Dünya

Macron: Türkiye, Suriye'ye operasyonun ardından NATO müttefiklerinden destek beklemesin

28 Kasım 2019 15:03

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ayın başında verdiği bir röportajda 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' sözlerinin ardından NATO'ya ilişkin değerlendirmelerine devam etti. Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirdiği operasyona NATO ülkelerinden gelen tepkilere değinen Macron "Türkiye hem Suriye operasyonunu oldu bittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez" dedi.

Macron, 'NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti' açıklamalarının ardından bugün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Stoltenberg'ün daha önce 'açıklamasını isteyeceğim' diye aktardığı görüşmede NATO hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 

Macron, Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna ilişkin yaptığı değerlendirmede "Türkiye hem Suriye operasyonunu oldu bittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez" dedi. 

Macron ve Stoltenberg arasındaki görüşmenin 3-4 Aralık'ta Londra'da gerçekleşecek NATO Zirvesi öncesi durum değerlendirme olduğu belirtiliyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada NATO ülkelerine seslenerek "NATO tüm müttefiklerin endişelerini karşılayacak şekilde hareket etmeli. Baltık için istenen bizim için de istenmeli" demişti.