Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-16

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE ÖLÜ SAYISI 97’YE, YARALI SAYISI 496’YA YÜKSELDİ Bakanlar Kurulu kararıyla 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilinde, alınan tüm önlemler ve yapılan tüm uyarılara karşın, bilanço yine ağır oldu

24 Ağustos 2018 04:51

KURBAN BAYRAMI TATİLİNDE ÖLÜ SAYISI 97’YE, YARALI SAYISI 496’YA YÜKSELDİ

Bakanlar Kurulu kararıyla 9 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatilinde, alınan tüm önlemler ve yapılan tüm uyarılara karşın, bilanço yine ağır oldu. 17 Ağustos Cuma günü mesai bitiminden, bayramın üçüncü günü olan 23 Ağustos Perşembe günü saat 22.00\'a kadar yurt genelinde 131 kaza meydana geldi. Bu kazalarda toplam 97 kişi öldü, 496 kişi de yaralandı.

ÜÇÜNCÜ GÜN...
Bayramın üçüncü günü olan 23 Ağustos Perşembe günü saat 22.00\'a kadar 23 kaza meydana geldi. Adana (3), Kırıkkale (2), Ordu (2), Adıyaman (2) Balıkesir (2), İstanbul (2), Uşak, Kütahya, Ordu, Malatya, Çanakkale, Giresun, Elazığ, Kayseri, Muğla ve Manisa\'daki kazalarda 13 kişi öldü, 98 kişi yaralandı.

Haber: İstanbul (DHA)

==========================

Tur otobüsü kaza yaptı: 25 yaralı (2)
YARALI SAYISI 26\'YA YÜKSELDİ

Muğla\'nın Seydikemer ilçesinde, lastiğinin patlamasıyla kontrolden çıkıp yol kenarındaki beton duvara çarpan tur otobüsünde yaralananların sayısı 26\'ya yükseldi. Çevredeki hastanelerde tedaviye alınan yaralıların hayati tehlikeleri bulunmazken, jandarmanın başlattığı soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Kaza yerinden detaylar
- Yaralıların hastaneye girişinden görüntü

Haber-Kamera: Sedat ÜNAL / SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)

=========================

Kapıkule\'de çift sıra 6 kilometrelik gurbetçi kuyruğu (2)
KUYRUK ÇİLESİ GECE DE SÜRDÜ

Yaz tatillerini Türkiye\'de geçirdikten sonra çalıştıkları ülkelere dönmek için yola çıkan gurbetçilerin sabah saatlerinde başlayan Bulgaristan\'a açılan Kapıkule sınırındaki kuyruk çilesi gece de devam etti. Öğle saatlerinde çift sıra 6 kilometre olan gurbetçi kuyruğu, gecesi yarısı da sürdü. Sürücüler, kuyruğu araçlarının kornalarına basarak protesto etti.

Avrupa\'da yaşayan Türkler\'in yaz tatillerini geçirmek için yurda gelişleri sürerken, izinleri bitenlerin ise dönüşleri devam ediyor. Kurban Bayramı tatili nedeniyle yurt dışına çıkmak isteyenlerin de katılımıyla Kapıkule Sınır Kapısı\'ndaki araç kuyruğu sabah saatlerinden itibaren gümrüğün dışına kadar taştı. Dönüşlerin en yoğun günlerinden biri yaşanan Kapıkule Sınır Kapısı\'nda gurbetçiler çift sıra yaklaşık 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştururken, kuyruk gece yarısına kadar erimedi.

Yaklaşık 8 saatte Kapıkule gümrüğünün kapısına kadar geldiğini anlatan Bayram Koç, \"Kuyrukta çok zorlandık, bizim ricamız buna bir çözüm bulsunlar. Çoluk çocuklu insanlar var hepsine yazık. Diğer gümrüklerde de bekleyeceğiz. Kaç saatte çıkacağız bilmiyorum. Daha Hollanda\'ya gideceğiz\" dedi. Almanya\'ya dönmek için yola çıkan Murat Mert ise \"Çok güzel bir izin geçirdik ama gümrüğe gelince takıldık. 8 saattir bekliyoruz, çok üzüldük ama yapacak bir şey yok. Bulgar tarafından bırakmıyorlarmış, inşallah kısa sürede çözüm olur bu kuyruklara\" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
----------------------------
-Yollarda bekleyenler
-Uzun araç kuyruğu
-Gurbetçilerle röp.
-Kapıkule tabelası
-Araçlarındaki gurbetçiler
-Yol kenarında bekleyenler
-Kornalı protesto
-Araçların girişleri
-Genel görüntüler

Haber-Kamera:Engin ÖZMEN/EDİRNE,(DHA)-

=============================
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir