Spor

Kadıköy Kaymakamlığı, Queer Olympix'i ikinci gününde yasakladı

Queer Olympix'in yasaklanmasının gerekçesi olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu gösterildi

24 Ağustos 2019 14:56

Dün Heybeliada’da başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Queer Olympix’e ikinci gününde yasak geldi. Etkinliğin, bugün Kadıköy Kalamış’ta devam etmesi planlanıyordu. Sabah saatlerinde alana tomalarla gelen polis, Queer Olympix’in yasaklandığını bildirdi.

Kaos GL'nin haberine göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü, bugün Kadıköy Kaymakamlığı'na dilekçe vererek etkinliğin yasaklanmasını “kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması” gerekçesiyle talep etti. Kaymakamlığın dilekçeyi kabul etmesi ve yasağı uygulamasının ardından olimpiyatı düzenleyenlere etkinliğin yasaklandığı bildirildi. Emniyet, yasaklama kararına gerekçe olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nu gösterdi. 

Yasaklanma kararının ardından Queer Olympix’i düzenleyen Atletik Dildoa, yasağa ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

“24-25 Ağustos tarihlerinde Kalamış Parkı’nda gerçekleşmeyi planladığımız Queer Olympix etkinliğimiz toplumsal duyarlılıklar nedeniyle oluşabilecek provokasyonlara karşı tedbir amaçlı; 2911 Sayılı yasanın 17. Maddesine istinaden ‘Kamu düzeni, suç işlenmesini önlemek, genel sağlığın ve genel ahlakın korunması’ gerekçesi ile Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı bu sabah alana gittiğimizde tarafımıza bildirildi.

“Etkinliğimizin iptal olduğunu üzülerek duyuruyoruz. İlerleyen saatlerde konuyla ilgili yapacağımız açıklamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.” 

Queer Olympix nedir? 

Atletik Dildoa’nın düzenlediği Queer Olympix, “ayrımcılığa ve nefret söylemlerine yer olmayan; her bedenin, her cinsiyetin keyif alarak oyun oynayabileceği ve pasların eşit dağıldığı, küfürsüz, yaratıcı takım oyunlarına yer veren kuir bir spor buluşmasıdır.”