Gündem

Kadıköy Hali, Erenköy Gümrüğü, İETT Garajı kaldırılıyor

Erdoğan: Onlar bazı belediye başkanlıkları için Ankara'da birbirlerini yerken biz milletimizle kucaklaştık

16 Şubat 2019 18:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yenisahara-Barbaros 5 binlik ve binlik ölçekli imar planlarını çıkardık. Senelerdir sürüncemede bırakılan bu meseleyi büyükşehir belediyemiz geçen hafta halletti. En büyük beklentiydi, 5 binlik ve binlikti, bu çıkarıldı” açıklamasında bulundu. Erdoğan, “57 bin kardeşimizin yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahallelerindeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturuyoruz. Ayrıca Kadıköy Hali'ni de Tuzla'ya taşıyoruz. Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 50 bin metrekarelik şehir alanıyla muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz” diye konuştu.

İstanbul Ataşehir'de vatandaşlara hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 Cumhurbaşkanlığı'nda yüzde 44 ile bu kardeşinize sahip çıktınız. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Yeni bir imtihan var. Tarihi bir seçimin arefesindeyiz. 31 Mart 2019 tarihinde 41 gün sonra inşallah sandıklara gidiyoruz. Sadece belediye başkanlarımızı, meclis üyelerimizi, muhtarlarımızı belirlemekte kalmayacak çok daha hayati bir karar vereceğiz. Bu seçimde sadece belediye değil aynı zamanda beka seçimleridir. Bu seçimler Cumhuriyetimizin 100. yılına nasıl gireceğimizin oylanacağı seçimlerdir.

İnşallah 31 Mart'ta Ateşehir'i CHP'den kurtaracağız

Kandil ve Pensilvanya destekli zillet ittifakı kapalı kapılar ardında pazarlıklar yaparken biz çoktan yola revan olduk. 31 Mart akşamına kadar sürecek ilçe seçim maratonumuza siz Ataşehirli kardeşlerimizle birlikte bismillah diyoruz. İnşallah bu sefer hem ilçe belediyesinde hem büyükşehirde destan yazacağız. İnşallah 31 Mart seçimlerinde Ataşehir'i CHP esaretinden hep birlikte kurtaracağız.

Devlet olarak gönderdiğimiz paraları Kandil'e gönderdiler

Biz CHP gibi istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Bize oy versin vermesin 82 milyonun her bir ferdine aynı kalitede hizmet sunuyoruz. İşte Güneydoğu. Onlara devlet olarak gönderdiğimiz para ne oldu? Onlar bu paraları Kandil'e gönderdi. Oralara kayyım atadık, oralar şimdi batı belediyeleri gibi oldu. Aynı şeyi Şırnak'ta, Siirt'te, Hakkari'de görürsünüz. Aynı şeyi Van'da, Mardin'de görürsünüz. Mesele terör anlayışıyla buluşursa maalesef her taraf çukur olur. Bunlar oraları çukur haline getirdiler. Biz de bunlara karşı aldığımız tedbirlerle bu işi bozduk.

Binali Yıldırım kardeşim İstanbul'a hizmet edecek

önce Marmaray sonra Avrasya'yla iki kıtayı biz kavuşturduk biz. Şimdi İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı olarak atadığımız Binali Yıldırım kardeşimin çok büyük emeği var. İstanbul'a da o yakışır dedik, Meclis başkanlığından aldık. Şimdi İstanbullulara hizmet verecek. İstanbulluların da Binali kardeşime sahip çıkacağına inanıyorum. Siz keyif çaylarını daha dağıtmadınız mı hanımlar? Çaylar daha gelmedi mi? Ciddi mi? Yahu ben bugün Edirne'de keyif çayı dağıttım. Ben dağacağım hepsini.

Dedem Fatih denizden biz de denizin dibinden yürüttük

Şimdi üç katlı büyük İstanbul Projesini hayata geçireceğiz. Yine İstanbul'u denizin altından bağlıyoruz. Dedemiz Fatih'i o kadırgaları denizden yürüttü. Dedem karadan yürüttüğüne göre biz de önce Marmaray, ardından Avrasya şimdi de üç katlı tünelle yürüyoruz. Sancaktepe Şehir Hastanesi ihale aşamasında. Sizin hayatınızı kolaylaştıran, İstanbul'un herhangi bir yerine hızlı, konforlu ulaşımı sağlayan pek çok projeyi hayata geçirdik. Kadıköy-Kartal metto hattını sizlerin hizmetine biz sunduk. Bu hattı Tavşantepe'ye kadar uzattık.

Yenisahra-Barbaros'un 5 binlik ve binlik imar planı tamam

Burada bir müjde vermek istiyorum. 30 yıllık beklenti sona eriyor. Buna dikkat edin. Yenisahara-Barbaros 5 binlik ve binlik ölçekli imar planlarını çıkardık. Senelerdir sürüncemede bırakılan bu meseleyi büyükşehir belediyemiz geçen hafta halletti. En büyük beklentiydi, 5 binlik ve binlikti, bu çıkarıldı. Bu işler bizim işimiz. Biz dertliyiz, dertli. Biz bu millete aşığımız, aşık. 57 bin kardeşimizin yaşadığı Yeni Çamlıca, Mimar Sinan, Mevlana mahallelerindeki mülkiyet sorununu da çözüme kavuşturuyoruz.

Kadıköy Hali, Erenköy Gümrüğü, İETT Garajı kaldırılıyor

Kadıköy Hali'ni de Tuzla'ya taşıyoruz. Buraya yeraltı otoparkı, hükümet konağı, 30 bin metrekarelik yeşil alan, 50 bin metrekarelik şehir alanıyla muhteşem bir eser kazandırıyoruz. Erenköy Gümrüğü ile İETT garajlarını kaldırıyor. Yerine 300 bin metrekarelik bir millet bahçesini inşa ediyoruz. Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin yan tarafındaki araziyi Hazine'ye devrettik. İnşallah buraya da bin 200 yataklı devlet hastanesi yapacağız.