Gündem

Dr. Kayhan Turan, Mudanya Belediyesi önünde açlık grevine başladı: Ortopedi hastanesi açmamıza engel oluyorlar

"Sesimizi duymayanlar ve tüm kamuoyu bilsin ki başaramazsak; Marmara bölgesinin depreme hazırlığının önemli bir parçası eksik kalacağı gibi, ülkemizin uluslararası bir ortopedi hastanesine kavuşması da engellenmiş olacak. Tüm yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyorum..."

14 Şubat 2023 16:13

T24 Haber Merkezi

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Kayhan Turan, Mudanya’ya yapacağı ortopedi ve travmatoloji hastanesini, belediyenin çeşitli gerekçeler göstererek iptal ettiğini söyleyerek, belediye binası önünde açlık grevine başladı. 

Dr. Kayhan Turan yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin en büyük ortopedi ve travmatoloji merkezi olacağını duyurduğu projenin engellendiğini vurgulayarak açlık grevine başladığını açıkladı. Greve başlama sebebini açıklayan Turan, 2025’te Sağlık Bakanlığı'ndan hastane açmak için aldıkları ön iznin dolacağını, Mudanya Belediyesi'nin yeni imar planı çalışmalarını geciktirmesi nedeniyle mağdur edildiklerini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere de işaret eden Turan, “İnsan, tüm bunlar olurken ister istemez kendine 'gelecek bir felakete hazırlık konusunda biz daha fazla ne yapabiliriz' diye soruyor. Bizler hekimiz. Yıllardır bu alanda büyük bir gayretle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Doğal olarak, bizim, geleceğe hazırlık konusunda yapacağımız katkının da sağlık alanında olması gerekir. Bu anlamda bizim yapabileceğimiz en iyi şeyin, bir ortopedi hastanesi kurmak olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Sesini duyurmak için açlık grevi ile öncelikle Mudanya Belediye Başkanlığı'nı uyarmayı amaçladıklarına işaret eden Turan, şöyle konuştu:

"Sesimizi duymayanlar ve tüm kamuoyu bilsin ki başaramazsak; Marmara bölgesinin depreme hazırlığının önemli bir parçası eksik kalacağı gibi, ülkemizin uluslararası bir ortopedi hastanesine kavuşması da engellenmiş olacak. Ben sorumluluğum gereği buradayım, tüm yetkilileri de sorumlu davranmaya davet ediyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim. Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Mudanya Belediye Başkanı'ndan yanıt geldi 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise "planları mahkeme tarafından iptal edilen bir bölgede yapılaşma olamayacağını, Çağrışan gibi 2-3 katlı yapıların olduğu bir bölgede 11-12 kat üzerine bir hastane kurulmasının hiç uygun olmayacağını" söyledi.

Türkyılmaz  “Hastane, Güzelyalı, Çağrışan, Göynüklü bölgeleri başta olmak üzere mahkemelerin iptal kararlarının olduğu bölgede yapılmak isteniyor. İptal edilen imar planı kapsamındaki bütün inşaatlar durdurulmuştur. Popülizmden uzak, bilimsel yaklaşımı esas alarak değerlendirecek olursak, konuyu bir hekimin anlayacağı şekilde özetlersek, test yaptırmadan teşhiste bulunmak doğru bir yaklaşım değil” dedi.

Türkyılmaz, şunları söyledi:

“İmar Planı mahkemece iptal edilen bir bölgede yapılaşma söz konusu olamaz. Üstelik yapılmak istenen hastane geçtiğimiz yıllarda yangının yaşandığı Çağrışan bölgesinde 11-12 kat olarak projelendirilmiştir. Çağrışan gibi geneli 2-3 katlı binalardan oluşan alanda devasa bir yapı ne kadar uygun olabilir? Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaraları daha sarılmamışken, imar planlarının yeniden tartışmaya açıldığı böyle bir zamanda bu protestoyu yersiz bulmaktayız. Mudanya Belediyesi olarak hiçbir zaman kanunsuz iş yapmadığımız gibi, belediyemiz hakkında asılsız ithamlarda bulunan doktorla ilgili suç duyurusunda bulunacağımızın bilinmesini isterim.”