Gündem

DHA YURT BÜLTENİ-15

KAHRAMANMARAŞ'TA SERVİS MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ, YARALILAR VAR (1)   KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan servis minibüsü, ormanlık alanda şarampole devrildi

14 Ekim 2018 21:27

KAHRAMANMARAŞ\'TA SERVİS MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ, YARALILAR VAR (1)
 
KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ\'ta sürücüsünün kontrolünden çıkan servis minibüsü, ormanlık alanda şarampole devrildi. Kazada çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Kaza, akşam saatlerinde Ulaş Mahallesi\'nde meydana geldi. Yedi Kuyular Kayak Merkezi\'nin bulunduğu bölgede kontrolden çıkan sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 46 S 1112 plakalı servis minibüsü, ormanlık alanda şarampole devrildi. Kazada minibüste bulunan çok sayıda kişi yaralandı. İhbarla bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma görevlisi sevk edildi.

GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

======================================

UMUDA YOLCULUK, İZMİR\'DE FACİAYLA SONUÇLANDI: 22 ÖLÜ, 13 YARALI (10)
KAMYON ŞOFÖRÜ, YÜKSEKTEN DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

İzmir\'de, kasasında Yunanistan\'ın Samos Adası\'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçması sonucu 22 kişinin öldüğü 13 kişinin da yaralandığı kazanın ardından yeni detaylar ortaya çıktı. Kazada yaralanan kamyonun sürücüsü Mustafa Yılmaz\'ın, taksiyle gittiği Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi\'nde kaza yaptığını değil, yüksekten düşerek yaralandığını söylediği belirlendi. Yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkan Yılmaz\'ın ayrıca kamyonu Aydın\'ın Söke ilçesinde K.D. isimli kişiden günlüğü 1000 liradan 4 günlüğüne iki gün önce kiraladığı öğrenildi.
DERE YATAĞINDAKİ DRAM
Kamyonun dere yatağından çıkarılması ve cesetlerin Adli Tıp Kurumu\'na kaldırılmasının ardından katliam gibi kazanın gerçekleştiği dere yatağında göçmenlerden geriye kalan malzemeler yürekleri burktu. Suyun üzerinde ayakkabı ve kıyafetlerin yanı sıra bebek bezleri, bebek kıyafetleri ve yemek için yanlarında giterdikleri ekmekler yer aldı.

İZMİR/DHA

==============================================

TOZ BULUTU, CEYLANPINAR\'DA HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

ŞANLIURFA\'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede gökyüzü, kızıla dönerken, esnaf da iş yerlerini kapattı.
Sınırda yer alan Ceylanpınar\'da, öğleden sonra Suriye üzerinden gelen toz bulutu, hayatı olumsuz etkiledi. Toz bulutu, ilçeyi kaplarken, gökyüzü de kızıla döndü. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede sürücüler, araçlarıyla yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Toz bulutu nedeniyle nefes almakta zorlanılırken, esnaf, iş yerlerini kapattı. Yöre esnafından Muhammed Burak Uçkun, \"Sabah bir şey yoktu, öğleden sonra toz bulutu gelmeye başladı. Mecburiyetten iş yerimi kapatmak zorunda kaldım\" dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------------------------
- Caddelerden genel görüntü
- Sis farlarını açarak ilerleyen araçlar
- Bayraktepe\'deki Türk bayrağı
- Boş cadde
- İlçeden merkezi
- İş yerini kapatan ilçe esnafı
- Kapalı olan iş yerleri
- Muhammed Burak Uçkun ile röp.
- Tozla kaplanan araçlar

Haber-Kamera: Şafak SAĞ-ŞANLIURFA-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 641 MB

=======================

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜ GÜVENLİK GÜÇLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI

MUĞLA\'nın Marmaris ilçesinde, önce jandarma, sonra da polisin \'Dur\' ihtarına uymayarak kaçarken 2 motosikletlinin maddi hasarlı kaza yapmasına neden olan ve toprak yolda drift yapıp, toz çıkartarak kendisini takip eden polislerden kurtulmak isterken bir ağaca çarpan otomobilin 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücüsü ile yanındaki arkadaşı kovalamaca sonucu yakalandı.

Köyceğiz ilçesindeki evinin önünden ağabeyi Tufan Özdemir\'e ait 48 L 4779 plakalı LPG\'li otomobili, iddiaya göre, habersiz olarak alan B.Ö., arkadaşı A.İ.K.\'yi de de yanına alarak Marmaris\'e hareket etti. Marmaris\'e 23 kilometre mesafedeki Çetibeli Jandarma Kontrol Noktası\'na geldiğinde B.Ö., \'Dur\' ihtarına uymayıp, kaçmaya başladı. Kaçarken trafiği de tehlikeye sokan B.Ö., hakkında polis 155 İhbar Hattı\'na da çok sayıda şikayet geldi. Jandarma telsiz anonslar ile bölgedeki ekipleri uyarıp, Marmaris polisi de konuyla ilgili bilgi verdi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin tek girişi olan Ulusal Egemenlik Caddesi üzerinde tedbir aldı. Ancak B.Ö., burada da \'Dur\' ihtarına uymayıp, kaçmayı sürdürdü. Polis, peşine düştü. Beldibi Mahallesi\'ne kaçan B.Ö., burada 2 motosiklet sürücüsünün maddi hasarlı kaza yapmasına neden oldu. Gökbel Mevkisi\'ndeki orman yoluna sapan B.Ö., buradaki toprak yolda drift yapıp, toz çıkartarak kendisini takip etmeye çalışan polislerden kurtulmaya çalışırken, bir ağaca çarptı. Otomobilden inen B.Ö. ve yanındaki arkadaşı A.İ.K., yaya olarak kaçmaya devam etmek isterken yakalanıp, gözaltına alındı. Kaza yapan otomobil ise çekici yardımıyla otoparka götürüldü. Polis, B.Ö.\'ye ehliyetsiz araç kullanmak, ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçlarından toplam 2 bin 850 lira para cezası kesti.
B.Ö.ve A.İ.K.\'nın polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kovalamaca sonucu yakalanan B.Ö. ve A.İ.K.\'nin görüntüsü
-Olay yerinden görüntü
-Kaza yapan otomobilin görüntüsü

(Toplam: 1 dakika 26 saniye-104 MB HD görüntü)

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

===================================

MARMARİS\'TE KÖPEKLER YARIŞTI

MUĞLA\'nın Marmaris ilçesinde bu yıl 9\'uncusu düzenlenen \'Köpek Güzellik ve Yetenek Yarışması\' ilginç görüntülere sahne oldu. Dereceye giren köpeklerin sahipleri kupa ve mama ile ödüllendirileceği bildirildi.
Marmaris Hayvan Hakları Koruma Derneği (MAHAYKO) tarafından köpek güzellik ve yetenek yarışması düzenledi. Marmaris\'e 10 kilometre mesafedeki 
kırsal Adaağzı Mevkisi\'ndeki bir otelin bahçesine getirilen 40 köpek, 4 kişilik jüri heyeti önünden yetenek ve güzelliklerini ortaya koydu. 15 kilogram altı ve üstü güzellik, kıyafet ve yetenek kategorilerinde yarıştırılan köpekler, sevimlilikleri ile dikkati çekti. 40 köpek arasında dereceye giren 10\'u tekrar podyuma çıkarak hünerlerini ortaya koydu. Aralarında Sibirya Kurdu, Doberman, Alman Kurdu, Yorkshire Terrier, İngiliz Bulldog, Fransız Bulldog, Golden Retriever, Labrodor Retriever ve Kaniş cinsi köpekler kıyafet-yetenek-güzellik kategorisinde değerlendirilmeye alındı. Dereceye giren köpeklerin yarın (Pazartesi) açıklanacağı ve ödüllerinin dağıtılacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yarışmadan görüntü
(Toplam: 1 dakika 54 saniye-138 MB HD görüntü)

Haber - Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

============================


 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir