Gündem

CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu: Mazbatayı 2 güne kadar alırız

''Halk ile inatlaşan kaybetmeye mahkûmdur; tek adamlığın tescillendiği andır bu an''

12 Nisan 2019 12:28

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı TV programında İstanbul'daki son durumu açıkladı. Kaftancıoğlu 2 gün sonra mazbatanın YSK verilerine göre seçimi önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu'na verileceğini söyledi.
 
Seçim gecesi açıklamaya yapan AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın kandırıldığına inandığını söyleyen Kaftancıoğlu, Halk Tv'de Ayşenur Aslan'ın sorularını yanıtladı. Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Son durum şu anda; 12 sandık kuruluyla Maltepe'de sayım devam ediyor. An itibariyle 605 sandık kaldı. Yani 1.5-2 gün içinde sayımlar bittiğinde seçim tamamlanmış olacak. Pazara kadar bitecek. Bir ufacık not; Esenyurt'ta Büyükşehir ile ilgili değil Meclis üyeleriyle ilgili yeniden sayım yapılacak. Şu ana kadar tüm oyların yüzde 97.8'i sayıldı. Oran vermek istemiyorum ama geçersiz oylar sayılıyor denilerek oyların çoğu sayıldı. 13 bin 963 fark var. Sayarak kapatamayacaklarını gördüler.''

"Şu anda 12 sandık kuruluyla Maltepe sayılıyor. An itibariyle 604-605 sandık kaldı. Büyükşehir'in bugün itibariyle tüm oyların 97.8'i sayıldı. Neredeyse tamamı sayıldı. İmamoğlu ile Yıldırım arasında fark şu an 13.963. Sayarak kapatamayacaklarını gördüler."

''Büyükçekmece'de YSK oyalanmaya fırsat veriyor''

''YSK'nin Büyükçekmece kararını ertelemesi çok şey anlatıyor. AKP'nin yaptığı itirazlarda hiçbir madde dayanağı olmayan hatta daha da ileri gideyim yanlış bilgiyle başvurular oldu. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Yanlış bilgi ve rakamla YSK'yi yönlendirmeye çalıştılar. O dilekçelere bakıldığında elbette YSK'de vicdanlı, aklıselim, hukuka hala inandığını düşündüğüm hakimlerin o dilekçeye bakarak gerekli cevabı vermeleri gerekirdi. Büyükçekmece'de seçimin iptalini gerektirecek hiçbir şey yok. Yani YSK bunu söylemek yerine erteledi ve ertelemeye devam ediyor. Bence süreci takip ediyorlar. Süreci takip ediyorlar derken gelecek baskılar, oluşacak yeni durumlar... Şöyle bilgi gidiyor YSK'ya... Biz 'tırnak içinde' delil diyorum, delileri sunduk, yeni bilgiler getireceğiz, yeni belgeler getireceğiz diyerek YSK oyalanıyor. Üzülerek söylüyorum YSK bu oyalanmaya fırsat veriyor.''

''İki gün sonra mazbata alınır''

''YSK'deki hakimlerin topluma karşı duyarlı karar vereceklerine inanmak istiyorum. İstanbul'da vatandaş İstanbul'da seçimi kazananın Ekrem İmamoğlu olduğunu biliyor. YSK'da kendi hukuksal gerekçelerini ortaya koyarak yeniden seçim kararı vermeyecek. 2 gün sonra Maltepe'deki durum netlik kazanınca mazbata alınır. Bu benim öngörüm.

Halk ile inatlaşan kaybetmeye mahkumdur. Tek adamlığın tescillendiği andır bu an. Seçimi kendi koltuklarını korumak için yapıyorlar. Seçimin tekrarlanması durumunda şu sonuç çıkarılabilir. Kendileri kazanıncaya kadar seçik yapacaklardır.''

''Bırakmak istemedikleri rant''

İstanbul Yarı Maratonu organizasyonu için İstanbul Büyük Belediye'si (İBB) şirketlerinden Spor İstanbul tarafından düzenlenen ihale, kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün damadının şirketine verilmesi ile ilgili olarak ise Kaftancıoğlu "İBB kaynaklarını ve bunların doğru kullanılmamasından kaynaklanacak rantı İstanbul halkına aktarılmamasının saray ve çevresine aktarılmasının fotoğrafıdır bu. Asıl bırakmak istemedikleri ranttır. Vatandaşı bu rantla mahkum etmek istiyorlar. Bu sandıktan bu sonuç onların yüzünden çıktı'' dedi.