Spor

Fatih Altaylı: Erden Timur meselesinin perde arkası

02 Haziran 2024 11:59

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray'da göreve devam edip etmeyeceği henüz kesinleşmeyen Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'la ilgili, "Galatasaray yönetiminden uzaklaştıran rakip başkanın saldırıları değil, kendi kulübü içinden gelen saldırılar oldu." dedi. 

Süper Lig'de üst üste kazanılan iki şampiyonlukta önemli pay sahibi olan Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Erden Timur, görevine devam edip etmeyeceği henüz netleşmedi.

Fatih Altaylı, Timur'un olası ayrılık nedeninin Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'la ilgili değil, Galatasaray kulübünden gelen saldırılardan kaynaklandığını öne sürdü. Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Erden Timur, Galatasaray’ın 2 yıl üst üste şampiyonluğunun en önemli ismi idi. Kısa sürede mucize yaratılmıştı ve bunu en iyi gören rakip kulübün başkanı Ali Koç’tu.

Ali Koç Timur’dan öylesine nefret ediyor ve öylesine engel olarak görüyordu ki, her lafında Erden Timur’a saldırıyor, Türk futbol tarihinde görülmemiş bir şekilde rakip takım yöneticisinin özel işlerini bozarak rakibi etkisiz hale getirmeye çalışıyordu. Ancak Erden Timur’u Galatasaray’dan koparan Ali Koç’un saldırıları olmadı. Timur’un yeni dönemde olmayacağını haftalar öncesinden söylemiştim çünkü nedenini biliyordum. Erden Timur’u Galatasaray yönetiminden uzaklaştıran rakip başkanın saldırıları değil, kendi kulübü içinden gelen saldırılar oldu. 

Önce kulüp içinde bir grup Timur ile ilgili eleştiriler yapmaya başladı. Sonra bu eleştirilerin arkasında yönetim kurulu içinde bazı isimlerin olduğu anlaşılır oldu. Başlangıçta Başkan Özbek, Erden Timur’u iç saldırılara karşı koruyan bir tutum içindeydi. Ancak bir süre sonra o da Timur’u eleştirenler arasına katıldı. Kulüp içinde aralarında yöneticilerin ve hatta başkanın da olduğu bir grup Erden Timur ile ilgili olumsuz tevatürler yaymaya başladılar. Bunlar doğru muydu, değil miydi bilemem ama çirkin ithamlardı ve Erden Timur’un da kulağına gidiyordu."

Yazının tamamını okumak için tıklayın