Gündem

"Türkiye'de 'satılık haber' gerçeği var ama doğru haber konusunda hassas olanlar daha titiz davranmalı"

Akademisyen Ceren Sözeri, Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı

26 Temmuz 2019 14:46

Sputnik Türkiye'nin 'Davutoğlu' söyleşisinin ardından yaptığı açıklamalar, 'Satılık haber'in yeniden gündeme getirdiği 'etik' tartışmalar... Gazetecilik nereye gidiyor, gazeteciler mesleğine ne kadar sahip çıkıyor? Doç.Dr.Ceren Sözeri Hakan Aksay'ın sorularını yanıtladı. 
 
Sözeri'ye göre 'Davutoğlu' söyleşisi sonrası programı bitirilen gazeteci Yavuz Oğhan'ın Sputnik Türkiye'de program yapabilmesi, o kurumun bağımsız ve prestijli bir yayın organı olduğunun kanıtı değil. 
 
Medyadaki tek tipleşmeye de değinen Sözeri 'Yandaş medya'nın iktidara yük haline geldiğini, 'ana akım' medyanın uzun süre boş kalmayacağını belirtti.
 
Türkiye'nin basın özgürlüğü sıralamasında sonlarda olduğunu hatırlatan Sözeri, cezaevindeki gazetecilerle ilgili toplumun seçici davrandığına dikkati çekti. Hapsedilen Kürt gazetecilerin yeterince konuşulmadığına vurgu yapan Sözeri "Bu konuda hepimiz dikkatli olmalıyız" dedi.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) bünyesinde yayınlanan Journo'nun 'Satılık haber' başlıklı haberine de değinen Sözeri, "Türkiye'de 'satılık haber' gerçeği var ama doğru haber konusunda hassas olan yapı, daha titiz davranmalıydı" diye konuştu.