Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 18

ŞIRNAK'TA 1'İ YARALI, 2 TERÖRİST YAKALANDI   Şırnak Beytüşşebap kırsalında JİHA destekli yapılan operasyonda, 1’i yaralı diğeri sağ olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubu yakalandı

29 Eylül 2018 01:48

ŞIRNAK\'TA 1\'İ YARALI, 2 TERÖRİST YAKALANDI
 
Şırnak Beytüşşebap kırsalında JİHA destekli yapılan operasyonda, 1’i yaralı diğeri sağ olmak üzere 2 bölücü terör örgütü mensubu yakalandı. Yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 6 şüpheli de yine jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarma Genel Komutanlığı\'ndan yapılan açıklama şöyle: \"Şırnak Beytüşşebap kırsalında 27 Eylül’de JİHA destekli yapılan “Şehit Yarbay Songül Yakut-11ö operasyonunda silah ve teçhizatlarıyla birlikte 1’i yaralı diğeri sağ olmak üzere 2 BTÖ mensubu ile bu BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık ettiği tespit edilen 6 şüpheli yakalanmıştır.\"

ŞIRNAK (DHA) - 

==========================

FIRTINAYA KARŞI DENİZLİ DE TEYAKKUZA GEÇTİ

DENİZLİ\'de itfaiye ve AFAD başta olmak üzere birçok kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nün fırtına uyarısı üzerine teyakkuza geçti. İtfaiye ve AFAD\'daki tüm izinler iptal edildi. Saatteki hızı 120 kilometreye kadar ulaşması beklenen fırtınadan etkilenme ihtimali bulunan Kale, Tavas, Beyağaç, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde kırmızı alarm verildi. 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nün, Orta Akdeniz üzerinde oluşan fırtınanın, Cumartesi\'yi Pazar\'a bağlayan gece saat 01.00 sıralarında Türkiye\'nin batı kıyılarına ulaşacağı uyarısı üzerine bölgede kırmızı alarm verildi. Fırtınanın en çok İzmir\'de ve Muğla\'nın Marmaris, Bodrum, Datça ve Milas ilçelerinde etkili olacağı, rüzgarın hızının saatte 120 kilometreye kadar çıkabileceği, yağışın da metrekarede 100 kilogramın üzerine çıkabileceği duyuruldu. Fırtınanın İç Ege\'deki Denizli\'nin bazı ilçelerine kadar ulaşabilme ihtimali üzerine resmi kurumlara da acil kodlu uyarılar gönderildi.  
Başta Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) gerekli önlemleri aldı. İki kurumda izinler iptal edilirken, hazırlıklı olunması talimatı verildi. İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, acil kodlu uyarılar üzerine itfaiye olarak teyakkuza geçtiklerini belirterek, \"Meteoroloji Genel Müdürlüğü\'nün acil kodlu uyarıları üzerine Denizli itfaiyesi olarak bizde hazırlıklarımızı yaptık. Kurum olarak bütün izinleri kaldırdık. Arama kurtarmada görevli bütün personelin hazır bulanmasını istedik. Yedek ekipmanlarımızı da acil durumlar için hazırladık. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı en hızlı şekilde müdahale edeceğiz. Bizim bölgemizde özellikle Sarayköy, Tavas, Kale, Acıpayam, Çameli gibi ilçelerimiz öncelikli  ilçeler durumunda. Diğer kamu kurumlarıyla da sürekli temas halindeyiz. Bölgemizde önceliğimiz, can kaybı olmaması için kurtarma görevlerini yerine getirmek ve su baskınlarına karşı gerekli tedbirleri almaktır. Şu an itibariyle 94 müdahale aracı ve 340 personeli hazır bir şekilde tutuyoruz\" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı ile röp.
- İtfaiye ekibinin hazırlıklarından detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

==========

ADANA\'DA HALATI KOPAN ASANSÖRDEKİ BİR KİŞİ YARALANDI
 
ADANA\'nın merkez Seyhan ilçesinde, iki katlı binadaki asansörün çelik halatının kopması sonucu Berat Kartun, yaralandı.

Kaza, Merkez Seyhan ilçesine bağlı Ziyapaşa Mahallesi Adalet Caddesi\'ndeki iki katlı binada meydana geldi. İddiaya göre, bina sahibinin kendi imkanlarıyla yaptırdığı asansör, çelik halatının kopması sonucu, bodrum katına düştü. Bu sırada asansörde bulunan Berat Kartun, yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekibi, bodrum katındaki Kartun\'a ulaşamayınca itfaiyeden yardım istedi. Kaza yerine gelen itfaiye ekibi, sedyeye bağladıkları halatla yaralı Kartun\'u bulunduğu yerden kurtardı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Kartun, tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
-----------------------
- İtfaiye erlerinin Berat Kartun\'u kurtarmak için çalışma yapması
- Kartun\'un sedyeye bağlanan halat ile yurakı çekilmesi

Süre: 01\'28\" Boyut: 273 MB

Haber - Kamera: ADANA, (DHA)

================

KOMÜNİST PARTİLİ BAŞKAN MAÇOĞLU, BURSALILAR\'LA BULUŞTU
 
TUNCELİ\'nin Ovacık ilçesinin Komünist Partili Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bursalılarla buluştu. Maçoğlu, yeniden adaylığına dair \"İttifak çalışmalarımıza göre belli olacak. Kasımın ilk haftasında itibaren belli olacak\" dedi.

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bursa’da Nilüfer Karaman Dernekleri Yerleşkesi’nde yeni çıkan kitabını imzaladı. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşların kitaplarını tek tek imzalayan Maçoğlu, Bursalılarla fotoğraf çektirip ardından söyleşiye katıldı. Ovacık’taki çalışmalarla ilgili bilgiler veren Maçoğlu, “Çalışmalarımız birkaç sene öncesine göre çok iyi. Daha büyüyor. Onun için buralardayız. Gelen tepkileri de birçok ilde görmeye başladıkö ifadelerini kullandı. Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin de konuşan Maçoğlu, yeniden adaylığına dair \"İttifak çalışmalarımıza göre belli olacak. Kasım\'ın ilk haftasında itibaren belli olacakö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Maçoğlu\'nun açıklamaları
-Kitap imzalamasından detaylar
-Söyleşiden detaylar

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA)- 

=========================

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir