Gündem

DHA YURT BÜLTENİ -14

HTŞ terör örgütü şüphelisi 9 Suriyeli gözaltında OSMANİYE'de polis, Heyeti Tahriri Şam (HTŞ/FEC/ENC) silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, 9 Suriyeli'yi gözaltına aldı

18 Ocak 2019 19:50

HTŞ terör örgütü şüphelisi 9 Suriyeli gözaltında

OSMANİYE\'de polis, Heyeti Tahriri Şam (HTŞ/FEC/ENC) silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, 9 Suriyeli\'yi gözaltına aldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, HTŞ/FEC/ENC silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin tespiti ve engellenmesine yönelik yaptığı çalışmalar kapsamında; il merkezinde  yakalanan A.B. ve kendisiyle birlikte ikamette bulunan ve çatışma bölgeleri ile bağlantılı olabilecekleri değerlendirilen M.B., Z.D., A. E., Y. M., E.B., M.E., H.M. ve B.L. olmak üzere 9 Suriyeli\'yi  gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
-------------------------
- Emniyet Müdürlüğü tabelası ve bina 
- HTŞ Şüphelilerinin emniyetten çıkartılması
- HTŞ Şüphelilerinin adliyeye götürülmeleri
- Adliye Sarayı tabelası

SÜRE: 00\'57\"      BOYUT: 29.8 MB

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

===================================

Beli kırılan Yusuf, karnesini hastanede aldı

SİVAS\'ın Şarkışla ilçesinde yaklaşık 5 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası beli kırılan ve hastaneye gelen öğretmenlerin ders verdiği Yusuf Gültekin (17), karnesini Milli Eğitim Müdürünün elinden aldı. 
Sivas\'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Müslüm-Emine Gültekin çiftinin 3 çocuğundan biri olan Yusuf, 7 Ağustos\'ta bindiği traktörün römorkundan düştü. Römorkun tekerinin üzerinden geçmesiyle beli kırılan Yusuf, Cumhuriyet Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümünde tedaviye alındı. Şarkışla Lisesine devam edemeyen Yusuf’a hastanede eğitim verilmeye başlandı. Kent merkezindeki Kongre Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni Canan Yüceyurt ve Fizik öğretmeni Bircan Çelik hafta içi hergün hastaneye gelerek Yusuf\'un derslerine devam etmesini sağladı. Okula gidemeyen Yusuf\'a karnesini ise Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı hastanede verdi. Karne sevincini hasta yatağında yaşayan Yusuf Gültekin’e ayrıca onur belgesi de verildi.

Sivas\'ta toplam 75 öğrenciye evde eğitim verildiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı \"2018-2019 eğitim yılında Sivas\'ta yaklaşık 130 bin öğrencimiz ve 9 bin öğretmenimiz bugün kazasız belasız birinci eğitim öğretim dönemini sona erdirdi. Bugün hastanede Yusuf\'umuzu ziyarete geldik. Yusuf, Ağustos ayında bir kaza geçirmişti. Normalde Şarkışla\'daydı yalnız biz Şarkışla\'da hastanede eğitim veremediğimiz için Kongre Anadolu Lisesi\'ne kaydını yaptık. Oradan da Yusuf\'umuza iki tane vefakar, cefakar öğretmen arkadaşımızla beraber sağolsunlar burada eğitimine devam ettirdik. Yusuf tabi derslerinde gayet başarılı, aynı zamanda onur belgesiyle de kendisini taltif ettik bugün. Geçmiş olsun diyorum, Yusuf gayet başarılı bir öğrenci, ümit ediyorum ikinci dönemin sonunda inşallah karnesini kendi okulunda vereceğiz. Devlet olarak her zaman yeter ki eğitim istensin biz çocuklarımızın yanındayızö dedi.  
Hastaneye giderek Yusuf\'a ders veren Canan Yüceyurt ise \"Öğrencimize hastanede eğitim verdik. Bire bir eğitim verdik. Okula göre bazı zorluklar oldu ama öğrecim açısından neyi öğrenip neyi öğrenemediğini görebiliyorduk. Yusuf çok azimli. Hasta  olmasına rağmen ne anlattıysam hemen anladıö dedi.

Yusuf Gültekin ise kendisini ziyarete gelerek karnesini veren Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı\'ya ve öğretmenlerine teşekkür etti.  

Görüntü Dökümü:
-Hastaneden görüntüler
-Yusuf’a karne ve belge verilmesi
-Milli Eğitim Müdürünün konuşması
-Öğretmenin konuşması
-Yusuf’un konuşmaları

Haber-Kamera: İrfan ÖZŞEKER/SİVAS, (DHA)

==========================

İskenderun’da fırtınanın teknelerini vurduğu balıkçılar yardım istedi

HATAY\'ın İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi\'nde bulunan amatör balıkçılar, hafta içerisinde kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle teknelerinin dalgalara kapılması sonucu zarar gördü.

Doğu Akdeniz’de etkili olan yağış ve fırtınada İskenderun Denizciler Mahallesi sahilinde de oluşan yüksek dalgalar kıyıya çekilerek küçük tekneleri açığa çekerek parçaladı.  Denizciler Mahallesi\'nin amatör balıkçıları, sahilde teknelerini bağlayacakları barınakları olmadığı için kıyıya çektiklerini belirterek, yetkililerden maddi hasarın karşılamasını, ayrıca bölgeye küçük de olsa bir barınak yapılmasını istedi. 

Görüntü Dökümü
------------------------
- Balıkçıların barakaları ve denizden görüntü
- Balıkçılar ile röp

SÜRE:02\'19\"     BOYUT:105 MB
Haber-Kamera Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

=======================

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı AK Parti\'den istifa etti
 
Sinan KABATEPE/EREĞLİ (Zonguldak), (DHA)- ZONGULDAK\'ın Ereğli ilçesinde AK Parti\'den tekrar aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanı Hüseyin Uysal, partisinden istifa etti.

AK Parti\'nden tekrar aday gösterilmeyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, istifa kararıyla ilgili makamında basın toplantısı düzenledi. AK Parti\'den ayrılmak zorunda bırakıldığını söyleyen Başkan Uysal, süreci Ereğli halkıyla herkesin göreceğini ifade ederek, \"AK Parti\'den bugün itibariyle istifa ediyorum. \'Dürüst çalışkan, çalmadan çok şey yaptı. Her şeye rağmen yaptı ama anlatamadı\' diyorlar. Buranın bir evladı olarak neler yaptığımı, nasıl yaptığımı, niçin yaptığımı, nelere önem verdiğimi, neyle mücadele ettiğimi anlayın, anlamaya çalışın, anlatın. Eğitim, kutsallarımız, geleceğimiz, halkımız mı demişim? Yoksa, benim, ailemin, siyası geleceğim, rantım mı demişim? 2013 yılında aday adayı olarak katıldığım AK Parti\'den bugün itibariyle istifa ediyorum. Biliniz ki ayrılmak zorunda bırakıldım, kopartıldım. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan\'a sevgim ve saygım ömrüm boyunca devam edecek. Çocukken öğrendiğim çalışmak, okumak, öğrenmek ilkelerimi son nefesime kadar koruyacağım\" dedi.

Başka bir partiden aday olup olmayacağı sorusuna Uysal, \"Soru almıyorum. Biraz bana vakit ayırın. Daha sonra, ilerleyen günlerde tekrar bir basın açıklaması yapabilirim\" diye konuştu.

Görüntü dökümü
-Hüseyin Uysal açıklama
-Dosya adı:erguysalistifa

Haber-Kamera:Sinan KABATEPE


==========================

Okul bahçesinde kar getirildi 

İZMİR\'in Ödemiş ilçesindeki dört ilkokula, Ödemiş Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem tarafından karne hediyesi olarak birer kamyon kar gönderildi. Öğrenciler okul bahçesine boşaltılan karla, kartopu oynadı. Bazı veliler de öğrencilerin keyfine ortak oldu.

Ödemiş İstiklal İlkokulu Müdürü Mustafa Güder, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem\'i arayıp, öğrencilerin karne hediyesi olarak kendisinden 
okul bahçesine kar getirmelerini istediğini iletti. Öğrencilerin bu isteğine kayıtsız kalmayan Badem, ayrım yapmamak için İstiklal İlkokulu ile birlikte ilçedeki İnönü İlkokulu, Çapacızade İlkokulu ve Özdemir Atasoy İlkokulu\'na Bozdağ\'dan birer kamyon kar getirtip, okul bahçelerine döktürdü. Öğrenciler, karne ile kar heyecanını bir arada yaşadı. Okul bahçesinde kar topu oynayarak keyifli bir gün geçiren öğrencilere bazı veliler de eşlik etti. Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü karne dağıtım törenine katıldıkları İnönü İlkokulu\'nda, \'Hedef 5\' isimli akıl ve zeka oyunları turnuvası, şiir yarışması ve ilçe genelinde yapılan \'enerji tasarrufu\' konulu resim yarışmasında birinci olan 4-C sınıfı öğrencisi Aleyna Güler\'e ödüllerini verip, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Kaymakam Dayıoğlu ve beraberineki protokol üyeleri burada öğrencilerin kar heyecanına da ortak oldu.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Öğrencilerin okul bahçesinde arkadaşyları ve velilerle kar topu oynamalarından görüntü
-Öğrencilere karne ve girdikleri yadrışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin dağıtılmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

=========================

Gazipaşa\'da kar şenliği 

ANTALYA\'nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen kar şenliği kapsamında Toroslardan kamyonlarla kar getirildi. Kent merkezinde kar gören çocuklar kar topu oynayarak bu anların keyfini çıkardı.
Gazipaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kar Şenliği için 50 kilometre mesafedeki Toros Dağlarından kamyonlarla kar getirildi. Cumhuriyet Meydanı\'na boşaltılan karı gören çocuklar, büyük sevinç yaşadı. Karne töreninden sonra öğrenciler de meydana gelerek şenliğe katıldı. Öğrenciler ve veliler kar topu oynadı. 
Kar Şenliği\'nin yarın da devam edeceğini belirten Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, bir süre katılımcılarla kar topu oynadı. Gazipaşa\'da bir yandan denize girilirken bir yandan da 30 dakikalık yolculukla Toroslar\'a ulaşıp kar keyfi yapıldığını belirten Başkan Çelik, ilçe merkezinde hiç kar görmeyen çocuklar olduğunu belirtti. 
Başkan Çelik, \"Belediye olarak bu yıl ilk kez böyle bir etkinlik düzenledik. Etkinliği özellikle karne gününde yapmak istedik ki çocuklarımıza da karne hediyesi olsun. Katılım çok iyi oldu. Yarın da enliğimiz devam edecek\" dedi.
İlk kez kar gördüğünü belirten öğrencilerden Melisa Nur Bayrakcı, \"Çok güzel, ilk kez karla oynuyorum\" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------
Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı, 
Kar dolu kamyonların Cumhuriyet meydanına gelişi, 
Karın dökülüşü, 
Öğrenci ve velilerin kara hucumu, 
Kar topu oynayışları, 
Karda kaymaları, 
Genel ve detay görüntüler
Öğrencilerin düşünceleri
Röp 1. Gazipaşa belediye Başkanı Adil Çelik
Röp 2. Minik öğrenci Melisa Nur Bayrakcı

Haber- Kamera: Yücel BULUT/GAZİPAŞA(Antalya), (DHA)

===========================

Marmaris\'te özel çocuklar konser verdi

MUĞLA\'nın Marmaris ilçesinde bir orkestra grubu, özel eğitim okulunun down sendromlu öğrencileri ile birlikte konser verdi.

Marmaris\'te, emekli subay, avukat, doktor, mühendis ve öğretmenler oluşan orkestra grubu, down sendromlu çocuklarla birlikte konser düzenledi. Özel bir okulda eğitim gören down sendromlu çocuklara, bir ay süreyle, ritim öğretmeni Yüksel Bağcı tarafından müzik kursu verildi. Orkestra grubuyla bir ay süreyle prova yapan çocuklar, sonrasında Armutalan Kültür Merkezi Uğur Mumcu Salonu\'nda sahne aldı. Belediye Başkanı CHP\'li Ali Acar, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, özel çocukların ebeveynleri, salonu doldurdu. Aralarında özel çocukların da bulunduğu orkestra sahne alarak Türk sanat müziği, arabesk ve hareketli şarkıları seslendirdi. Down sendromlu çocuklar, darbuka ve tef çalarak ritimlere eşlik etti. Bir saat süren etkinlik sonunda Belediye Başkanı Ali Acar, özel çocuklara çeşitli hediyeler verdi, çalan müzikler eşliğinde onlarla oynadı.

Konserin ardından bir grup çaça, vals ve tango danslarında hünerlerini sergiledi.

Özel eğitim merkezi psikoloğu Reyhan Dönmezer Atilla, \"Özel çocuklarımız bugün unutamayacakları anlar yaşadı. Gözlerdeki mutluluk tarif edilemez. Bizlere bu mutluluğu yaşatanlara teşekkür ederim\" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

- Etkinlikten görüntü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir