Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 17

HATAY’DA ORMAN YANGINI Hatay'ın İskenderun ilçesi Amanos Dağları kırsalında piknikçi ateşinden çıktığı tahmin edilen orman yangını kısa sürede söndürüldü

30 Ağustos 2018 21:23

HATAY’DA ORMAN YANGINI

Hatay\'ın İskenderun ilçesi Amanos Dağları kırsalında piknikçi ateşinden çıktığı tahmin edilen orman yangını kısa sürede söndürüldü.

İskenderun ilçesi Amanos Dağları kırsalında piknikçi ateşinden çıktığı tahmin edilen orman yangını ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangına 1 helikopter, 2 arazöz, 1 su tankı ve 1 ilk müdahale aracı ile müdahale ettiklerini belirtti.

Yaklaşık 0.5 hektar alanda etkili olan yangının kısa sürede kontrol altına alındığını ifade eden Ketmen, yangının piknikçi ateşinden kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Görüntü Dökümü
-----------------------
- Helikopter ile yangına müdahale edilmesi
- Helikopter içerisinden yangına müdahale görüntüsü

Haber:Hüseyin BOZOK-Kamera: HATAY,(DHA)

==========================

AK PARTİ\'Lİ GÜNAY, ZAFER BAYRAMI İÇİN SU ALTINDA TÜRK BAYRAĞI AÇTI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 30 Ağustos Zafer Bayramı\'nı Eskişehir\'in Çifteler ilçesinde, Sakarya Nehri\'nin doğduğu yerde, su altında Türk bayrağı açarak kutladı.

AK Parti\'li Günay, Sakarya Nehri\'nin doğduğu yer olan Sakaryabaşı\'nda, dalgıç kıyafeti giyip, dalış yaptı. Günay, dalgıç eğitmeniyle birlikte suyun altında Türk bayrağı açarak, Zafer Bayramı\'nın 96\'ncı yılını kutladı. Ekonomi profesörü olan milletvekili Günay, dalış sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekim 2015 tarihinde de aynı yerde dalış yapıp, su altında Türk bayrağı açtığını söyledi. Bu kez 30 Ağustos dolayısıyla dalış yaptığını belirten AK Parti\'li Günay, \"30 Ağustos Zaferi, 1071 Malazgirt\'ten başlayan bir süreç. Türk milletinin yüzyıllardır devam eden mücadelesidir. Türk milleti mücadelesine bundan sonra da devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramı\'nın simgesi Türk milletini bağımsızlığa olan değeri ve bu değeri kanı ve canı pahasına korumasıdır. Türk milleti her zaman yoluna devam edecektir. Bugünleri bizlere armağan eden, bugünlere gelmemiz sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimiz minnetle, rahmetle anıyoruz. Biz de onlardan aldığımız bu kutsal emaneti en güzel şekilde gelecek nesillere aktaracağız\" diye konuştu. 

Görüntü dökümü:
-Emine Nur Günay\'ın dalış için hazırlık yapması,
-Günay\'ın dalgıç eğitmeni ile birlikte suya girmesi ve elindeki Trük Bayrağı\'nı göstermesi,
-Milletvekili Emine Nur Günay\'ın konuşmasından çekilen görüntü 
-Emine Nur Günay\'ın su altındayken yanında bir dalgıçla Türk Bayrağı açması

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR (DHA)

=================

ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ BAŞLADI

Türkiye’nin en büyük yerli müzik festivali Zeytinli Rock Festivali, dün Edremit’teki Zeytinli Dalyan Sahili’nde başladı. Rekor katılımın beklendiği festival, daha ilk gününde 32 bin müzikseveri ağırladı.

Dünyaca ünlü heavy metal grubu Sepultura ve 80’lerin ünlü İngiliz grubu The Godfathers’ın da aralarında olduğu 100’e yakın sanatçının sahne alacağı Zeytinli Rock Festivali, dün 3 farklı sahnede gerçekleştirilen konserlerle başladı. 32 bin müzikseverin katıldığı festivalin ilk gününde “Siyah Sahneöde Teoman, Selda Bağcan & Boom Pam ve Mabel Matiz’in yanı sıra Gaye Su Akyol, İlhan Erşahin\'s İstanbul Sessions, Niyazi Koyuncu ve Jakuzi müzikseverlerle buluşurken, “Kırmızı Sahneöde ABD’li şarkıcı Della Miles, Hey! Douglas, Sena Şener, Sufle, Ufuk Beydemir, Ümit Olgun & Paryalar, Dilhan Şeşen ve Pagos konser verdi. Bu yıl ilk kez kurulan “Akustik Sahneöde ise Yeni Türkü, Ezgi Aktan ve What Da Funk performans sergiledi.

Milyon Yapım tarafından Umut Kuzey\'in öncülüğünde düzenlenen Zeytinli Rock Festivali, 2 Eylül Pazar günü sona erecek. Festivalde bugün “Siyah Sahneöde Duman, Ceza, Cem Adrian, Can Bonomo, İskender Paydaş, Çamur ve Aydilge, “Kırmızı Sahneöde The Godfathers (UK), Ezhel, Gökcan Sanlıman, Can Kazaz, Cihan Mürtezaoğlu, Nadas, İlhan Güryalçın ve 3 Deyince, “Akustik Sahneöde ise Bülent Ortaçgil, Gündoğarken, Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu konser verecek.

Görüntü Dökümü:
----------------------
-Festivalden detaylar
-Konserlerden görüntüler

Haber:Orhan SENCER - Kamera: EDREMİT, (Balıkesir) (DHA)

============================

2 BİN YIL ÖNCE ANTALYA\'YA ZEYTİNYAĞI VE ŞARAP GETİRİRKEN BATAN GEMİ BULUNDU

Uluslararası Sitler ve Anıtlar Konseyi (ICOMOS) Sualtı Kültür Mirası Komisyonu Genel Sekreteri Doç. Dr. Hakan Öniz, geçen hafta Alanya yakınlarında iki gemi batığı bulduklarını söyledi. Doç. Dr. Öniz, buldukları batıklardan birinin M.Ö. 1\'inci yüzyılda Alanya yakınlarındaki Syedra Antik Kenti\'ne gitmek isterken fırtınaya kapılıp kayalıklara çarpan bir gemiye ait olduğunu ve kente zeytinyağı ile şarap getirdiğini, diğer geminin ise M.S. 10-11. yüzyıllarda Alanya yakınlarındaki Ptolemaios Antik Kentine balık sosu getirirken fırtınada sığlıklara çarparak battığını söyledi. Doç. Dr. Öniz, \"Syedra Antik Kenti\'ne gitmek isterken kıyıya çok yakın noktada batan gemideki yükün şarap ve zeytinyağı taşıdığını tahmin ediyoruz. Çünkü yükünün amforalar olduğunu gördük\" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
- Balık adamların deniz dibinde bulunan batıkları incelerken görüntüsü
- RÖP: Doç. Dr. Hakan Öniz

202 MB /// 01. 40” (HD)

HABER: Selma KUNAR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,(DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir