T24 Haber Merkezi
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da arasında olduğu 407 sanıklı İBB davası dördüncü haftada devam ediyor. Bugün 15. duruşmanın görüleceği davada ara karar bekleniyor. Bugün görülen duruşmada etkin pişmanlıktan yararlanan isimlerin ifadelerini geri çekmesi dikkat çekti. Son olarak Elif Güven ile birlikte etkin pişmanlık ifadesini geri çekenlerin sayısı 4'e yükseldi.
İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun karşısındaki 1 No'lu salonda devam eden duruşmanın bugün 15'inci celsesi görülüyor.
Bir kişi daha ifadesini geri çekti
İBB davasında bir isim daha ifadesini geri çekti. Elif Güven'in avukatı Ruşen Gültekin, müvekkilinin 10 Nisan'da hastaneye götürüleceği söylenerek ambulansla hapishaneden çıktığını, ancak Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğünü söyledi. Burada verdiği ifadenin parçalanarak zapta geçirildiğini, müvekkilinin aslında etkin pişmanlıktan yararlanmadığını ancak itirafçı gibi yansıtıldığını söyleyen Gültekin, "İfade vermeyi dahi bilmeyen birine kafasına göre bir şeyler yazdırılıyor ve buna 'etkin pişmanlık:' deniliyor. Müvekkilim etkin pişmanlığın ne olduğunu bile bilmiyor"dedi.
Gültekin, “Avukatın biri bizim müvekkillerimizi ziyaret edip pazarlık yapıyor. Birisi 'duydum' diyor, savcı 'gördüm' yazıyor. Bunlar çok ciddi iddialar. Ben Yargıtay başsavcılığı yaptım, sayın başkan, iddianame çöktü diyorum. Daha 17 kişi dinledik, 100'e gelince ne olacak tahayyül edemiyorum.” diye konuştu.


