Gündem

İfade için arife günü TEM'e götürülen Nurcan Baysal, serbest bırakıldı

Baysal, terör örgütü üyeliğiyle suçlanıyor

03 Haziran 2019 11:05

'Terör örgütü üyeliği' ile suçlanan ve ifadesi alınmak için arife günü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen hak savunucusu ve Ahval yazarı Nurcan Baysal,  serbest bırakıldı.

Baysal'ın 2012 yılında ‘Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bir toplantıya katılması sebebiyle 'örgüt üyeliği' iddiasıyla ifade verdiği öğrenildi. Avukatlar, Baysal'ın nöbetçi sulh ceza hâkimliğinde ifade verdiğini, bunun ardından serbest bırakılacağını bildirdi. 

Gazete Duvar'a konuşan Baysal’ın avukatı Reyhan Yalçındağ, müvekkilinin henüz ifadesi alınmadığını söyleyerek bayram tatili nedeniyle savcılara ulaşmakta zorluk çektiklerini söyledi. Yalçındağ, “İnsanları gözaltına almak artık bir klasiğe dönüştü. İnsanlar çok kolay bir şekilde ifadeye çağırabilirler. Ama bunu yapmadan gözaltına almayı tercih ediyorlar. Nurcan Hanım da bu örneklerden biri. Daha önce yazdığı yazılar nedeniyle yine gözaltına alınmıştı. Şu an bayram tatili olması nedeniyle savcılara ulaşamıyoruz. Ama Nurcan Hanım’ın katıldığı bir DTK toplantısı nedeniyle gözaltına alındığını düşünüyoruz. Gün içerisinde ifadesinin alınıp serbest bırakılmasını ümit ediyoruz” dedi.

Baysal verdiği ifadenin ardından serbest bırakılırken Twitter hesabı üzerinden şu paylaşımda bulundu:

“Özgürüm, gözaltından şimdi çıktım, arayan soran destek veren herkese teşekkür ederim Evime ulaşınca gözaltı gerekçesinin detaylarını yazacağım Ne diyeyim bilmiyorum, iyi ki varsınız hepiniz.”