Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 15

Önce takip etti, ardından saldırdı

03 Eylül 2018 19:30

Önce takip etti, ardından saldırdı... Sağlık görevlisine saldırı kamerada
 
SAMSUN\'un İlkadım ilçesinde trafik kazasındaki yaralılara müdahale eden ambulans sürücüsü Ahmet Turgut\'un (38) yoldan geçen kimliği belirsiz kişiler tarafından uğradığı saldırı anı, araç kamerasınca anbean görüntülendi. Görüntülere, uğradığı saldırıda burnu kırılan sürücü olayın ardından, kendi acısını unutup görevine dönmesi ve kazadaki yaralıları hastaneye taşıdığı yansıdı.

Kaza, dün Samsun-Ankara karayolu Yibitaş Kavşağı’nda meydana geldi. Mehmet Ahıska (39) yönetimindeki 05 ET 561 plakalı otomobil, kavşakta dönüş yaptığı sırada, Ömer Koç (57) idaresindeki 19 HG 264 plakalı otomobile çarptı. Kazada, araç sürücüleri Mehmet Ahıska ve Ömer Koç ile otomobillerde bulunan Suzan Ahıska (34), Ülkü Beyza Ahıska (14), Hatice Koç (37) ve Elif Koç Tırpancı (28) yaralandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahalede bulundu. Kazada yaralılara müdahale eden ambulanslardan birinin sürücüsü Ahmet Turgut, henüz bilinmeyen nedenden ötürü, yolda duran bir araçtan inen 2 kişinin saldırısına uğradı. Ambulansa bindiği sırada, bir anda neye uğradığını şaşıran sürücü, çevredekilerin araya girmesiyle saldırganların elinden alındı. Uğradığı saldırıda kanlar içinde kalan sürücünün burnu kırıldı. Ambulans sürücüsü, kavganın ayrılması sonrası, kendi acısını unutup görevine döndü, kazada yaralananları hastaneye taşıdı.

SALDIRI ANI KAMERADA
Ambulans sürücüsü, kendisini darp edenlerden şikâyetçi olurken, saldırı anı ise bir araç kamerası tarafından anbean kaydedildi.  Görüntülerde, saldırganların ambulansa binmeye hazırlanan sürücü Ahmet Turgut\'a yumruk ve tekme attığı, çevredekilerin araya girerek olayı yatıştırmaya çalıştığı görüldü.
Öte yandan polis olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına alırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Saldırı anı görüntüleri
Haber - Kamera: SAMSUN-DHA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Bursa\'da Kirmastı Deresindeki \'bor kirliliği\' endişe veriyor

BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinden geçen Kirmastı Deresinin suyunda tespit edilen yüksek orandaki bordan kaynaklanan kirlilik, kırsal Yavelli Mahallesi  ve çevresindeki üreticilere endişe veriyor.

Yavelli Mahallesi Muhtarı Ersin Demir, bor karışmış dere suyunun ürünlerin bitki dokusunu bozma etkisine sahip olduğunu söyledi. Demir, “Dere suyu sulama suyu olarak kesinlikle kullanılmamalıö dedi. Muhtar Ersin Demir, sulama suyundaki bor miktarının kabul edilebilir değerin çok üzerinde olduğunu da belirterek, Kirmasti Deresi güzergahı üzerinde bulunan kırsal mahalleler ile tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı ova, belde ve mahallelerin büyük risk altında olduğunu savundu. Muhtar Demir, şöyle devam etti:

“Görünen o ki, bu topraklar bu sulama suyu ile sulandığı müddetçe yakın zamanda ürün alınamaz hale gelecek. Bu yıl büyük miktarda ürün kaybı  yaşanmış ve üretici içinden çıkılmaz bir borç batağına sürüklenmiştir. Bu soruna bir an önce müdahale edilerek, bor kirliliğinin nereden kaynaklandığı konusunun acilen araştırılarak bir çözüm bulunması gerekmektedir. İlçe çiftçisinin ekonomik kaybı bu sorundan dolayı çok büyüktür. Devlet, bu kaybın telafisi yönünde sorunu çözüme ulaştırmalıdır.\"

Mustafakemalpaşa ilçesinde yüzlerce dönüm tarım arazisinin sulandığı Kirmastı Deresinin suyunun, bölgedeki Kestelek Eti Bor Madeni tesislerinden karışan bor nedeniyle kirlendiği iddia edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Muhtarın açıklamaları
-Detaylar

HABER/KAMERA: Hayrettin GÖK, MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)

======================================

Okulda klima ünitesinden yangın çıktı

ANTALYA\'da bir okulda klima tamiri yapıldığı sırada çıkan yangın büyümeden söndürüldü.
Yangın, saat 15.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde bulunan Melahat Faraçlar İlkokulu\'nun 1\'inci katında çıktı. Klima bakımı için okula gelen servis personeli okulda bulunduğu sırada, bir klima ünitesinden duman çıkmaya başladı. Bahçede okul kaydı için bekleyen vatandaşlar, dumanları görünce itfaiye ve polise haber verdi.
İhbar üzerine kısa sürede okula gelen polis, çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de yangını müdahale etti. Söndürülen yangının bir klima ünitesinde çıkan arıza yüzünden kaynaklandığı belirtilirken, ekipler dumanı tahliye etmek için uzun çaba sarf etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
- Okuldan dumanların çıkması
- İtfaiye ekiplerinin çalışması
- Polis ekiplerinin çalışması
- Vatandaşların yangını izlemesi
- Okuldan genel görüntü
- Detaylar

149 MB //// 01.21ö
HABER- KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)

======================================

İki otomobil kavşakta çarpıştı: 4 yaralı

DÜZCE, (DHA) - DÜZCE\'de, kavşakta iki otomobilin çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

Kaza öğle saatlerinde, D-100 Karayolu Döngelli Köyü sapağı mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan Cengiz Köksal idaresindeki 81 AN 212 plakalı otomobil ile Emine Dursun idaresindeki 41 GM 296 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücü Cengiz Köksal, eşi Zeynep Köksal, diğer otomobil sürücüsü Emine Dursun ve aynı araçta bulunan Hatice Yılmaz yaralandı. Cengiz Köksal boynundan ve başından darbe almasına rağmen ambulansın gelmesini sigara içerek bekledi. Yaralılar, 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi\'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Yaralı sürücünün ambulans beklerken sigara içmesi
Olay yerinden görüntü
Ambulansların görüntüsü ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)


======================================
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir