Eski öğretmenevi müdürü Volkan Karadağ, hakkında soruşturma yürütülürken ilçe milli eğitim müdürü yapıldı; 'yolsuzluk' iddialarını reddetti
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

Eski öğretmenevi müdürü Volkan Karadağ, hakkında soruşturma yürütülürken ilçe milli eğitim müdürü yapıldı; 'yolsuzluk' iddialarını reddetti

Yakınlarını özel odalarda konaklattığı öne sürülen Karadağ’ın nakit işlemleri kayıt defterine yazdırmadığı iddia edildi. Karadağ’ın yürütülen soruşturma kapsamında kendisine karşı ifade veren çalışanlarını tehdit ettiği ve ardından da işten çıkardığı öne sürüldü

Volkan Karadağ Can psd T24 Özel

Eski Sivas Suşehri Öğretmenevi Müdürü Volkan Karadağ’ın, hakkında 2024 yılından bu yana “yolsuzluk” iddiasıyla soruşturma yürütülmesine rağmen Gölova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı ortaya çıktı. Karadağ’ın görev yaptığı dönemde yakınlarını öğretmenevinde ücretsiz konaklattığı, öğrenciler için hazırlanan yemekleri yakın çevresine dağıttığı ve kendisi hakkında şikâyetçi olan çalışanları ifadelerini geri çekmeleri için tehdit ettikten sonra işten çıkardığı iddia edildi. İddiaları Meclis gündemine taşıyan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Sera Kadıgil, atamanın kamu yönetiminde liyakat tartışmalarını derinleştirdiğini söyledi. İddialar hakkında T24'ün ulaştığı Karadağ, "Bir ceza hariç hepsi kaldırıldı.Zaten suçlu olsam, hukuk ona göre karar verirdi" dedi. 

Hakkında yürütülen bir soruşturma varken Sivas Gölova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Volkan Karadağ için eski çalışanlarının iddiaları dikkat çekti. Karadağ hakkında yürütülen soruşturmanın detayları ve çalışanların tanık olarak verdiği ifadelerin tutanaklarına T24 ulaştı.

Karadağ, hakkında yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturması 2 hafta içerisinde zamanaşımına uğrayabilir

Şikâyetçi olan bir çalışanın CİMER üzerinden yaptığı başvuruya yapılan bilgilendirmede Karadağ hakkında 2024 yılından bugüne yürütülen ‘yolsuzluk’ soruşturmasının hâlâ devam ettiği belirtildi. Karadağ hakkında yürütülen soruşturma, 30 Mayıs 2026’ya kadar sonuçlandırılmazsa 2 yıllık zamanaşımı kapsamında değerlendirilerek kapatılacak.

Eski öğretmenevi çalışanı: Nakit olarak alınan ücretlerin kayıtlara alınmamasını söyledi

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan öğretmenevi çalışanları, Karadağ’ın ‘FETÖ’ suçlamasıyla ihraç edilen Sivas Bozova Kaymakamı Hidayet Sarı’yı öğretmenevinde ücretsiz olarak konaklattığını iddia etti. Öğrenciler için alınan yemek malzemelerinin Karadağ’ın misafirleri için kullanıldığını öne süren çalışan, nakit alınan ücretlerin kayıt defterine yazılmadığını iddia etti.

Bir çalışan, ‘tanık’ sıfatıyla verdiği ifadesinde şöyle dedi:

2013 yılı ağustos ayında resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladım. Volkan Karadağ 2020 yılı sonlarına vekâleten müdürlük görevine getirildi. İlk başlarda görevini düzgün olarak yerine getiriyordu. Kredi Kartı ile konaklayanlardan alınan ücretler (konaklama) kayıtlara uygun şekilde kaydediliyordu. Nakit olarak tahsil edilen konaklama ve kahvaltı ücretlerinin ise Müdür tarafından kayıtlara alınmaması odasındaki kasaya konulmasını söyledi.

“Oto alımı satımı için gelen müşterilerini öğretmenevinde karşılıyor ve ağırlıyordu”

Konaklama belgeleri öncekilerin aksine ‘KİMBİL’ Emniyet Sistemine göre tutulmamaya başlandı. Nakit olarak alınan paraların ihtiyaçlar için kullanılacağı bildirildi. Bu paralar kayıt dışı, sigortasız ve geçici olarak çalıştırılanların ücretlerinde ve Volkan Karadağ’ın özel misafirlerinin ağırlanmasında kullanılıyordu. Kayınpederi ile oto alım satımı yapıyordu. Oto alımı satımı için gelen müşterilerini Öğretmenevinde karşılıyor ve ağırlıyordu. Giderleri ise Öğretmenevi tarafından karşılanıyordu.

Aynı odada kalmaması gereken bazı müşterilerin aynı odada konaklamasına müsaade etmemiz isteniyordu. Bu tür konaklamaların ayrıntısı Bakanlık Müfettişlerinin incelemesinde de mevcuttur.

Kayınpederinin bahçe duvarı yapımı için gelen işçiler hatırladığım kadarıyla 6-7 kişilerdi. İşçilere 3 Oda tahsis ettik. Hiçbir ücret alınmadan Volkan Karadağ’ın talimatıyla bir hafta – on gün kadar konakladılar.

“‘FETÖ’den ihraç eski Kaymakam Hidayet Sarı’yı kral dairesinde konaklattı”

Eski Kaymakam Hidayet Sarı (FETÖ’den ihraç) ihraç edildikten sonra zaman zaman Öğretmenevinin kral dairesinde Müdür Volkan Karadağ ve Müdür Yardımcısı Ali Sandık’ın talimatıyla ücret ödemeden konaklamıştır. Volkan KaradağHidayet Sarı’nın kaymakamlığı döneminde vekâleten Müdür olarak görevlendirilmiştir. Kaymakamla samimi diyalogları bulunmaktadır.

Volkan Karadağ aynı zamanda Eğitim Bir-Sen Suşehri temsilcisidir. Sendika ile ilgili misafirlerini de Öğretmenevinde ücretsiz olarak ağırlıyordu. Müdür Yardımcısı Ali SANDIK’ta Volkan Karadağ’ın isteği üzerine görevlendirilmiştir. İkisi tarafından aynı şekilde kanuna ve yönetmeliğe uymadan kendi istekleri doğrultusunda görevlerimizi yapmamız konusunda talimatlar veriyorlardı.

“Öğrenciler için alınan malzemeler Karadağ’ın özel misafirleri için kullanılıyordu”

Yönetmeliklere uygun olmayan işlerin ücret tahsili ve konaklama konusunda kendilerine söylediğimde “Sen kendi işine bak diyerek bana mobing uyguluyordu. Görevim olamayan işler olan mutfakta çalışmamı, özel misafirlerine hizmet etmemi, temizlik işleri yapmam için zorlanıyordum. Aksi durumda iş sözleşmemi fesh edeceğini söylüyordu. Kendisinin ne kadar itibarlı olduğunu siyasiler nezdinde ve Eğitim Bir-Sen temsilcisi ve geniş itibarlı bir çevresinin bulunduğunu söyleyerek beni aşağılıyordu.

İlçenin taşımalı öğrencilerinin öğlen yemekleri Öğretmenevi tarafından karşılanıyordu. Yemek için alınan malzemeler tamamen öğrenci yemekleri için kullanılmayarak Müdür ve Müdür Yardımcının özel misafirleri ve ilçenin nüfuzlu kişileri (siyasiler, ilçenin esnaf ve idari kadrosundan bazı kişiler) için özel et yemekleri ve özellikleri sac tava hazırlanarak ikram ediliyor ve çalışanlar hizmet ettiriliyordu.

