Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-6

1)ŞANLIURFA’YA TANK VE OBÜS SEVKİYATI   HATAY'dan yola çıkan tank ve askeri mühimmat taşıyan 10 araçlık TIR konvoyu, Şanlıurfa'ya ulaştı

30 Aralık 2018 15:20

1)ŞANLIURFA’YA TANK VE OBÜS SEVKİYATI
 
HATAY\'dan yola çıkan tank ve askeri mühimmat taşıyan 10 araçlık TIR konvoyu, Şanlıurfa\'ya ulaştı.  Hatay\'ın Kırıkhan ilçesinden yola çıkan konvoy, otoyolu kullanarak Gaziantep üzerinden Şanlıurfa\'ya geldi. Polis araçlarının eşlik ettiği tank ve obüs taşıyan TIR\'ların bir kısmı 20\'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı\'na giriş yaptı. Bir kısmı ise Mardin\'e doğru ilerlemeye devam etti. Konvoydaki tank ve obüslerin Suriye sınırında konuşlu askeri birliklere takviye amaçlı gönderileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
-----------------------------------
- TIR’ların askeri tugaya girmesi
- Trafik polisi askeri konvoya eşlik etmesi
- Askeri park alınanda bulunan TIR’ların üzerindeki tanklar
- Genel ve detay görüntüler
(Haber: Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 194 MB

====================================================

2)ORMANA BIRAKILAN 9 KÖPEK YAVRUSU SOĞUKTAN DONARAK TELEF OLDU

ADAPAZARI\'nda ormana atılarak kaderine terk edilen 9 köpek yavrusu soğuktan donarak telef oldu. Adapazarı İkizce Osmaniye Mahallesi\'nde Adapazarı Belediyesi Hayvan Barınağına birkaç kilometre uzaklıktaki ormanlık alana kimliği belirsiz kişiler tarafından bırakılan 9 köpek yavrusu soğuktan donarak telef oldu. Onlarca köpek ise olumsuz hava koşulları karşısında soğuk ve açlıkla mücadele ediyor. Dağlık ve ormanlık arazide yiyecek ve içecek bulmakta zorlanan köpeklere mama götürmek amacıyla sık sık bölgeye ziyarete giden hayvansever Sibel Arin Sezer, dün akşam gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Açlıkla mücadele eden köpekler ise hayırseverler tarafından bağışlanan etler ile karnını doyurdu.
Onlarca köpeği ölüme terk edenlere tepki gösteren Sezer, \"Yüzde 80 tabiki de belediyeler bıraktı. Çünkü barınaklar yavru köpek almıyor. Almayınca da bazı ilçe belediyeleri ormanlara terk ediyorlar bu hayvanları. Biz Çarşamba günü geldiğimizde bu hayvanlar hiçbiri bu bölgede yoktu. Yeni olan bir şey bu. Büyük köpekler kulübenin içerisine girdikleri için yavru köpekler dışarıda kalmış ve soğuktan donarak ölmüşler. Donarak öldükten sonra da diğer yaşayan hayvanlar kardeşlerini yemişler. Bunları buraya atanların hiç mi çoluğu çocuğu yok. Nasıl bir vicdanla atıyorlar. Atanların gerçekten insan olduklarına inanmıyorum. Sakarya\'da genel durum gerçekten vahşet.\" dedi.
Şehir merkezinde kar yağdığında tüm belediyelerin mama dağıttığının belirten Sezer, \"Şehir merkezindekiler zaten insanlar tarafından doyuruluyor. Niye ormanlardaki hayvanları beslemiyorlar. Bir kap mama bir kap su. Her yerde reklamlar, afişler ama ormandaki hayvanlara hiç bu mamalardan kaplardan yok. Biz buralarda belediyelerin, vatandaşların ormanlara attığı hayvanları kendi imkanlarımızla ve bizim gibi bir çok gönüllü insanların gönderdiği mamalarla besliyoruz.\" diye konuştu.
Her hafta belirli bir program dahilinde kısırlaştırma, aşılama adı altında ormanlık alana köpek getirip bırakıldığını ifade eden hayvansever Tunahan Hurma, \"Şehir içinden toplanan hayvanlar ormana atılıyor. Ormanda doğal yaşam alanı kuralım diyorlar. Bunun neresi doğal yaşam alanı. Bir de dişi köpekleri kısırlaştıracaklarına erkek ve yavru köpekleri kısırlaştırıyorlar. İlçeden getirilen köpekler yeniden ilçeye dönmüyor.\" dedi. Soğuktan donarak telef olan yavru köpeklerin leşleri toplanarak, götürülmesi için Adapazarı Belediyesi\'ne haber verildi.

Görüntü Dökümü
Ormanda telef olan köpekler
Hayvansever röportajı
Hayvanların beslenmesi

HABER-KAMERA: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), (DHA)

================================================

3)BİSKÜVİ KUTUSUNDAN ESRAR VE METAMFETAMİN ÇIKTI

 VAN\'da, jandarmanın durdurduğu yolcu otobüsünde seyahat eden Afganistan uyruklu kaçağın eşyalarının arasındaki bisküvi kutusuna gizlenmiş 1 kilo 20 gram esrar ile 420 gram metamfetamin ele geçirildi.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Van- Bitlis karayolu üzerinde yaptığı yol kontrolleri sırasında bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüste yapılan aramalarda, yolculardan Afganistan uyruklu kişinin eşyaları arasında bulunan bisküvi kutusunun içerisine gizlenmiş 1 kilo 20 gram esrar ile 420 gram metamfetamin ele geçirildi.
Yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen Afganistanlı gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
JANDARMA KAMERASI
-------------------------------

-Bisküvi kutusu içerisideki esrar ve emtamfetamini çıkartan jandarma ekipleri

================================================

4)DOLMUŞUN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU

KARABÜK\'te, yolun karşısına geçmek isteyen yaya, dubaları aşarak servis yoluna girmek için ani dönüş yapan dolmuştan hızlı adımlar atarak son anda kurtuldu.
Olay, dün akşam saatlerinde Ergenekon Mahallesi Atatürk Bulvarı\'nda meydana geldi. Safranbolu yönüne giden önündeki dolmuşun arkasından gelen dolmuş, ani bir dönüşle toplu taşıma, ambulans ve itfaiye araçlarının kullandığı servis yoluna girmek istedi. Bu sırada yolun karşısına geçmek isteyen bir kişi, hızlı adımlar atarak dolmuşun altında kalmaktan son anda kurtuldu. Yayanın arkasından baktığı dolmuşun sürücüsü, hiçbir şey olmamış gibi dubaları aşıp servis yoluna girerek yoluna devam etti. Ölümün teğet geçtiği o anın görüntüleri bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Polis, sürücüyü tespit etmek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü
--------------------
-Dolmuş ve yaya(Güvenlik kamera görüntüsü)
-Dolmuşun dubalar arasından servis yoluna girmesi

Süre:(00.37) Boyutu:(4 MB.)
HABER: Bülent DİKTEPE/KARABÜK, (DHA)


================================================
5)KUŞADASI\'NDA YILBAŞI ALARMI

AYDIN\'ın turistik ilçesi Kuşadası\'nda yılbaşında yaşanacak hareketlilik için emniyet birimleri alarma geçti. Kuşadası\'nda yılbaşında açık olan otellerin tümü Balkan ülkelerinden ve çevre il ve ilçelerden gelen tatilcilerle dolarken, bir çok ünlü restoran ve bar da yeni yılı eğlenerek karşılamak isteyenler için özel programlar düzenledi. Barlar Sokağı ve Kaleiçi\'ndeki eğlence mekanları saat 12.00\'den sonra günün ilk ışıklarına kadar sürecek etkinlikler düzenledi. 
DRONE VE KÖPEKLER NÖBETTE
Kuşadası Emniyet Müdürlüğünde tüm izinler kaldırıldı. Herhangi bir olay yaşamaması için çevre ilçelerden başta çevik kuvvet olmak üzere polis takviyesi yapıldı. Alşveriş merkezleri ve ilçe merkezindeki çarşılarda sivil giyimli polisler görevlendirildi. İlçenin giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturuldu. Şüpheli araçlarda özel eğitimli narkotik köpeği \'Jovy\' ile arama yapılırken, drone ile havadan da çevrede güvenlik önlemi alınarak  denetimler gerçekleştirildi. Kuşadası Santral Garajı\'na gelen otobüslerde, yolcular inmeden önce kimlik kontroleri yapıldı. Bagaj ve otobüslerin içlerinde, Jovy ile arama yapıldı. Öte yandan kaçak tur düzenleyenlere karşı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) görevlileri de denetimler yaptı. Polis kontrol noktalarında görev alan TÜRSAB Kuşadası Yöre Temsil Grubu Başkanı Gökhan Aydın ve yönetim kurulu üyeleri de denetimlerde bulundu.

Görüntü Dökümü
--------------------
-Kuşadası\'ndan genel görüntü
-Polis köpeği Jovy ve drone ile yapılan denetim ve aramalardang örüntü
-Yol kontrol noktasındaki araç denetimlerinden görüntü
-Genel ve detay görüntüler
(Haber - Kamera: Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın), (DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir