Gündem

Kılıçdaroğlu "Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz" dedi, Muharrem İnce "Döne döne vuruşmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı

İnce ile Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bir araya geldi

29 Mart 2023 17:01

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Memleket Partisi Genel Başkanı ve 100 bin imza toplayarak Cumhurbaşkanı adayı olmaya hak kazanan Muharrem İnce ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. Burada ilk olarak konuşan Kılıçdaroğlu, "Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce'nin görevi" dedi. İnce ise kendisine sorulan, "Adaylıktan çekiliyor musunuz?" sorusuna, "Hayır, öyle bir şey söylemedim. Herkes ateş ediyor bize, biz de döne döne vuruşmaya devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşmek için Memleket Partisi Genel Merkezi'ne geldi. İnce, Genel Merkez önünde Kılıçaroğlu'nu karşıladı. Kameralara poz veren ikili daha sonra görüşmek için binaya girdi. Saat 17.00'da başlayan görüşmede Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel eşlik etti. 

TIKLAYIN | Muharrem İnce'den "Hoşgeldiniz, güle güle" açıklaması: Art niyetli değildi, Türkçe'de en çok kullanılan kelimedir, büyük anlamlar çıkarmaya gerek yok

"Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz"

Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bizi kabul ettiği için teşekkür ederim. Doğal olarak deprem bölgesi olmak üzere pek çok sorunu görüştük. Yaşanan sorunlarla ilgili çözümleri de ifade ettik. Halil İbrahim sofrasını büyütmeye çalışıyoruz. Sorunları masaya yatırmak, çözümler üretmek benim ve Sayın İnce'nin görevi"

"Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz"

Muharrem İnce ise şu açıklamayı yaptı:

"Siyasette ittifaklar olmalıdır ama menfaat değil ilke ittifakı olmalıdır. Bizim ilkelerimiz nettir. Atatürk'ü tartıştırmayız. Teröre karşı mesafeliyiz. Bu duruştan asla taviz vermeyiz. İlkeler etrafında bu memleketi ayağa kaldırabiliriz. Bu Erdoğan gitmelidir. Bu Erdoğan yorgundur, kibirlidir. Akla, bilime, hukuka inanmamaktadır. 5 dakika dahi bu ülkeyi yönetmemelidir. Sayın Genel Başkan'a teşekkür ediyoruz. Biz döne döne Köroğlu gibi savaşıyoruz. Herkes ateş ediyor bize, biz de döne döne vuruşmaya devam edeceğiz.

"Ben müzakereye açığım" demişti

İnce'ye eski CHP milletvekilleri adaylıktan çekilmesi için çağrı yapmıştı. İnce'nin adaylığının muhalefetin oylarını böldüğü ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk turunu Kılıçdaroğlu açısından, "riske soktuğu" yorumları yapılıyor. 

İnce, dün Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamada, "Bana bir teklif yok. Kemal Bey gelirse konuşurum. Ben müzakereye açığım. Bu iktidardan memnun değilim ama sizden de memnun değilim. Siyaset yapmak istiyorum. Neden çekileyim? Demokratik bir hak değil mi?" diye konuşmuştu.

TIKLAYIN - Muharrem İnce: Kemal Bey ile müzakereye açığım