Gündem

Kılıçdaroğlu: Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır

24 Haziran 2023 18:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya'da orduya karşı ayaklandıklarını belirten paralı asker şirketi Wagner'e dair açıklamasında paramiliter güçlere karşı uyarısını yineledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Rusya'da orduya karşı ayaklandıklarını belirten paralı asker şirketi Wagner'le ilgili açıklama yaptı. Wagner gibi paramiliter güçlere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Rusya'nın Wagner'i Türkiye'nin SADAT'ıdır" dedi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"SADAT konusunda Saray hükümetini defalarca uyardım. Yetmedi kapılarına dayandım. Türkiye Cumhuriyeti Devletini yıkmak; dilini, bayrağını, anayasasını değiştirmek istediklerini söyledim.

Şimdi Rusya’da olanlar, umarım ders olur. Çünkü Rusya’nın Wagner’i, Türkiye’nin SADAT’ıdır. Buradan bir kez daha ilan ediyorum, halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceğiz."

SADAT'ın Başkanı'ndan yanıt geldi

SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta, yeni bir tazminat davası açacağını söyledi. Tanrıverdi, şunları yazdı:

Bütün mahareti kahve köşesinde gevezelik yapmak olanlar gibi Twitter müptelaları arasında da iflah olmaz paranoyaklar çıktı elbette. Ama bunlar küçükcük bir hizip diyecektim ki... az önce @kilicdarogluk balıklama daldı. Mahkum olduğu tazminatı ödemediği için icraya vereceğim ve yeni tazminat davası açacağım..."

TIKLAYIN | Rusya'da darbe girişimi | Wagner "Rusya'nın yakında yeni bir devlet başkanı olacak" dedi

TIKLAYIN | Rusya'da darbe girişimi: Putin'in göz yumduğu paralı asker grubu Wagner, Rus ordusuna baş kaldırdı!