Politika

İyi Parti’de 'İstanbul depremi'nin perde arkası

Görevden alınan il başkanı, oğlunu vekillik için temayüle soktu, ilçe başkanlarıyla arası açıldı

Meral Akşener ve Coşkun Yıldırım

28 Eylül 2023 14:50

İyi Parti’de görevden alınan İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım’ın, oğlu Seyfettin Çağrı Yıldırım’ı, milletvekili adaylığı için temayül yoklamasına soktuğu, daha sonrasında da ilçe başkanlarıyla arasının açıldığı öğrenildi. Genel Merkez’e çağrılarak istifası istenen Yıldırım’ın, buna karşın “Görevimizin başındayız” tweeti paylaşması üzerine de Genel Başkan Meral Akşener,Görevden alın” talimatı verdi.

İyi Parti’nin 8 Ocak 2023 tarihinde düzenlenen İstanbul İl Kongresi’nde, İl Başkanlığına seçilen Coşkun Yıldırım, Başkanlık Divanı ve Genel Başkan Meral Akşener’in “olur”uyla dün görevden alındı. Yıldırım’ın görevden alınma gerekçesine ilişkin detaylı bir açıklama yapılmadı. 

 Teşkilattan tepki görmüştü

 Edinilen bilgiye göre, Yıldırım, bir süredir İstanbul’da bazı ilçe başkanlarıyla problemler yaşıyordu. Milletvekili seçimleri öncesinde İstanbul’da yapılan temayül yoklamasına 3. Bölgeden oğlu Seyfettin Çağrı Yıldırım’ı sokan Coşkun Yıldırım'ın, teşkilattan bu nedenle tepki gördüğü öğrenildi. Seyfettin Çağrı Yıldırım, temayül yoklamasından bin 656 oyla ikinci sırada çıkarken, milletvekili adayı gösterilmemişti. 

 “İstifa et” dendi, “Görevimin başındayım” yanıtı verdi

Yıldırım'ın bu süreçte Genel Merkez’den bazı ilçe başkanlarının görevden alınmasını istediği de belirtilirken, Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu bu talebe karşı çıktı. Bu süreçlerin ardından geçtiğimiz günlerde Genel Merkez’e çağrılan Yıldırım'dan istifa etmesi istendi.

İstifayı kabul etmeyen Coşkun Yıldırım, İstanbul’a döndükten sonra da 25 Eylül günü, sosyal medya hesabından “İstanbul İl Başkanlığı olarak görevimizin başındayız” açıklaması yaptı. Bu açıklama üzerine de Başkanlık Divanı ve Genel Başkan Meral Akşener’in “olur”uyla Yıldırım, görevden alındı.


TIKLAYIN - İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Çoşkun Yıldırım görevden alındı

TIKLAYIN - Coşkun Yıldırım, İyi Parti İstanbul İl Başkanlığı'na adaylığını açıkladı