bulundu:

“Ersoy Dede, birincisi ben Kaftancıoğlu’nu savunmadım, hukukun genelliği ilkesini savundum. Benim yazım hükümete vuran vurmak isteyen bir yazı değildi, Kaftancıoğlu kararıyla oluşan manzarayı göstermek amaçlı bir metindi. İlk yayınlanmayan yazım değil bu.

"Davutoğlu yazım da yayınlanmadı, ki orada da eleştirinin ihanet olmadığını söyledim. Kayyum yazım da yayınlanmadı. Bu yazıların tamamı ilkesel nedenlerle yazıldı. Kişilerle ilgili değildi. Diyorsun ki Yeni Şafak’ı linç ettirmişim; gazeteler inandığımızı yazabildiğimiz mecralardır, gazetelere tapınmamız gerekmiyor. Zaten linç de ettirmedim sadece yayınlanmayan yazımı paylaştım.

"Hükümeti desteklediğini düşünen medya AK Parti’ye iyilik yapmıyor, daha şimdiden parti üçe bölündü"

"20 yıllık bir gazeteci olarak bir kurumdan neden ayrıldığımı okurlara açıklamam gerekir, bu benim görevimdir. Kaldı ki Hükümeti destekleyen medyaya eleştirileri ilk ben başlatmadım, uzun zamandır eleştiriliyorlar. Hükümeti desteklediğini düşünen medya AK Parti’ye iyilik yapmıyor, daha şimdiden parti üçe bölündü. 

"Belediyede çalışmama gelince, sigorta kayıtlarından benim orada ne kadar süre, ne vasıfla çalıştığım zaten çıkarılabilecek bir şey. Gizli bir durum yok. Bir açığımı bulamayıp bundan medet umulması çok çaresizce. Seçim döneminde duruşum belliydi, İmamoğlu’nun ikinci seçimi alacağı bariz ortadayken aynı çizgiyi korudum, böyle bir kaygım olsaydı pek çokları gibi döner veya susmayı denerdim. Anlaşılacağı gibi, duruşum konjonktürel değil, ilkesel.

"Burs meselesine gelince belediyeden burs aldığım tamamen asılsız bir iddia ve iftira. Belediyeden burs almadım sadece ücretsiz izin alıp yurtdışına gittim ki, bu da iş kanununun bana verdiği bir hak.

"Benim saklayacak hiç bir şeyim yok, operasyonel yazı yazanlar kendine baksın. Velhasıl çok ayıp etmişsin Ersoy Dede, çok çirkinleşmişsin. Söylenecek başka şeyler de olabilirdi ama aynı kabalıkla cevap vermek istemem.”

"Belediyeden burs alıp ABD’ye gittiğimi ispatlamayan şerefsizdir"

Öte yandan Kaplan’ın yazdıklarını da yanıtlayan Albayrak, “İBB çalışanı olduğumu hiçbir zaman kimseden saklamadım, gazetenin de bilgisi dahilindeydi. Gazeteye dışardan yazı gönderiyordum. Belediye’den burs alıp ABD’ye gittiğimi ispatlamayan ise şerefsizdir. İletişim mezunu, sosyoloji yüksek lisanslı, doktorasını bitirmek üzere olan, dil bilen birisinin, 4 bin 500 tl maaşla bir kurumda çalışması çok tuhafmış. Ne ihale aldım, ne danışmanlık yaptım, ne genel müdür oldum. Yalıda oturup hükümet kurup hükümet yıkan birine çok gelmiş!” dedi.