Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-20

Siverek’te ev yangını korkuya yol açtı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 5 katlı binanın en üst dairesi, bilinmeyen nedenle çıkan yangında kullanılmaz hale geldi

10 Ocak 2018 02:58

Siverek’te ev yangını korkuya yol açtı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 5 katlı binanın en üst dairesi, bilinmeyen nedenle çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.
Saraykent Mahallesi\'nde bulunan 5 katlı binanın en üst katında bulunan Kafur Gülcan\'a ait dairede gece saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Gülcan ailesi kendi imkanları ile evden çıkarken, ihlarla gelen itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın çevresindeki evlere sıçramadan kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen aile bireylerine sağlık görevlilerince ambulansta müdahale edildi. Ekiplerin soğutma çalışmasına devam ettiği ve korkuya yol açan yangın nedeniyle ev kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
- Toplanan kalabalık
- Alevler ve bina
- İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
- Sağlık ve polis ekipleri
- Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 398 MB
Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN/ŞANLIURFA,(DHA)

==============================================

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Sivas\'ta tek katlı metruk evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 
Yangın saat 22.00 sıralarında Kümbet Mahallesi 26\'ncı Sokakta meydana geldi. Uzun süredir boş olan tek katlı kullanılmayan bir evde henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Dumanları gören mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sivas Belediyesi\'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın bitişikteki binalara sıçramadan kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın sonrası metruk ev kullanılmaz hale geldi. Yangın çıkan evin  bitişiğindeki evlerin sahilpleri binaya zaman zaman ısınmak için giren çocukların olduğunu ve yangının da onlar tarafından çıkarılmış olabileceğini söyledi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. 

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Olay yerinden görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin çalışması 

Haber-Kamera: İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)

==============================================

Şehitlik tasarımları yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması’nda dereceye girenler ödüllendirildi.
 Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı\'nca, Havantepe Şehitliği, Arslantepe Şehitliği, Küçükanafarta Şehitliği, Kanlıköprü Deresi Şehitliği, İbrikçe-1 Şehitliği, İbrikçe-2 Şehitliği, Abanosderesi Şehitliği, İsmailoğlu Deresi Şehitliği, Naimsırtı Şehitliği, Süngübayırı Şehitliği, Albayraksırtı Şehitliği, Kılıçdere-2 Şehitliği, Kılıçdere-1 Şehitliği, Kiremitdere Şehitliği ve Eroğlusırtı Şehitlikleri için 25 Temmuz 2017 tarihinde başlatılan Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması sonuçlandı. 11-12 Eylül 2017 tarihinde yapılan elemede 37 ekip arasından 10 ekip başarılı oldu. 18-19 Aralık 2017 tarihleri arasında Alan Başkanlığı binasında jürinin çalışmaları sonucunda ödül ve mansiyon kazanan eserler belirlendi.Dereceye girenler için bir otelde düzenlenen ödül törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtuluş ve eşi Sevgi Kurtulmuş, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi süreci slayt gösterisi eşliğinde davetlilere izletildi. Çanakkale Savaşları\'ndan kalma muazzam şehitlikleri yavaş yavaş gün yüzüne çıkarttıklarını belirten Bakan Kurtulmuş, “Bu yarışma bu bakımdan şehitliklerin gün yüzüne çıkmasını hızlandıracak bir çalışma olacaktır. Bu yarışmaya katılmak bile Çanakkale ruhunu desteklemek bakımından önemlidir\" dedi. Konuşmaların ardından Bakan Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri dereceye giren 10 eser sahibine ödüllerini takdim etti. Ödül töreni sonrasında Bakan Kurtulmuş, dereceye giren eserlerin sergilendiği alanı gezdi. Bakan Kurtulmuş, ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İçdaş Kongre Merkezinde Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ Türk Halk Müziği konserine katıldı. Konser öncesinde konuşan Bakan Kurtulmuş, \"Bu akşam burada Çanakkale Destanı’nı, türkülerle müziğin o evrensel tınılarıyla yeniden hatırlayacağız. Yeniden bir olduğumuzu göreceğiz. Türkülerin o güzel sesleri, ezgileri eşliğinde beraberliğimizi, dostluğumuzu, kardeşliğimizi hatırlayacağız\" diye konuştu.Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ Türk Halk Müziği konseri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Korosunun seslendirdiği türküler ile sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
-Gelibolu Tarihi Alanı-Yeni Şehitlik Tasarımları Fikir Projesi Yarışması ödül töreni
-Numan Kurtulmuş konuşma
-Ödül töreni görüntüsü
-Bakan Numan Kurtulmuş eserlerin sergilendiği standı gezmesi
-Bir Diriliş Destanı ‘Çanakkale’ Türk Halk Müziği konseri

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir