Spor

Orkun Kökçü'den Tadic açıklaması

Hollanda Kupası yarı finalinde Ajax, Feyenoord'u 2-1 mağlup etti

06 Nisan 2023 10:14

Hollanda Kupası yarı finalinde Milli futbolcu Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Feyenoord ile Ajax karşı karşıya geldi. Orkun Kökçü ve Dusan Tadic arasındaki gerginliğin damga vurduğu mücadele 2-1 sonuçlandı.

Hollandalı hakem Allard Lindhout'un yönettiği yarı finalde Feyenoord sahasında Ajax'ı konuk etti. Karşılaşma, stadyumda havai fişek patlatılması ve Davy Klaasssen'in başına yabancı madde isabet etmesi nedeniyle iki kez durduruldu.

Ajax'ın gollerini 14. dakikada Tadic ve 51. dakikada Klaassen kaydetti. Feyenoord'un golünü 45+2. dakikada Santiago Gimenez attı. Ajax'ta Kenneth Taylor 90+6. dakikada kırmızı kart gördü. Kupada final Ajax ile PSV arasında oynanacak.

Orkun, Tadic ile tartıştı

Mücadelenin 61. dakikasında ise Orkun Kökçü ile Tadic'in ikili mücadelesinde olaylar büyüdü. Tadic, Orkun'u yere iterken milli futbolcu ayağa kalkıp üzerine yürüdü. Tadic'in gerilim esnasında ağzını işaret etmesi dikkat çekti. Tadic'in yaptığı hareket Orkun Kökçü'nün oruç tutmasıyla dalga geçiyor şeklinde yorumlandı. Bu hareket sonrası Orkun Kökçü'yü sakinleştirmekte takım arkadaşları oldukça zorlandı.

Orkun'dan açıklama

Maçın ardından konuşan Orkun, "Böyle maçlarda bu sıklıkla olur ama konuyu büyütmemek gerekiyor. Tadic bana hakaret etmedi. Sadece normal bir tartışma oldu" dedi. Orkun Kökçü, ESPN'e maç sonu yaptığı açıklamada "Duygu doluydum. Bu yüzden pek bir şey anlamadım. O an sadece ikimizin tartıştığını düşündüm. Hakeme gittim ve 'ne oldu' diye düşündüm. Ne yapıyorsun?' Ama sonra sadece Davy Klaassen'in yarasını gördüm. O zaman böyle bir şey olduğu için hayal kırıklığına uğruyorsun." ifadelerini kullandı.

Orkun Kökçü, Tadic'in kendisiyle dalga geçtiği iddiaları üzerine de açıklama yaptı. Kökçü, "Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama duygularım tavan yaptı. El hareketleri yaptı ama bununla tam olarak ne demek istediğini bilmiyorum. Bundan hoşlanmadım." dedi. (Milliyet)