Özel: CHP'yi kimin yöneteceğine, 'AK Parti Yargı Kolları' değil, CHP'liler karar verene kadar bu binadayım!
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

Özel: CHP'yi kimin yöneteceğine, 'AK Parti Yargı Kolları' değil, CHP'liler karar verene kadar bu binadayım!

özgür özel

T24 Haber Merkezi 

Mutlak butlan kararı sonrası geceyi partisinin Genel Merkezi'nde geçiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi’ni kimin yöneteceğine, 'AK Parti Yargı Kolları' değil, Cumhuriyet Halk Partililer karar verene kadar bu binadayım, hiçbir yere gitmiyorum. Majestelerinin muhalefeti olmayı reddediyoruz. Teslim olmayacağız" dedi.

Özel, CHP Genel Merkezi önüne gelen partililere seslendi: Gerekirse hayatı durduracağız, olacak hiçbir şeyin sorumlusu ben değilim!

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı ile 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nın iptali istemiyle açılan davada, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi, her iki kurultay hakkında da 'mutlak butlan’ kararı verdi. Mahkeme, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve parti yönetiminin görevden uzaklaştırılmasına, kurultay öncesinde görevde olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerinin tedbiren göreve dönmesine karar verdi. 

CHP'de "mutlak butlan" nöbeti: Özgür Özel ve partililer, geceyi Genel Merkez'de geçirdi; 'direnmeye devam edeceğiz' mesajı verildi

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptaline ilişkin kararın ardından dün Genel Merkez binasında vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabında burada yaptığı konuşmadan bir kesit paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet Halk Partisi’ni kimin yöneteceğine, Ak Parti Yargı Kolları değil, Cumhuriyet Halk Partililer karar verene kadar bu binadayım, hiçbir yere gitmiyorum. Majestelerinin muhalefeti olmayı reddediyoruz. Teslim olmayacağız!"

İlgili İçerikler