Gündem

Gezi tutuklusu Hakan Altınay için Avrupa Konseyi'nden çağrı: Temyiz sürecinden beraatle çıkacağını ümit ediyoruz

27 Haziran 2023 13:34

Avrupa Konseyi'nin Siyaset Okulları Ağı (ASPS), Strazburg'da yaptığı toplantısında, Türk Okulu’nun 2014 yılından beri kurucu direktörlüğünü yapan Gezi tutuklusu Hakan Altınay'ın serbest kalması için çağrıda bulundu.

Konsey üyesi ülke okullarının direktörleri, “Hakan’a Adalet” ve “Hakan Özgür Olmalı” yazılı pankartlarla Konsey binasının önünde taleplerini dile getirdi. 

Yapılan açıklamada, “Türk mahkemesi tarafından Nisan 2022'de temelsiz suçlamalarla 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve hukukun üstünlüğü ile temel Avrupa değerlerine açıkça aykırı şekilde davranılan Hakan Altınay, bir yıldan uzun bir süredir hapiste bulunmaktadır. ASPS, temyiz sürecinin hızla sonuçlanarak Hakan'ın tüm suçlamalardan beraat etmesini ve serbest bırakılmasını ümit etmektedir” denildi.

ASPS, davayı yakından takip edeceğini ve Altınay'a koşulsuz desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Avrupa Konseyi’nin Siyaset Okulları Ağı’na bağlı olarak 2014’ten beri İstanbul’da faaliyet gösteren Avrupa Siyaset Okulu, 25-35 yaş arasında, çeşitli siyasi görüşlerden gençlere münakaşa yerine muhabbet ve dinlemeyi önceleyen eğitimler veriyor.

Bugüne kadar 600’e yakın mezun veren okulun eğitmenleri arasında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, ve Harvard Üniversitesi ekonomisti Dani Rodrik gibi isimler de yer aldı.