'İnek Duası' için açılan davada beraat
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

'İnek Duası' için açılan davada beraat

Öğrenci hakkında "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan dava açılmıştı

inek duası

T24 Haber Merkezi

SBF-Mülkiye'de her yıl kutlanan İnek Bayramı'nın en önemli geleneklerinden olan İnek Duasını okuyan öğrenci hakkında ceza davası açılan Mehmet Can Tan beraat etti. "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açılan davada, Ankara 17. Asliye Hukuk mahkemesi beraat kararı verdi.

ABONE OL

T24 ABONELERİNE ÖZEL

  • T24'te yayımlanan tüm yazılara erken erişim
  • 1 milyon içeriği aşan T24 özel arşivine tarih filtrelemesiyle erişim
  • Yaklaşık 2 bin sayfalık T24 Yıllık dergilerinin dijital arşivine erişim
  • T24 Yıllık Konferansları'nı online olarak ücretsiz izleme

Bugünkü duruşmada yazılı savunmayı Av. Dr. Kerem Altıparmak sundu. Duruşmaya Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Dr. Dinçer Demirkent de katıldı.

Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye'nin geleneksel İnek Bayramı'nda İnek Duası'nı okuyan öğrenciye, mezuniyetinin ardından kınama cezası verilmişti. A.Ü. Rektörlüğü tarafından başlatılan soruşturmada önce "bir aylık uzaklaştırma" cezası verilmiş, soruşturmacılar daha sonra öğrencilik döneminde başka cezası olmaması nedeniyle cezayı "kınama" cezasına dönüştürmüştü. Cezaya karşı idare mahkemesinde açılan davada ise disiplin cezası iptal edilmişti.

İlgili İçerikler