Gündem

DHA YURT BÜLTENİ -12

Oto-galericisi, alacak tartışmasında pompalı tüfekle yaralandı   MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde, oto-galericiliği yapan H

29 Aralık 2018 19:18

Oto-galericisi, alacak tartışmasında pompalı tüfekle yaralandı
 
MANİSA\'nın Turgutlu ilçesinde, oto-galericiliği yapan H.H.K. (Hasan Hüseyin Körükçü) (34), aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan nakliyeci S.A. (Süleyman Atak) (35) tarafından pompalı tüfekle bacaklarından yaralandı. Polis, olayın ardından kaçan S.A.\'nın yakalanması için çalışma başlattı.
Turgutlu\'da oto-galericiliği yapan H.H.K., bugün saat 12.00 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi, Hanımeli Sokak\'ta aralarında alacak meselesi nedeniyle husumet bulunan nakliyeci S.A. ile karşılaştı. Otomobillerinden inen ikili arasında tartışma çıktı. S.A., otomobolindeki pompalı tüfekle H.H.K.\'ya peş peşe 4 el ateş edip, kaçtı. Bacaklarına isabet eden saçmalarla yaralanan H.H.K., yanındaki arkadaşları tarafından kendisine ait 34 SDA 50 plakalı otomobille Turgutlu Devlet Hastanesi\'ne götürüldü. Durumu ağır olan H.H.K., buradaki ilk müdahalenin ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi\'ne sevk edildi. H.H.K.\'nin otomobilinin sol kapısı camlarına da seken saçmalar isabet etti. Nakliyecilik yapan S.A.\'nın bir süre önce TIR\'ını sattığı H.H.K.\'yi, bu alışverişten kalan 15 bin liralık borcunu ödememesi nedeniyle vurduğu ileri sürüldü. Polis, olayın ardından kaçan S.A.\'nın yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yerinden görüntü
-Yaralanan H.H.K.\'nin (Hasan Hüseyin Körükçü) saçma eden otomobilinin görüntüsü
-Olayın ardından kaçan zanlı S.A.\'nın (Süleyman Atak) vatandaşlar tarafından cep telefonu ile çekilen görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

==============

Suruç\'u sel vurdu, mahsur kalanlar kurtarıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 3 gündür etkili olan yağmur, sele neden oldu. Birçok ev ve işyerini su basarken, dere yatağı üzerine yapılan köprünün yıkılması sonucu mahsur kalan öğrenciler, vatandaşlar tarafından kurtarıldı.
İlçede 3 gündür etkili olan yağmur, dün sele neden oldu. Cadde ve sokaklar göle döndü, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Birçok kişi evlerinde mahsur kaldı, sürücüler, araçlarıyla yollarda ilerlemekte zorlandı. Belediye ekipleri tarafından iş makineleriyle vatandaşların evlerinin önüne kum dökülerek set oluşturuldu. Yağışlarla birlikte Karakuyu Mahallesi\'nde bulunan dere yatağının üzerinden geçen vatandaşların yaptığı köprü yıkıldı. Bu sırada mahsur kalan bazı öğrenciler, vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Yağmurun durması ile ilçede temizleme çalışmaları başladı.
Suruç Belediye Başkanı ve Kaymakamı Tarık Açıkgöz’ün talimatıyla ilçede kriz masası oluşturuldu. 24 saat hizmet veren kriz masasına vatandaşların 0541 611 40 49 numaralı telefondan ulaşabilecekleri bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-----------------------------------
- Suda ilerleyen vatandaşlar ve araçlar      
- Yıkılan köprüden kurtarılan çocuklar      
- Vatandaşlar yetkililere tepki göstermesi
- Kepçe ev ve işyerlerine çakıl taşı dökerek set oluşturması  
- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

=======

Köpek ve yeni doğan 3 yavrusu donmaktan kurtarıldı

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ,(DHA)- HAKKARİ\'de kar yağışı altında doğum yapan ve 3 yavrusu soğuktan ölen sokak köpeği ile hayatta kalan 3 yavrusu, belediye ekiplerince kurtarılarak koruma altına alındı.

Hakkari’nin Gazi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, dün gece kar yağışı altında doğum yapan ve donmak üzere olan sokak köpeğini fark etti. Belediye ekiplerini arayan vatandaşlar, köpeğin ve yavrularının kurtarılması için yardım istedi. Olay yerine gelen Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni doğum yapmış köpeği ve yavrularını kontrol etti. Ancak 3 yavru köpeğin öldüğü görüldü. Ekipler, anne köpek ile hayatta kalan 3 yavrusunu alarak, belediyeye ait Veteriner Kliniği\'ne götürdü. Sobanın bulunduğu bölüme alınarak, ısıtılan köpeklere burada mama ve su da verildi.

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Teknikeri Fatih Çiftçi, mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine harekete geçtiklerini belirterek,  \"Olay yerine gittiğimizde, yeni doğum yapmış anne köpeği ve 6 yavrusunu gördük. 3 yavrusu ölmüş geri kalan 3 yavruyu kurtardık. Köpekleri olay yerinden alarak kliniğimize getirip, tedavi altına aldık. Anne köpek ile yavrularının durumu şu an için iyi ve bir sıkıntı görünmüyor. Bizim misafirimiz olacaklar ve yavrular biraz büyüyene kadar gözetimimiz altında kalacaklar. Vatandaşlardan da rica ediyoruz. Havalar çok soğuk. Böyle bir vaka ile karşılaştıklarında hemen bize ulaşsınlar\" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Belediye ekiplerinin köpeklerin yanına gitmesi
-Köpek ve yavrularının araca bindirilmesi
-Haber veren vatandaş ile röportaj
-Hayvanın veteriner kiliniğine getirilmesi
-Yavurların soba önünde ısıtılması
-Yavrulara ve anne köpeğe mama verilmesi
-Yeni doğum yapmış köpeğin muayene edilmesi
-Veteriner teknikerinin açıklaması
-Genel ve detaylar

SÜRE: 3 DK 37 SNY- BOYUT: 404 MB-

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ...

========

15 dakikada 9 tahinli pide yiyerek 10 çeyrek altın kazandı

BURSA\'da bulunan Tarihi Taş Fırın, 40’ncı kuruluş yılı dolayısıyla \"tahinli pide\" yeme yarışması düzenledi. Çekilişle belirlenen 40 kişinin katıldığı yarışmayı 15 dakikada 9 tahinli pide yiyen Tahir Oruç kazandı.  

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaşpaşa Mahallesi\'ndeki \"Tarihi Taş Fırın\" tarafından düzenlenen yarışmada 40 kişi, birinci olmak için kıyasıya mücadele etti. Çevredeki vatandaşların da izlemek için yoğun ilgi gösterdiği yarışmada, katılımcıların en fazla tahinli pide yeme çabası renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmayı, 15 dakikada 9 pide yiyen Tahir Oruç kazandı. 8 pide yiyen Hüseyin Topuz ikinci ve 6 pide yiyen Eyüp Dursun ise yarışmada üçüncü oldu. Birinciye 10, ikinciye 4, üçüncüye 2 çeyrek altın hediye edilirken, etkinliğe dizi ve film oyuncusu \"çaycı Hüseyin\" olarak da bilinen Alparslan Özmol da katıldı. 1979 yılından bu yana baba mesleği olan fırıncılığı sürdürdüğünü söyleyen Gürsel Kavan, “Bursa\'ya özgü tahinli pideyi bu yarışmayla yeni nesillere tattırmak ve tanıtmayı amaçlıyorum. Yarışmamız için 458 kişi başvuru yaptı, kura seçimiyle 40 kişi belirledik. 15 dakika içinde en fazla tahinli pide yiyen yarışmacı birinci olacak. Çok büyük bir talep var, bu kadarını beklemiyordum. Çok güzel geri dönüşler alıyorum. Tahinli pidemizi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu yarışmayı 5 yılda bir yaparak geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

‘KAHVALTI YAPMASAYDIM DAHA ÇOK YERDİM’

Pide yeme yarışmasında birinci olduğu için mutlu olduğunu söyleyen Tahir Oruç, \"Kahvaltı yapmadan gelseydim daha fazla yerdim. Denedim ve 8,5 tane yedim, bir sonraki yarışmada 10 tane yemek istiyorum. Diğer yarışmacılarda çok güçlüydü, altınları yeni yılda harcamayı düşünüyorum\" dedi.

Etkinliğin ardından yarışmayı takip eden vatandaşlara tahinli pide ikram edildi.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Yarışmadan detaylar
-DRONE görüntüleri
-İzleyen vatandaşlardan görüntüler
-Tahinli yiyen yarışmacılardan detaylar
-Kazanan Tahir Oruç ve oyuncu Alparslan Özmol\'dan detaylar
-İşletmeci Gürsel Kavan ile röportaj

Süre:3.24 Boyut 380 MB
Haber: Muammer İRTEM - Kamera: Enver Fatih TIKIR/BURSA, (DHA)

=============

Özel çocuklara \'Hoşgeldin 2019’ balosu

ADANA’da özel çocukların katıldığı ‘Hoşgeldin 2019’ balosu renkli görüntüler oluşturdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Mavisu Engelliler Sanat ve Spor Kulübü, Son Nokta Engelliler Spor Kulübü, Gönüllü Anneler Topluluğu Otizm ve Barış Derneği işbirliğiyle düzenlenen, engelsiz baloda özel çocukların özel gösterileri beğeniyle izlendi. Adana 75\'inci Yıl Sanat Galerisi\'nde düzenlenen balosuya, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Seyhan Belediyesi başkan adayları arasında adı öne çıkan eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Kadir Gül, çok sayıda özel çocuk, aileleri ve yakınları katıldı. Özel çocuklar zumba ve halk oyunlarını yüksek beceriyle oynadı. Katılımcılara plaket ve teşekkür belgesi verilirken, konuşmacılar çocukların ailelerine, dernek ve kulüplere, 2019 balosuna katkı koyan herkese teşekkür etti. Balo, oyun havaları eşliğinde sona erdi.

Görüntü Dökümü
--------------------------
- Özel çocukların gösterilerinden görüntüler
- Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi başkanının konuşması

SÜRE:02\'43\" BOYUT: 301 mb

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER/ADANA, (DHA) 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir