Dünya

Marshall Adaları'nda ilk büyük Covid-19 dalgası

Marshall Adaları'nda vakalar üç katına çıktı ve bir hafta içerisinde 3 binden fazla kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

BBC

15 Ağustos 2022 10:58

Okyanusya ülkesi Marshall Adaları, Covid-19 salgınının başından bu yana ilk büyük vaka dalgasıyla karşı karşıya. Ülkede vakalar yalnızca bir hafta içerisinde üçe katlandı. 

Marshall Adaları'nda Ekim 2020'ye kadar herhangi bir Covid-19 vakası tespit edilmemişti. Ada ülkesinde, 2021 takvim yılı boyunca da hiçbir Covid-19 testi pozitif çıkmamıştı. Nüfusu 59 bin olan ülkede, bir hafta içerisinde 3 binden fazla Covid-19 vakası görüldü. Okyanusya ülkesinde, salgın nedeniyle 4 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi ise hastanede tedavi görüyor.

Bir hafta içerisinde artan vakaların ardından, ülkenin Sağlık Bakanı Jack Niethendal yaptığı açıklamada, yapılan Covid-19 testlerinin yüzde 75'nin pozitif çıktığını açıkladı. Hükümet, "sağlık krizi" ilan ettiğini ve okulların kapatıldığını duyurdu. BBC'ye yer alan habere göre, hükümet, henüz bir kapanma kararı almadı ancak birçok kişi evde kalmayı tercih etti.