Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye'de; Zelenski ve Şara'yla üçlü görüşme de olacak!
x blueSky facebook instagram youtube dailymotion linkedin

Dışişleri Bakanı Fidan, Suriye'de; Zelenski ve Şara'yla üçlü görüşme de olacak!

fidan seybani

T24 Dış Haberler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bugün Suriye'yi ziyaret ediyor. Bakan Fidan, Suriye ziyareti kapsamında, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani tarafından Şam Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre Fidan'ın ziyaret sırasındaki temaslarda ikili konuların yanı sıra bölgesel konuların da ele alınması bekleniyor. 

Şeybani, Fidan'ı karşıladı

Bu çerçevede Suriye’nin yeniden inşası için ikili düzeyde yürütülen projelerin değerlendirilmesi, Suriye’de kapasite inşası çabalarının desteklenmesine yönelik çabaların gözden geçirilmesi, 17 Ocak ve 29 Ocak Mutabakatları çerçevesinde Suriye’nin kuzeydoğusunun merkezi yönetime entegrasyonunda gelinen aşamanın değerlendirilmesi, Suriye’nin güvenliğine yönelik tehditlerin ele alınması bekleniyor.

Ayrıca İran savaşının Suriye'ye etkileri üzerinde de durulacak. Lübnan’daki durum başta olmak üzere diğer bölgesel konuların görüşülmesi öngörülüyor. 

Zelenski-Şara-Fidan üçlü görüşmesi olacak

Bakan Fidan, Suriye’yi ziyaret etmekte olan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’yla üçlü bir görüşme de gerçekleştirecek. 

İlgili İçerikler