Gündem

Erdoğan: Partim ve Cumhur İttifakı birinci, 4.5 yıl seçim yok

"2023 hedeflerine doğru yürümek için gece gündüz çalışacağız"

31 Mart 2019 21:40

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimi için sayım işlemleri devam ederken yaptığı açıklamada partisinin ittifak kurduğu MHP'ye teşekkür ederken Türkiye'nin önünde bulunan 4.5 yılda bir seçim yapılmayacağını söyledi. 

İstanbul'da yaptığı açıklamada Ankara'ya gidip klasikleşen balkon konuşmasını yapacağını bildiren Erdoğan'ın ifadeleri şöyle:

Şehirlerimizi yönetme sorumluluğunu üstlenecek kişiler, görevlerini üstlenecekler. Hepsini tebrik ediyorum. Bundan sonra Ankara'ya hareket edeceğim ve genel merkezimizde artık geleneksel hale gelmiş olan balkon konuşmamızı yaparak sonuçları değerlendireceğim.

Sonuçlar göstermektedir ki AK Parti olarak tıpkı 3 Kasım 2002 seçimlerinden beri olduğundan beri açık ara birinci parti olarak çıktık. MHP ile ittifaklar bazında da birinci olduk. Kazanılan ve kaybedilen belediye başkanlıkları olmuştur. Kazandığımız yerlerde milletimizin gönlüne girdiğimizi, kaybettiğimiz yerlerde de bu konuda yeteri kadar başarılı olamadığımızı kabul edeceğiz. 

Burada özellikle doğu ve güneydoğu bölgemizdeki seçim sonuçlarını çok önemli görüyorum. Birilerinin Kürt vatandaşlarımızın oylarını ipotek altına alma çabalarına hep dikkat çektik. Zira dolaştığım bölgelerde yaptığım mitinglerde bunlara çok açık net vurgu yaptım. 

Diğer şehirlerimizde de arkasında hangi pazarlıkların olduğu bilinmeyen ittifaklarla milletimiz yönlendirilmeye çalışıldı. Genel hatları itibarıyla sonuçlar bu çabaların sonucuna ulaşamadığını gösteriyor. Beka mesajının milletimiz tarafından anlaşıldığını görüyorum.

Milletimizin birliğini beraberliğini bozarak diz çöktürmeye çalışanlar bir kez daha hüsrana uğradı. 81 vilayetimizdeki her bir vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Aziz milletim, ülkemizde bundan sonraki seçimler inşallah 2023 yılının haziran ayında olacak. Önümüzde 4.5 yıla yakın kesintisiz bir icraat dönemi var. Artık sık sık seçimlerle iç içe olmayacağız. Hep önümüzde bakacağız. Türkiye’de ekonomisiyle siyasetiyle yatırımlarla nasıl meşgul olacağız, buna odaklanacağız. Adımlarımızı buna göre atacağız.

Şahsım yürütme görevinde, milletvekillerimiz yasama görevinde iş birliği içinde ülkemizi hedeflerine ulaştırmak için çalışacağız.

Belediye başkanlarımız şehirlerini 5 yıl idare edeceği gibi görev süremiz boyunca ülkeyi yöneteceğiz. Gündemimizde çok önemli bir reform programı var. Serbest piyasadan taviz vermeden ekonomi programını hayata geçireceğiz.

Özellikle terör örgütlerine nefes aldırmadan ülkemizi bir huzur adası haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Küresel ve bölgesel düzeyde büyük değişimlerin yaşandığı dönemde 2023 hedeflerine doğru yürümek için gece gündüz çalışacağız. Sonuçlar ülkemize hayırlı olsun. 

Cumhur İttifakı olarak çıktığımız bu yolda Bahçeli ve çalışma arkadaşlarına, benim mesai arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. 

Ankara'ya hareket edip balkon konuşmamızı yapmak üzere gecikmeden yola çıkmayı düşünüyorum.