Gündem

Müfsit nedir? Müfsit ne demek?

MHP lideri Bahçeli; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarını "yerel halk" olarak tanımlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi. Haberin ardından müfsit kelimesinin anlamını merak eden vatandaşlar, kelimeyi ''müfsit ne demek?'' şeklinde aratmaya başladı. Peki, müfsit ne demek?

22 Nisan 2024 16:22

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen günlerde Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantılarına katılmak üzere ABD'ye gitmişti. Toplantıda konuşan Şimşek, “Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor” demişti. Türkiye’de yaşayanlar için Bakan Şimşek'in 'yerel halk' ifadesi kullanması tepki çekmişti. Konuyla ilgili isim vermeden tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Türk milletini “yerel halk” ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" ifadelerini kullandı. Haberlerin gündeme gelmesinin ardından müfsit kelimesi merak edildi. Vatandaşlar, arama motorlarında müfsit kelimesini aratmaya başladı. Peki, müfsit ne demek?

Müfsit ne demek?

Türk Dil Kurumu'na göre 'müfsit' kelimesi bir şeyin olmasını engelleyen ya da mevcut bir şeyi bozan kişi demektir. Müfsit kelimesinin eş anlamlı sözcükleri ise şöyle:

Fesat, Fitneci, Bozguncu, Hain, Ara bozucu, Nifakçı.