Seçim 2024

Erdoğan'dan emekli mesajı: Sıkıntıların farkındayız, Mehmet Şimşek'e itimadımız tam!

"Enflasyon düştükçe ve depremle ilgili yükümüz azaldıkça, bütçede elimiz biraz daha rahatlayacak. Muhalefet yalanlarla emeklilerimizi bize karşı kışkırtıyor"

27 Mart 2024 16:43

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Batman’daki mitingine katıldı. Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların farkında olduklarını söyleyen Erdoğan, "Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Mehmet Şimşek'e itimadımız tam." dedi.

CHP'ye yönelik eleştirilerine Batman'da da devam eden Erdoğan 14- 28 Mayıs seçimlerine işaret ederek "Cumhur İttifakı yoluna kararlı şekilde devam ederken, 6'lı Masa'nın yerinde yerler esiyor. Kuruldular, tek hamleyle yıkıldılar. Şimdi birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe biz de hicap duruyoruz. Ne diyelim milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Neredeyse 6 aydır aralıksız süren katliamın ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil ateşkes kararı aldı. İsrail'in karara uyulması için bu ülke üzerindeki baskının arttırılması gerekiyor. Olumlu karşıladığımız bu kararın gereğinin yerine getirilmesi konusunda Türkiye olarak üzerimize düşeni yapacağız. 

İktidara giden yolu milletin tertemiz iradesinde değil de, terör örgütlerinin desteğinde arayanlara girdikleri yolun çıkmaz sokak olduğunu gösterdik. 

"Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş"

Millete ballandırarak anlattıkları ittifakın ve adayının çürük olduğu ortaya çıktı. 6'lı Masa dediler. Ne çıktı? Şu an hiçbirisi parlemanto da değil. Masanın altına birilerini soktular ne çıktılar.  Cumhur İttifakı yoluna kararlı şekilde devam ederken, 6'lı Masa'nın yerinde yerler esiyor. Kuruldular, tek hamleyle yıkıldılar. Şimdi birbirlerine kurdukları kumpasları gördükçe biz de hicap duruyoruz. Ne diyelim milletimizin verilmiş sadakası varmış. Allah Türkiye'nin yüzüne bakmış da bunlar iktidara gelmemiş. 

6'lı Masa'yı millete umut diye pazarlayanlar bunların içinin boş olduğunu çok iyi biliyor. Benim Kürt kardeşlerim dahil seçmenlerine masaya ve adayına oy verdirdiler. Sırf kendi ihtirasları için tapulu mülkü gibi gördükleri seçmenlerinin iradesini sağa sola peşkeş çektiler. Şimdi aynı nobranlığı, küstahlığı bu seçimlerde de sürdürüyorlar. 

CHP'li ve DEM'li bir avuç komprador dışında ne olup bittiğinden kimsenin haberi yok. Her iki partiye gönül verenlerin ne düşündüğünü ne istediğini zaten kimse umursamıyor. Bizim belirlediğimiz adaylara gidip tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler, verdiler mi? Vermediler… Milletimizin bu çirkin dayatmayı kabul etmeyeceğine inanıyorum. 31 Mart'ın Türkiye'nin bu işportacı siyaset anlayışından kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum.

"Mehmet Şimşek'e itimadımız tam"

Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Mehmet Şimşek'e itimadımız tam.

İlk defa bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. İkramiyeleri 2 Nisan'dan itibaren hesaplara yatırıyoruz.

Enflasyon düştükçe ve depremle ilgili yükümüz azaldıkça, bütçede elimiz biraz daha rahatlayacak. Muhalefet yalanlarla emeklilerimizi bize karşı kışkırtıyor."