“Tehdit edildim, kadro alınca beni işten çıkardı”

Ahçı Arif Çakmak’ın bildiklerini doğru olarak söylememesi karşılığında eşi Nuray Çakmak Öğretmenevinde usulsüz olarak göreve başlatıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğüne yukarıda belirttiğim hususlarda şikâyette bulundum. Bunun üzerine eşini işten ederiz. Bu işleri farklı yerlere taşırsan seni Suşehri’nde barındırmayız. Başına her şey gelebilir diye tehdit edildim.

Öğretmenevi Suşehri’nin aşevi gibi kullanılıyordu. Bundan da Müdür ve müdür yardımcısının imtiyazlı kimseleri faydalanıyordu. Haksız ve kanunsuz iftiracı diye işten atıldım. Hiçbir yasal hakkım verilmedi. Kadro alana kadar Müdür ve müdür yardımcısı tarafından mobing ve aşağılanmaya maruz kaldım.Kadro alınması üzerine de işten çıkarıldım. Çalışılanlar tarafından da dışlanlandırıldım. Bana görme duyma konuşma diyerek diğer çalışanlar gibi rahat edeceğim ifade ediliyordu.

Bundan önceki soruşturmalar imtiyazı sayesinde kapatıldı ve geçiştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Volkan Karadağ

“Zengin birçok kişiyi VIP odada ücretsiz çok kez konaklattı”

Karadağ hakkında tanık olarak ifade veren başka bir çalışan da şöyle konuştu:

“Suşehri öğretmenevinde 5 yıldır görev yapmaktayım. Öğretmenevi müdürü Volkan K.’ın birçok usulsüzlüklerine bizzat şahit oldum. Taşımalı öğrenciler için temin edilen yemek ve malzemelerden kendisine ve arkadaşlarına şahsi yemekler yaptırıp yediklerine ve hiçbir ücret ödemediklerine şahit oldum.

Kendi tanıdığı olan zengin birçok kişiyi VIP odada ücretsiz çok kez konaklattığına ve karşılığında hiçbir ücret almadığına ve listeye kirli yazıldığına şahit oldum. İhraç olan eski Kaymakam Hidayet S.’yı ihraç olduğu dönemden sonra çok defa VIP odada konaklatmış yine hiçbir ücret alınmamıştır. Soruşturma açıldıktan sonra 2022 Aralık ayında tekrar gelip kalmıştır fakat bu defa ücret alınıp listeye eklenmiştir. Aylıkçı müşterimiz odaya erkek arkadaşını aldığında Volkan K.’ın müşterinin kapısını dinlediğine bizzat şahitlik ettim.

“Şikâyet eden arkadaşım hakkında bacak bacak üstüne atmaktan tutanak tutuldu”

Bir müteahhit, yönetmeliğe aykırı olduğu halde Volkan K.’ın talimatıyla kız arkadaşıyla 20 gün aynı odayı kullanmış ve listelerde farklı odalarda gösterilmiştir. Yine kayınpederinin inşaat işçilerine günlerce öğretmenevinde hiçbir ücret almadan listelerde göstermeden konaklatmıştır. Akşamları arkadaşlarıyla geç saatlere kadar oturup lokal hizmetinden ücretsiz faydalanmışlardır. Resepsiyon görevlisi arkadaşım bu olayları milli eğitim müdürü Erkan Y.’a işten çıkarılma tehlikesi olduğu için sözlü olarak şikayette bulunduktan sonra kendisine bacak bacak üstüne atmaktan dolayı tutanak tutuldu.

“İfademi geri çekmem konusunda baskı uyguladı”

Ben bu olaya şahit olmadığım halde tutanağı imzalamaya dahil edildim. Başta işten çıkarılma korkusundan polis ifadelerinde olaylara tanıklık etmediğimi söylesem de yapılanlara tanıklık ettiğim için daha sonra savcıya ifade verdim. Bunun üzerine babamı kayınpederinin ofisine çağırarak ifademi geri çekmem konusunda baskı uygulamıştır. Babam da bana; “ ifadeni geri al yoksa seni işten çıkaracaklar” diyerek ifademi geri almamı istedi. Babamla aramızın bozulmasına sebep oldu.

“Beni işten çıkarmakla tehdit edip kendi rızamla istifamı yazmamı istedi”

Babamı öğretmenevine çağırarak ifademi geri çekmem konusunda beni ikna etmek için bizimle tekrar konuşma yaptı. Ben ikna olmayınca beni işten çıkarmakla tehdit edip kendi rızamla istifamı yazmamı istedi. Ben kabul etmeyince bana mobing uyguladı. Bunun üzerine Suşehri Kaymakamlığına ve savcılığına şikayette bulundum. Çalışan arkadaşlarımın birçoğu ben doğruları söylediğim için bana sırt döndüler ve işlerini kaybetme korkusuyla hiçbiri doğruları söylemediler.”

Volkan Karadağ

Karadağ’ın soruşturmada ifade veren çalışanlarını tehdit ettiği öne sürüldü, ses kaydına T24 ulaştı

T24’e ulaşan ses kayıtlarında Karadağ’ın bir çalışanını kendisine karşı ifade verdiği gerekçesiyle tehdit ederek istifaya ve ifadesini geri çekmeye zorladığı duyuldu.

Kayıtta çalışanın “Ben tanıklıklarımdan bahsettim” dediği anlaşılırken Karadağ’ın çalışanına, “Ha tanık olmuşsun ha şikâyette bulunmuşsun, aynı şeyler bunlar. Ben çözemedim seni. Burada 10 tane adam var hiçbirinin gözü görmüyor, sen görüyorsun ben anlayamadım. İşveren burada benim. Demek ki boşa çabalamışım ben senin için. Sen benden şikâyetçiysen bu işi bırak gitsin o zaman. İstifanı yaz. Çekersin ifadeni geri ne olacak?” diye yanıt verdiği anlaşıldı.

TİP’li Kadıgil: Kamu yönetiminde liyakata dair soru işaretlerini artırmıştır

TİP Milletvekili Sera Kadıgil, iddialar üzerine Karadağ hakkında Meclis’te soru önergesi verdi. Karadağ hakkında yürütülen soruşturmalar devam ederken ilçe milli eğitim müdürü olarak atanmasının ‘liyakatli atamalar üzerindeki soru işaretlerini artırdığını’ belirten Kadıgil, önergesinde şu ifadeleri kullandı:

“Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; Sivas Suşehri Öğretmenevi hakkında Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerince yürütülen soruşturma sonucunda düzenlenen 31.05.2024 tarihli ve 9302/18,22 sayılı raporda; dönemin yöneticileri hakkında adli, idari, disiplin ve mali yönden işlem yapılmasının teklif edildiği anlaşılmaktadır.

Aynı şekilde CİMER üzerinden yapılan şikayete verilen 27/03/2026 tarihinde verilen resmi yanıtta da Bakanlık Müffetişlerince yapılan soruşturma sonucunda “Suşehri Öğretmenevi ile ilgili 31.05.2024 tarihli 9302/18,22 sayılı soruşturma raporunda ilgililer hakkında idari, disiplin, mali ve adli yönden teklifler getirilmiştir” ifadelerine yer verilmiştir.

Öte yandan tanık ifadelerinde kamu kaynaklarının kişisel misafirler için kullanıldığı, kayıt dışı tahsilat yapıldığı, ücretsiz ve usulsüz konaklamalar sağlandığı, öğrenci yemekleri için alınan malzemelerin özel misafir sofralarında kullanıldığı, çalışanların baskı ve mobbinge maruz bırakıldığı, şikâyetçi personelin tehdit edildiği ve bazı soruşturmaların etkisiz bırakıldığı yönünde ciddi iddialar yer almaktadır. Buna rağmen hakkında işlem teklif edilen kişilerden biri olan V.K.’ın görevden alınmak yerine 2025 yılı içerisinde Gölova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanması, kamu yönetiminde liyakat, hesap verebilirlik ve denetim mekanizmalarının işleyişi açısından tartışma yaratırken 04.05.2026 tarihinde yaşanan bir diğer gelişme soru işaretlerini artırmıştır.

Defaatle yapılan şikayetler üzerine 04.05.2026 CİMER cevabında; “adli ve idari dava süreci işlediği için teftiş soruşturması sonucu getirilen tekliflerin uygulanmasının dava süreci nedeniyle ileriki zamana bırakıldığı”, disiplin tekliflerinin yeniden değerlendirildiği ve kaymakamlık makamına gönderildiği belirtilmiştir. Ancak aynı cevapta adli sürecin hangi aşamada olduğu, kamu zararının tahsil edilip edilmediği ve neden terfi niteliğinde bir atama yapıldığı konusunda açıklama yapılmamıştır.


Karadağ'ın avukatı: Çarpıtılan durumlar var

Yayımlanan haberin ardından Karadağ’ın avukatı T24’e ulaştı. İddiaların asılsız olduğunu belirten avukat şöyle konuştu:

“Gerçeğe aykırı bir durum var. Biz cevap hakkımızı kullanacağız. O konuda bir sıkıntımız yok. İşlemleri gerçekleştireceğiz. Tekzip rica edeceğiz, onun için işlemler yapacağız. Çarpıtılan durumlar var. İddia edildi diyorsunuz ama devletin hâli hazırda çalışan bir ilçe milli eğitim müdürüne karşı iftiralar yer alıyor. Tartışmalı bir duruma sebebiyet veriliyor.”

Karadağ: Bir ceza hariç, hepsi kaldırıldı

T24'ün ulaştığı Karadağ ise iddiaları redderek şöyle konuştu:

"Biz burada hukukî olarak bir süreç yaşadık. Bu süreçte açmış olduğum bütün davaları da kazandım. Bir ceza hariç, hepsi kaldırıldı. 

"Zaten suçlu olsam, hukuk ona göre karar verirdi"

Hukukî yollara başvurarak haklı olduğumuz ortaya çıktı. Hatta bana karşı bu iddialarda bulunan, iftira atan, hakaret eden kişiyle alakalı da bir dava açtım. O davayı da kesin karar sonucuyla da kazandım.

Zaten suçlu olsam, hukuk ona göre karar verirdi. Ve hukukun üstünlüğü her zaman mevcuttur.

Öğretmen evi döneminde de yapılan bu söylenenler, iddiaların hepsi asılsız.

Açıkçası öğretmen evindeki başarılı çalışmalarımızdan dolayı birçok başarı belgesiyle de ödüllendirildik. Öğretmen evini fazlasıyla kar ettirdik. İlçede, ilde, ilde hatta ilk sıralarda, öyle diyeyim ben size, üstte yer alıyorduk kar oranında.

"Asılsız iddialarda bulunan arkadaşlar hakkında da ayrıca suç duyurusunda bulunacağım"

Ondan sonra da maalesef böyle tatsız olaylar yaşanınca personelinle alakalı bu tarz durumlar gerçekleşti. Ama hukuki olarak da hepsini kazandığım için şu anda haklı durumdayım.

Bölge idareden cevaplar gelince hakkımda soruşturma kalmamış oldu. Gelen sonuçların netleşmesini beklediler. Onlar da netleşti. Şu anda öyle bir şey yok. Orada sordukları tarih eski bir tarih. O tarihten sonra şu anda her şey netleşti.

Bu asılsız iddialarda bulunan arkadaşlar hakkında da ayrıca suç duyurusunda bulunacağım."

CİMER sorgusu mahkeme kararlarından sonra yapılmış, soruşturma devam ediyor

Karadağ, mahkeme kararları sonucunda hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadığını iddia etti. Sivas İdare Mahkemesi ve Kayseri Bölge İdare Mahkemesi kararlarının en geç 2 Mart 2026'da verildiği CİMER sorgusunun ise 27 Mart 2026'da yapıldığı öğrenildi. Mahkeme kararlarının ardından yapılan sorgularda Karadağ hakkında soruçturma yürütüldüğü görüldü. 

İlgili İçerikler