Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-16

GAZİANTEP'TE HASTANEDE YANGIN: 2 ÖLÜ (EK) 1)HASTANE AÇIKLAMA YAPTI Gaziantep Özel NCR International Hospital, bu sabaha karşı 2 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili açıklama yaptı

17 Haziran 2018 21:23

GAZİANTEP\'TE HASTANEDE YANGIN: 2 ÖLÜ (EK)
1)HASTANE AÇIKLAMA YAPTI

Gaziantep Özel NCR International Hospital, bu sabaha karşı 2 kişinin yaşamını yitirdiği yangınla ilgili açıklama yaptı. Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, yaşamını yitiren 2 kişiden Mehmet Turgut\'un son dönem kalp yetmezliği bulunduğu ve tedavisinin kalp nakliyle yapılabilecek durumda olduğu, Mehmet Örün\'ün ise son evre akciğer kanseri olduğu ve solunum cihazına bağlı yaşadığı belirtildi. Yaşamını yitiren iki hastanın da kaldırıldıkları hastanede yaşamlarını yitirdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: \"Yangın olayı sabah 04.00 sularında hastanemizin eksi 3\'üncü katında bulunan enerji ana dağıtım panosunun kompozisyon bölümünde aşırı ısınma sebebi ile dağıtım panomuzda ufak çaplı alevlenme meydana gelmiştir. Hastanemizde yatmakta olan hastalarımızın güvenliği açısından tüm tedbirler hızlıca alınmış olup, sağlık personelleri eşliğinde diğer hastanelere transferleri sorunsuz bir şekilde yapılmıştır. Sağlık personelleri eşliğinde diğer hastanelere sorunsuz bir şekilde transferler yapılmış olup yoğun bakımda 25, yeni doğan yoğun bakımında 45, kroner yoğun bakımda 7 olmak üzere toplamda 84 hasta diğer hastaneleri sevk edilmiştir. Sevki yapılan hastaneler ile hasta tedavilerine devam konusunda görüşülerek düzenlemeleri yapılmıştır. Yoğun bakımımızda tedavi gören ve sevk edilen hastalarımızdan M.T. son dönem kalp yetmezliği olup, tedavisi ancak kalp nakli ile sağlanabilecek durumda olduğundan hasta hızlı bir şekilde yoğun bakımdan destek tedavileri ile birlikte hastanemizden tahliye edilmiştir. Sevk edilen ikinci hastamız M.Ö. son dönem evre akciğer kanseri olup genel durumu kötü olan hasta solunum cihazına bağlı olduğu için yangın ile ilişkili duman ve dış etkilere maruz kalmamıştır. Transferi sağlanan hastaların sağlıklı ve hızlı bir şekilde hastaneden ayrılışları gerçekleştirilmiştir. Transfer edilen iki hastamız, sevk edilen hastanede yaşamını yitirmiştir, sevk edilen diğer hastalar doktorlarımız tarafından ziyaret edilerek tedavilerin devam sağlanmıştır.\"
ÖLEN 2 HASTA TOPRAĞA VERİLDİ
Gaziantep\'te bu sabah yangın çıkan özel hastanenin yönetimi tarafından, tahliye edildikten sonra sevk edildikleri hastanede öldükleri açıklanan Mehmet Turgut (63) ile Mehmet Örün\'ün (55) cenazeleri, Adli Tıop Kurumu morgundaki işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Turgut\'un cenazesi Yeşilkent Mesarlığı\'nda, Örün cenazesi ise Asri Mezarlık\'ta kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.
OĞLU: DURUMU İYİYDİ
Babası Mehmet Tugut\'un durumunun bir gün önce iyi olduğunu söyleyen Mehmet Turgut, \"Babam 2 yıldır kalp hastasıydı. Tedavi görüyordu durumu iyiydi. Motosikletine biniyordu. Doktor ciğerlerindeki suyun alınması gerektiğini seyledi. Hastaneye yatırdık. Babamla dün görüştük, hastaneden çıkmak istedi. Sabah hastaneden bir doktor aradı \'Burada yangın çıktı, babanız nakil sırasında vefat etti\" dedi. Ben de doktora içerde mi kalbi durdu, yoksa nakil sırasında diye mi sordum. Doktor gerekli bilginin verileceğini söyledi. Hastanedeki hemşirelerle görüştüm herkesin hastaneden çıktığını ve siyah duman olduğunu söylediler. 2 hemşire içeriye girip, cep telefonların ışığıyla cihazların fişini çekip çıkarmış. Eğitim, bilinç yok tahliyenin nasıl yapılacağını bilmiyorlar. Ben babamın cihazdan ayrıldığı için öldüğünü biliyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım; kim sorumluysa adli makamlarda gerekeni yapacağım\" dedi.

Görüntü Dökümü
----------------------------------
- Cenaze namazının kılınması
- Cenazenin götürülmesi
- Mehmet Turgut Röp.
- Genel ve detay görüntüler
( Haber-Kamera: Mustafa KANLI-GAZİANTEP-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 163 MB

====================================================

2)TOPÇULAR İSKELESİ\'NDE DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU 

RAMAZAN Bayramı tatilini tamamlayan İstanbullu ve Trakyalı tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor. İDO’ya ait Topçular-Eskihisar Arabalı Vapur Hattı’nda yapılan takviyelerle toplam 19 gemi durmaksızın sefer yapıyor. Ramazan Bayramı tatilinden dönüş için yola çıkan İstanbullu ve Trakyalı tatilciler, Yalova’da deniz ulaşımında kullandıkları İDO’ya ait Topçular-Eskihisar Arabalı Vapuru Hattı’nda yer yer yoğunluk oluşturuyor. Araç istif alanı dolan Yalova’daki Topçular İskelesi’nde Sirkeci-Harem Hattı’ndan yapılan takviyelerle toplam 19 gemi durmaksızın çalışıyor. İDO yetkilileri yaptıkları açıklamada, 19 geminin durmaksızın çalıştığını, gemilerin Yalova’dan Kocaeli’ne dolu gittiğini, Kocaeli’nden ise Yalova’ya bekleme yapmaksızın boş geldiğini bildirdi. Yapılan açıklamada ayrıca, Ramazan Bayramı’nın son günü olan bugün akşam saatlerine kadar 8 bin aracın geçiş yaptığı, toplamda bu hattı kullanan araç sayısının ise 55 bine ulaştığı bildirildi. Öte yandan, karayolunda da hem Yalova Emniyet Müdürlüğü, hem de Yalova İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gerekli tedbirleri aldı.Bölge Trafik ekiplerinin de görev aldığı karayolunda akıcı bir yoğunluğun olduğu gözlemlendi.

Görüntü Dökümü
-----------------------
-İDO Topçular iskelesinden görüntü
-İDO istif alanından görüntü
-Sürücülerle röportaj
-İskele dışından ve gemilerden görüntü

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)
Süre: 3 dk 31 sn.   Boyut:395 mb


===================================================

SURUÇ\'TA AK PARTİLİ YILDIZ, TAZİYELERİ KABUL EDİYOR (EK)
3)1 KİŞİ TUTUKLANDI

Şanlıurfa\'nın Suruç ilçesinde 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgada yaralanan ve babası Esvet ile kardeşleri Celal ve Adil\'in de hayatını kaybettiği Fadıl Şenyaşar, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Şenyaşar, çıkarıldığı Şanlıurfa Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine konuldu.
ŞANLIURFA/DHA
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir