Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 7

1)FABRİKAYI SEL BASMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA ORDU'nun Ünye ilçesinde bir tekstil fabrikasına sel sularının basma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi

13 Ağustos 2018 16:18

1)FABRİKAYI SEL BASMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

ORDU\'nun Ünye ilçesinde bir tekstil fabrikasına sel sularının basma anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. İçeride bulunan işçiler sel sularının gelmesiyle büyük korku ve panik yaşayarak kaçıştı. Ünye ilçesinde 8 Ağustos\'ta yaşanan sel felaketinde Cevizdere mevkiinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışan işçiler sel sularının gelmesiyle korku dolu anlar yaşadı. Sel sularının fabrikanın içine dolmasıyla birlikte o sırada mesaide olan işçiler panikle koşuşup kaçmaya başladı. Dışarıda bulunan işçiler ise suların içinde kaldı. Sel sularının fabrikayı basma anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Fabrikadan sel sonrası çekilmiş detaylar
Haber-Kamera:Mücahit GÜREL/ÜNYE(Ordu), (DHA) 

==================================================

2)KORKUP ANİDEN DURAN ATIN BİNİCİSİ KUYUYA DÜŞTÜ

MUĞLA\'daki bir çiftlikte çalışan at eğiticisi Kazakistan uyruklu 33 yaşındaki Cung Ali İbrahimov, tarlada gezindiği atın yolda fark edip aniden durduğu kuyunun içine düşerek yaralandı. Olay, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde, Yeniköy Mahallesi\'nde meydana geldi. Kazakistan uyruklu Cung Ali İbrahimov, eğittiği atla bir tarlada gezinmeye başladı. Bu sırada at, önüne çıkan kuyuyu fark edip, aniden durdu. Dengesini kaybeden İbrahimov, kurumuş olan yaklaşık 10 metrelik kuyuya düştü. İbrahimov\'un düştüğünü gören çevredeki vatandaşın ihbarıyla olay yerine itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve AFAD ekipleri tarafından 1 saatlik çalışmayla kuyudan sedyeye bağlanıp çıkartılan İbrahimov, ambulansla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İbrahimov\'un hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Görüntü Dökümü:
----------------------
- Kuyuya düşen Cung Ali İbrahimov\'un kurtarılma görüntüsü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

===============================================

3)SULAMA KANALINDA KAYBOLAN SURİYELİ OVEİS, ARANIYOR

ŞANLIURFA\'da, serinlemek için girdiği Devlet Su İşleri\'ne (DSİ) ait sulama kanalında akıntıya kapılarak, kaybolan Suriye uyruklu Oveis Hamadı\'nın (14) bulunması için çalışma başlatıldı.
Olay, öğle saatlerinde, merkez Haliliye ilçesine bağlı Şıh Çoban Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Suriyeli Oveis Hamadı, serinlemek için DSİ\'ye ait sulama kanalına girdi. Bir süre sonra akıntıya kapılan Hamadı, çırpındıktan sonra gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla gelen jandarma ekipleri, su altı polislerine bilgi verdi. Dalgıç polisler, girdikleri sulama kanalında Oveis Hamadı\'yı bulmak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:
----------------------
- DSİ\'ye ait suluma kanalı
- Polis ekiplerinin beklemesi
- Su altı polisleri suya girmesi
- Suda arama yapan polisler  
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================================

4)SURİYE\'DEN CEYLANPINAR\'A GEÇMEYE ÇALIŞAN 2 TERÖRİST YAKALANDI

SURİYE\'den yasa dışı yollarla Şanlıurfa\'nın Ceylanpınar ilçesine geçmeye çalışan terör örgütü PKK/PYD mensubu 2 terörist, silah ve mühimmat ile yakalandı.İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir grup teröristin, Suriye’nin Haseke kentine bağlı terör örgütü PKK/PYD denetimindeki Rasulayn ilçesinden Ceylanpınar\'a geçeceği istihbaratını aldı. Bunun üzerine güvenlik güçleri, sınırda güvenlik önlemi aldı. Başlatılan operasyon kapsamında 2 kişi, sınırı yasa dışı yollarla geçip, Türkiye\'ye giriş yapmak isterken yakalandı. Kimlikleri açıklanmayan teröristlerin yanlarında silah ve mühimmat ele geçirildi. Teröristler, sorgularının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

294 MB

ŞANLIURFA/DHA
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir