Gündem

DHA YURT BÜLTENİ 10

İrlandalı turistin yuttuğu pırlanta yüzük, kolonoskopi ile çıkarıldı   Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (MUĞLA), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İrlandalı turist Ian Camppel'ın (54) müşteri gibi girdiği kuyumcudan çalarak yuttuğu 2,5 kıratlık, 40 b

06 Ekim 2018 17:10

İrlandalı turistin yuttuğu pırlanta yüzük, kolonoskopi ile çıkarıldı
 
Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (MUĞLA), (DHA)- MUĞLA\'nın Marmaris ilçesine tatile gelen İrlandalı turist Ian Camppel\'ın (54) müşteri gibi girdiği kuyumcudan çalarak yuttuğu 2,5 kıratlık, 40 bin dolar değerindeki pırlanta yüzük, kolonoskopi yapılarak çıkarıldı.

İrlandalı turist Ian Camppel, geçen çarşamba günü öğle saatlerinde, Kordon Caddesi\'ndeki bir kuyumcuya müşteri gibi gelip, pırlanta yüzüklere bakmak istediğini söyledi. Oturması için yer gösterilen Camppel\'a, beğendiği iki pırlanta yüzük, incelemesi için tezgahtar tarafından çıkartıldı. Tezgahtar Camppel\'a pırlantaların özelliklerini anlatıp, sertifikalarını gösterdi. İddiaya göre, tezgahtarın boş bir anından faydalanan Camppel, 40 bin dolar değerindeki pırlanta yüzüklerden birini önce avucunun içine sıkıştırıp ardından da kapri pantolonun gizli cebine koyduktan sonra, iki yüzüğü de beğenmediğini belirtip, teşekkür ederek dükkandan çıkmak istedi. Camppel, mağazanın kapısına geldiğinde, tezgahtar yüzüklerden birinin eksik olduğunu fark edip, kendisini durdurdu. Ardından polis çağırdı. Polis ekiplerinin Camppel\'ın üzerinde yaptığı aramada yüzük bulunamadı. Ancak, bu sırada kuyumcunun müdürü güvenlik kamerası görüntülerini incelediğinde Camppel\'ın yüzüğü avucunun içine alarak çaldığını belirledi. Buna rağmen yüzük bulunamayınca Camppel\'ın yutmuş olabileceği ihtimali üzerine nöbetçi savcıdan hastanede tıbbi görüntüleme yapılması için izin alındı. Ardından Camppel Marmaris Devlet Hastanesi\'ne götürüldü. Hastanede çekilen 4 ayrı ultrason sonucunda yüzüğün İrlandalı turistin kalın bağırsağında olduğu tespit edildi. Yüzüğün doğal yollardan çıkması için bekleyişe geçildi. Dışkılama yöntemiyle yüzüğün çıkartılması için sindirimi hızlandırıcı ilaç verildi. Ancak geçen zamana rağmen yüzük doğal yollarla çıkartılamadı.

İrlandalı turistle tercüman eşliğinde yapılan konuşmada ise, 12 yıldır Marmaris\'e 1 hafta süreyle tatile geldiği, ülkesinde 7 yıl önce iş kazası geçirdiği için malulen emekli olduğu öğrenildi. Eşini trafik kazasında yitirdiğini de söyleyen Camppel\'ın, eşinin göle düşen araçtan cesedinin günler sonra çıkarılabildiğini, ancak parmağındaki pırlanta nikah yüzüğün kaybolduğunu, bu nedenle pırlanta saptantısının oluştuğunu öne sürdüğü belirtildi.

Doğal yollarla yüzüğü çıkaramayan Camppel\'a, bu sabah kolonoskopi yapıldı. Yüzük çıkarılırken, Camppel\'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yüzüğün polise teslim edileceği, yapılacak inceleme sonrası kuyumcuya verileceği belirtildi. İrlandalı turist Ian Camppel\'ın, taburcu edilmesinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Ameliyathaneden İan Camppel\'ın çıkarılışı

/// ARŞİV
-İan Camppel\'ın yüzüğü yutma anı
-hastane önündeki görüntüleri

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Ordu\'da çöken okulun istinat duvarı hatalı yapılmış

ORDU\'da, Atatürk Anadolu Lisesi spor salonunun çöken istinat duvarı ile ilgili teknik inceleme tamamlandı. Hazırlanan raporda, duvarın demir donatısının yetersiz olduğu, yanlış dolgu seçiminin drenaj sistemi çalışmasına engel olduğu ve suyu hapsederek çökme ve yıkılmaya sebep olduğu belirlendi. Rapor üzerine, Ordu Valiliği, sorumlular hakkında inceme başlattı. 
Altınordu ilçesinde dün meydana gelen olayda, Atatürk Anadolu Lisesi spor salonu istinat duvarında oluşan çatlakların fark edilmesi üzerine okul tahliye edildi. Kısa bir süre sonrada istinat duvarı büyük bir gürültü ile çöktü. Eğitime bir gün ara verilen olay sonrası cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bölgede enkaz kaldırma çalışması başlatıldı. Hazırlanacak proje sonrası yeni istinat duvarının yapılacak. 

VALİLİK: DUVAR HATALI İNŞA EDİLMİŞ
Ordu Valiliği tarafından çöken duvarla ilgili teknik inceleme yaptırıldı. Hazırlanan raporda, duvarın demir donatısının yetersiz olduğu, yanlış dolgu seçiminin drenaj sistemi çalışmasına engel olduğu ve suyu hapsederek çökme ve yıkılmaya sebep olduğu belirlendi. Ordu Valiliği\'nden yapılan yazılı açıklamada istinat duvarının 15 yıl önce yapıldığı belirtilerek, \"Kullanılan dolgu malzemesinin yanlış seçildiği, karot alınmaksızın gözlemsel olarak duvardaki demir donatının yetersiz olduğu, yanlış dolgu seçiminin drenaj sisteminin çalışmasına engel olduğu, suyu hapsederek çökme ve yıkılmaya sebep olduğu tespit edildi\" ifadelerine yer verildi.  Rapor üzerine, Ordu Valiliği, sorumlular hakkında inceme başlattı. 

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Çalışmalardan görüntü
-Okuldan görüntü
-Spor salonundan görüntü
-İstinat duvarı çökme anı görüntüsü
-İstinat duvarı çöken bölge ve okuldan görüntü (drone)
-Tedbirlerden görüntü

(SÜRE:5.17 Dk ) (BOYUT: 786 MB)
Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ORDU, (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Kuyumcu hırsızı kadınlar güvenlik kamerasına yakalandı

Coşkun MENEK/ ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN\'da müşteri kılığında girdikleri kuyumculardan 4 bin TL değerinde ziynet eşyası çalan 3 kadın güvenlik güçlerinin sıkı takibi sonucu yakalandı. Kadınların aynı yöntemle 6 ayrı ildeki kuyumculardan hırsızlık yaptıkları tespit edildi.
Olay, geçen 4 Ekim\'de akşam saatlerinde meydana geldi. Y.Ç. (49), B.A. (45) ve B.K. (29) isimli kadınlar kent merkezindeki iki ayrı kuyumcu dükkanına müşteri kılığında girerek, küpe ve kolye almak istediklerini söylediler. Kadınlardan ikisi kuyumcuları oyalarken, diğeri ise iş yeri sahiplerinim dalgınlığından faydalanarak toplam 4 bin TL değerinde ziynet eşyasını tırnakçılık yöntemi ile çaldı. Kadınların dükkandan ayrılmasının ardından tezgahlarındaki altınların eksik olduğunu anlayan kuyumcu durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Kuyumcu dükkanındaki güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan incelemede hırsızlık anı tespit edildi. Hırsızların kendi araçları ile Sivas istikametine gittiği öğrenilirken, Kayseri girişinde durduruldu. Hırsızların ve araçta yapılan aramada 20 bin TL değerinde ziynet eşyası ele geçirildi.
AYNI YÖNTEMİ UYGULADILAR
Gözaltına alınan Y.Ç., B.A. ve B.K. isimli kadınlarla aynı araçtaki F.Ç. (37)  Erzincan\'a getirilirken şahısların sorgularında Denizli, Konya, Karaman, Balıkesir\'de 8 farklı hırsızlık suçundan arandıkları tespit edildi. Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından Erzincan Adliyesi\'ne çıkartıldı.  Y.Ç., B.A. ve B.K. tutuklanırken, F.Ç. isimli erkek şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Kadınların kuyumcu dükkanına girmeleri
-Kuyumcunun altınları çıkarması ve kadınların incelemesi
-Ortadaki kadının el çabukluğu ile altınları çalması
-Kadınların dükkandan çıkmaları

(KJ:Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA)

======================================

Zihinsel engelli Yağmur\'un gelinlik giyme hayali gerçek oldu

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde zihinsel engelli Yağmur Özavcı (30) için ailesi, sürpriz doğum günü düzenledi. Hasan-Emine Özavcı çifti, kızları Yağmur\'un gelinlik giyme hayalini temsili düğün töreniyle gerçeğe dönüştürdü.
Burhaniye’de berberlik yapan Hasan Özavcı (60) ile ev kadını Emine Özavcı (56), engelli kızları Yağmur için sürpriz bir doğum günü düzenledi. Özavcı ailesi, doğum gününde kızlarının gelinlik giyme hayalini de gerçeğe dönüştürdü. Yağmur Özavcı, ilk önce evinden konvoyla alınarak düğün salonuna getirildi. Burada oyunlar oynandı, pasta kesildi, kına ve takı töreni yapıldı. Yağmur ilk dansı babası Hasan Özavcı ve kardeşi Murat Özavcı ile yaptı, düğüne katılanlarla birlikte doyasıya eğlendi. Doğum gününe Kaymakam Hüseyin Öner ve eşi Mine Öner ile Belediye Başkanı Ak Partili Necdet Uysal ve eşi Aydan Uysal da katıldı.
Konuklara teşekkür eden Yağmur Özacı, “Bugün benim 30\'uncu yaş günüm. Bütün gelenlere, herkese teşekkür ederim. Hayalimdeki doğum günü olduö dedi.

5 YIL ÖNCE VERDİKLERİ SÖZÜ TUTTU
Yağmur\'un Baba Hasan Özavcı, “Kızımın 30\'uncu yaş gününü kutladık. İnşallah, bundan sonra kalan ömründe sağlıklı, sıhhatli, daha nice günler yaşar. Bugünlerin başka engelli kardeşlerimiz tarafından da tekrarlanmasını niyaz ederim. Katılanlara, yardımcı olanlara, bugüne destek olan bütün misafirlerimize cani gönülden teşekkür ederimö diye konuştu.

Kızına 5 yıl önce söz verdiğini anlatan anne Emine Özavcı ise, “Bugün bizim kızımızın doğum günü. 5 yıl önce verdiğim söz ve onun duygularının hepsini bir araya getirerek bu geceyi tertipledik. Biz de çok mutluyuz. O da çok mutlu oldu. Hayalleriydi. Hayallerini gerçekleştirmeye gayret ettik. Dostlarımıza herkese çok teşekkür ederim. Onun çok seveni varmış. Salonu doldurdular. Güzellikte anlatacak söz bulamıyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum\" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- Engelli Yağmur Özavcı kardeşi ve yeğeni ile salona girerken
- Damatsız gelinin babası ile dansı
- Düğünden görüntüler.
- Pasta kesimi ve takı töreni
- Yağmur, babası Hasan ve annesi Emine Özavcı ile röportaj.

Haber- Kamera:  Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
Süresi: 4 Dakika 21 Saniye, Boyutu: 139 MB.
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir