Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-3

1)ŞANLIURFA'DA İŞÇİ VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 14 YARALI ŞANLIURFA'nın Suruç ilçesinde, işçiler ile öğrencilerin taşındığı servis minibüsleri, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda sürücülerinin kontrolünden çıkıp, kafa kafaya çarpıştı

07 Ocak 2019 13:26

1)ŞANLIURFA\'DA İŞÇİ VE ÖĞRENCİ SERVİSLERİ ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 14 YARALI

ŞANLIURFA\'nın Suruç ilçesinde, işçiler ile öğrencilerin taşındığı servis minibüsleri, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda sürücülerinin kontrolünden çıkıp, kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı. Kaza, sabah saatlerinde, Suruç\'a bağlı Yanaloba Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Organize Sanayi Bölgesi\'ndeki fabrikalarda çalışan işçilerin taşındığı 37 PF 231 plakalı servis minibüsü ile Yağışlı Mahallesi\'nde eğitim gören öğrencilerin taşındığı 44 EG 340 plakalı servis minibüsü, buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda, ismi öğrenilemeyen sürücülerinin kontrolünden çıktı. Minibüslerin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi de yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine sağlık, kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle araçlardan çıkarılan, aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Suruç ve Şanlıurfa\'daki hastanelere kaldırıldı. Cansız bedenler ise güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu\'nun morguna götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
----------------------------
- Acil servisine gelen ambulans
- Yaralı kadınlar sedyeyle taşınması  
- Genel ve detay görüntüler

 Haber:Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 145MB

=================================================

2)BAŞSAVCILIK\'TAN LİSELİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ AÇIKLAMA: YIRTICI HAYVAN YARALANMASI 

KAYSERİ Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacılar ilçesinde okul çıkışı köpeklerin saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mehmet Özer\'in (14) ölümüyle ilgili, \"Mehmet Özer\'in yırtıcı hayvan yaralanmasına bağlı büyük arter ve geniş yumuşak doku yaralanması ile bunlardan gelişen kanama sonucu öldüğü tespit edilmiştir.\" açıklaması yaptı. Geçen cuma günü meydana gelen olayda Baki-Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi 9/A sınıfı öğrencileri Mehmet Özer ve Hacı Ali Tuğrul, okul çıkışı evlerine giderken iddiaya göre başıboş gezen sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Mehmet Özer, parçalanarak olay yerinde yaşamını yitirirken, Hacı Ali Tuğrul ise yaralı kurtuldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Mehmet Özer\'in ölümü olayı ile ilgili olarak gerek sosyal medyada gerekse bir kısım yazılı basında çıkan haberler üzerine basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi: \"Olayın nöbetçi Cumhuriyet Savcımıza bildirilmesi üzerine olayla ilgili ilk talimatları verilmesinin ardından Kayseri Adli Tıp Şube Müdürlüğünde görevli iki adli tip uzmanının da katılımıyla müteveffanın cesedi üzerinde gerçekleştirilen otopsi işlemi neticesinde; Mehmet Özer\'in yırtıcı hayvan yaralanmasına bağlı büyük arter ve geniş yumuşak doku yaralanması ile bunlardan gelişen kanama sonucu öldüğü tespit edilmiştir.\"
Cumhuriyet Başsavcılığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
\"Olay sırasında ölen Mehmet Özer\'in yanında bulunan tanık öğrencinin beyanları ve bu öğrencinin haber vermesi üzerine Mehmet Özer\'i kurtarmak amacıyla olay yerine intikal eden okul görevlileri ile öğrencilerinin ve ayrıca olaya müdahale eden Hacılar İlçe Jandarma Komutanlığı görevlilerinin anlatımından müteveffanın sahipsiz köpek saldırısına maruz kaldığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma her yönüyle ve titizlikle yürütülmekte olup, olayda kasıt ya da ihmali belirlenebilecek olan tüm şüpheliler hakkında gereğine tevessül edileceğinin bilinmesi hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur.\"

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)

===================================================

3)ZONGULDAK\'TA KAR NEDENİYLE HASTANE YOLU KAPANDI

ZONGULDAK\'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle hastane yokuşu kapanınca hasta ve yakınları hastaneye yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Kozlu ilçesindeki Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi\'ne giden hastalar ve hasta yakınları, yoğun kar yağışından dolayı kapanan yolda mahsur kaldı. Araçları hastane girişine park etmek zorunda kalan hasta yakınları hastane yokuşunu yaya olarak çıkmak zorunda kaldı. Vatandaşlar, \"Araçlar çıkamayınca mecburen yürüyerek gidiyoruz. Her kar yağdığında aynı sorun oluyor.\" dedi. Kozlu Belediyesi ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından yol yaklaşık 1 saat sonra trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü
---------------------
-Mahsur kalan araçlar(cep telefonu görüntüsü)
Süre: (2.18) Boyut: (15 MB)
Haber-Kamera: ZONGULDAK,(DHA)

======================================================
4)MOBİLYA DEPOSUNDA YANGIN

MUĞLA\'nın Fethiye ilçesindeki bir mobilya deposunda çıkan yangında, büyük çaplı maddi hasar oluştu. Taşyaka Mahallesi Şehit Osman Tosun Caddesi\'ndeki mobilya deposunda, bugün saat 05.00 sıralarında, belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi\'ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yoğun uğraşı sonucu yangın söndürüldü. Depoda büyük çaplı hasar oluştu. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangının çıkış nedeninin belerlenmesi için çalışma başlatıldı. Polis, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Söndürme çalışmasından görüntü

Haber: Cavit AKGÜN- Kamera: MUĞLA, (DHA)
===================================================

5)MUŞ\'TA OKULLAR TATİL

MUŞ\'ta olumsuz hava şartları ve beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün için bir gün ara verildi. Muş Valiliği\'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
\"Olumsuz hava şartları, beklenen yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Muş merkez ve bağlı köyler ile ile bağlı tüm ilçe merkezleri ve ilçelere bağlı köylerde İl İdaresi Kanununu çerçevesinde 7 Ocak Pazartesi günü eğitime (1) gün süre ile ara verilmesine Valiliğimizce karar verilmiştir.\" Valilik açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü
-----------------------
-Öğrencilerin servis beklemesi
-Okula gitmek için yürüyen öğrenci, öğretmenlerden detaylar
-Öğrencilerin okul dönüşü
-Şehir merkezinden detaylar

(Haber-Kamera: MUŞ, (DHA)
===================================================

(ÖZEL)

6)BOŞANMAKTAN VAZGEÇEN EŞİNE TEPKİ İÇİN KENDİ SALASINI OKUTTU

ANTALYA\'nın Kemer ilçesinde eşiyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle evden ayrılıp bir pasajdaki kanepede yaşayan Muzaffer Ünal\'a (53) akciğer kanseri teşhisi konuldu. Kendisine boşanma davası açan, hastalığını öğrenince davadan vazgeçen eşine tepki için \'öldü\' diye salasını verdiren Muzaffer Ünal, \"Eşim \'Nasıl olsa bu akciğer kanseri, ölecek, bunun maaşını alalım\' düşüncesiyle davadan vazgeçti. Bir an önce benden boşansın. Ben de rahatlayayım, onlar da\" dedi. Kemer\'de belediyeden emekli 2 çocuk babası Muzaffer Ünal, eşiyle yaşadığı sıkıntılar nedeniyle evden ayrıldı. Bir akrabasının çocuğunun eğitimi için çektiği kredinin ödenmemesi nedeniyle emekli maaşının büyük kısmı kesilen Muzaffer Ünal, ilçe merkezindeki bir iş hanının alt katındaki boş alanda, etrafını sandalyelerle çevirdiği kanepede yaşamaya başladı. Evden ayrıldıktan sonra eşinin boşanma davası açtığı Muzaffer Ünal, bir süre sonra rahatsızlandı. Muzaffer Ünal\'a önce KOAH, sonra zatürre tanısı, yapılan patalojik incelemenin ardından da akciğer kanseri teşhisi konuldu.
SALASINI OKUTTU
Hastalandıktan sonra eve dönmek istediğini, ancak eşinin \'Can güvenliğim yok\' diyerek, kabul etmediğini öne süren Muzaffer Ünal, hastalığını öğrenen eşinin ise boşanma davasından vazgeçtiğini söyledi. Eşinin davadan vazgeçmesine tepki göstermek isteyen Muzaffer Ünal, kendisi için geçen hafta cuma günü \'öldü\' diye sala verdirdi. Sala okunduktan sonra bir süre cep telefonunu kapatan Muzaffer Ünal, olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü\'nde ifade verdi.
\'CAN GÜVENLİĞİ OLMADIĞI GEREKÇESİYLE KABUL ETMEDİ\'
Muzaffer Ünal, 2017 yılında aralarında çıkan tartışma sonucu eşinin kendisini polise şikayet ettiğini ve 1 ay evden uzaklaştırma aldığını söyledi. Uzaklaştırma süresinin bitmesinin ardından eve dönmek istediğini aktaran Muzaffer Ünal, ancak eşinin can güvenliği olmadığı gerekçesiyle kabul etmediğini kaydetti. Bu süreçte rahatsızlık geçirdiğini ve eşine durumu anlatmasına rağmen kendisini eve almadığını öne süren Muzaffer Ünal, \"25 yıllık evliliğimizin hatırına minnettar olurum dedim ama eşim hepsini reddetti\" dedi.
AKCİĞER KANSERİ TEŞHİSİ KONULDU
Yaşadığı süreçte hastalığının ilerlediğini anlatan Muzaffer Ünal, bir arkadaşı tarafından götürüldüğü hastanede önce KOAH sonra zatürree tanısı konulduğunu söyledi. Akciğerinden parça alınarak patolojiye gönderildiğinde ise akciğer kanseri olduğunun anlaşıldığını belirten Ünal, \"Tedavi olmam gerektiği için onkolojiye havale ettiler. Bu süreçte de tıbbi onkoloji ve radyasyon onkolojisinde ışın ve kemoterapi tedavilerine başladık\" diye konuştu.
\'CAN GÜVENLİĞİ OLMAYAN BENİM\'
Eşinin sürekli \'Can güvenliğim yok\' dediğini kaydeden Muzaffer Ünal, \"Can güvenliğim yok\' demesinden bu yana 1 yıldan fazla süre geçtiği halde, eşimin rüzgarından dahi geçmedim. Ama asıl can güvenliği olmayan kişi, şu anda mağdur olan benim. Beni akciğer kanseri yaptılar. Hapis cezası aldırdılar. Hep sokakta acıyla, gözyaşıyla bu günlere geldim. Ama onlara hiç zarar vermedim. Can güvenliği nasıl yokmuş. Can güvenliği olmayanın ben olduğum kanısına vararak ve \'Nasıl bir eylem yapar, rahatlarım\' diye gittim \'öldü\' diye salamı verdirdim. Acaba kimler memnun oluyor kimler olmuyor\" dedi. Eşinin kendisine açtığı boşanma davasının akciğer kanseri olduğunu öğrenmesinin ardından kapandığını söyleyen Muzaffer Ünal, şöyle dedi: \"Ne hikmetse birden kapandı. Bu kapanma olayı da akciğer kanseri olduğum anlaşıldıktan sonra. Vazgeçmesinin tek bir sebebi var, \'Nasıl olsa bu akciğer kanseri, ölecek, bunun maaşını alalım\' düşüncesi olduğu bende ağır bastı. Ben de bu salayı verdirdim. Rahatlamak adına. İyi mi yaptım kötü mü yaptım, bu da toplumun takdirine kalmış bir şey. Saladan sonra telefonu kapattım. Çünkü ben salayı verdirdiğim gün hastaneye gittim. Tomografi sonuçlarını bekliyordum. Doktorumla görüştüm. Bu sürecin devam edeceğini söyledi ve bazı ilaçlar yazdı. Telefonumu açtığımda bir arkadaşım polisin beni aradığını söyledi. Polise gittim ve ifademi verdim.\"
\'ÖLECEKSEM ÖZGÜR ŞEKİLDE ÖLEYİM\'
Şu an bir pasajda kanepede yaşadığını anlatan Muzaffer Ünal, \"Benim tek isteğim en azından öleceksem özgür şekilde öleyim. Eşim bir an önce benden boşansın. Ben de rahatlayayım, onlar da rahatlasın. Kimse üzülmesin, kimsenin canı yanmasın. Benim isteğim bu\" dedi.

Görüntü Dökümü
------------------------
- Camide sala verilirken detay
- RÖP: Muzaffer Ünal
- Muzaffer Ünal\'ın pasajdaki merdivenden inişi
- Muzaffer Ünal\'ın yaşadığı yere girişi
- Muzaffer Ünal\'ın yaşadığı yeri göstermesi
- Ünal\'ın etrafını sandalyelerle çevirdiği yer
- RÖP: Muzaffer Ünal
- Muzaffer Ünal\'ın kızının fotoğrafını göstermesi
651 MB /// 05.49
HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)


 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir