Gündem

DHA YURT BÜLTENİ - 21

Leyla'dan 18 gün sonra acı haber (5) MAVİ BONCUKLU KOLYESİ BOYNUNDA BULUNDU Ağrı'da, Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunarak tüm Türkiye'yi yasa boğan Leyla Aydemir'in cenaze

03 Temmuz 2018 04:58

Leyla\'dan 18 gün sonra acı haber (5)
MAVİ BONCUKLU KOLYESİ BOYNUNDA BULUNDU

Ağrı\'da, Ramazan Bayramı\'nın 1\'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunarak tüm Türkiye\'yi yasa boğan Leyla Aydemir\'in cenazesi saat 23.40 sıralarında Erzurum Adli Tıp Kurumu\'na getirildi. Cenazeyle birlikte aileden sadece amcası Yusuf Aydemir geldi. Görgü tanıklarının anlattıklarına göre çıplak halde bulunduğu belirtilen Leyla\'nın üzerinde sadece fotoğraflarda boynunda takılı olan mavi boncuklu kolyesinin bulunduğu ifade edildi. 

DARP İZİ İDDİASI
Görgü tanıkları çok zayıfladığını belirttikleri Leyla\'nın vücudunun bazı bölgelerinde de darp izlerine rastlarını öne sürdüler. Oldukça yorgun ve ayakta durmakta zorlandığı gözlenen amca Yusuf Aydemir, sorular karşısında \"Çok üzgünüz çok bitkin haldeyim. Acımı anlatamam sizlere, bir şey diyemem\" diye konuştu.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Leyla Aydemir\'in ölümü ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Leyla\'nın kaybolmasının ardından aynı gün soruşturmaya başlandığını belirtilen açıklamada şöyle denildi:
\"Bilgi sahibi olduğu değerlendirilen şahısların ifadelerine başvurulmuş, bulunabileceği değerlendirilen tüm adreslerde aramalar yapılmış, çocuğun en son görüldüğü Bezirhane köyü ile çevre köy kırsal alanda arama ve kurtarma köpekleri ile JAK ve AFAD ekiplerince elde edilen bilgiler adli anlamda değerlendirilmiştir. 2 Temmuz tarihinde bir vatandaşın ihbarı üzerine Leyla Aydemir, Bezirhane köyüne yaklaşık 2-2.5 kilometre uzaklıkta dere yatağında su içerisinde ölü vaziyette bulunmuştur. Ceset üzerinde yapılan ölü muayene işleminin akabinde ceset kesin ölüm sebebinin tespiti için klasik otopsi işlemi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı\'na gönderilmiştir. Leyla Aydemir\'in ölümü ile ilgili olarak 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş ve soruşturma titizlikle devam etmektedir. Soruşturmanın aşamaları hakkında gerek görülmesi halinde ayrıca bilgi verilecektir.\"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
-Cenazenin gelişi
-Hümeyra Pardeli\'nin anonsu
-Leyla\'nın cenazenin Adli Tıp\'a taşınması
-Acılı amca Yusuf Aydemir ile röp.

Haber-Kamera: Turgay İPEK-Hümeyra PARDELİ /ERZURUM,(DHA)

====================================================

Bodrum\'da Sivas Katliamı anıldı

MUĞLA\'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Alevi Bektaşi Kültür Derneği tarafından Sivas Katliamı\'nın 25\'inci yıldönümü düzenlenen etkinlikle anıldı. 
Sivas\'taki Madımak Oteli\'nde 2 Temmuz 1993\'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler Bodrum Belediye Meydanı\'nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Akşam saatlerinde başlayan etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Yangında hayatını kaybeden 33\'ü aydın toplam 35 kişinin isimlerinin söylenerek temsili canlandırmanın yapıldığı etkinliğe katılanlar ellerinde \'Zulme ve zalime karşıyız\', \'Pir Sultanlar ölümsüzdür\', \'Unutmadık\', \'Sivas\'ın ışığı hiç sönmeyecek\' ve \'İnsanlık suçu unutulamaz\' yazılı dövizler taşıdı. 
Gurup adına basın açıklaması yapan dernek üyesi Naciye Bayır, \"Sivas katliamının 25. Yıldönümünde yitirdiğimiz canları hasretle anıyor, onları katledenleri ve katleden zihniyeti lanetliyoruz. Sivas için adalet istiyoruz. Aleviler olarak yıllardır haksızlık adaletsizlik karşısında mücadele veriyoruz. Günümüzde de Alevilere karşı haksızlıklar var ve Alevilerin mücadelesi devam ediyor. Sivas katliamı insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur, katilleri yakalanıp adil bir şekilde yargılanmadığı sürece bu insanlık suçu hepimizin yükü olacaktır. İnsanlığa karşı suçlarda \'zamanaşımı\' geçmişe dönük olarak kaldırılacak şekilde yeniden düzenlenmeli. Sivas davası yeni baştan ele alınmalı, tüm sorumlular yargı önünde hesap vermelidir. Devletin ve toplumun geçmişle yüzleşmesinin sağlanması bakımından \'Hakikat Komisyonu\' kurularak gerçeğin açığa çıkarılması sağlanmalı, devlet Alevilerden resmen özür dilemelidir. Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı kapsamında ki tüm talepleri kabul edilmelidir. Bu anlamda diyanete olan devlet desteği ve mecburi din dersleri kaldırılmalı, eşitlik ilkesine ve anayasanın amir hükümlerine aykırı olan yasalar yürürlükten kaldırılmalı, devletin yönetim kadrolarında Alevi-Sünni ayrımı yapılmamalı, cemevleri ibadethane olarak kabul edilmelidir. Sivas katliamını unutmadık unutturmayacağız\" dedi.
Gurup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
- Anma etkinliğine katılanlardan,
- Naciye Bayır\'ın basın açıklamasını okuması

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla),(DHA)
===========================================

Boşandığı eşinin kardeşini ve amcasını öldürdü
 
KAHRAMANMARAŞ\'ta Alaaddin Çiftçi (44), 17 yıl önce boşandığı Dürdane Ölübey\'in kardeşi Mehmet Ölübey (38) ve amcası Atilla Ölübey\'i (51) av tüfeği ile vurarak öldürdü.
Olay, saat 20.00 sıralarında merkez Dulkadiroğlu ilçesinin Şerefoğlu Mahallesi\'nde meydana geldi. İddiaya göre Alaaddin Çiftçi, mahallede karşılaştığı Mehmet Ölübey ve amcası Atilla Ölübey ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Çiftçi, av tüfeği ile amca yeğene ateş edip kaçtı. Kentteki özel hastanelere götürülen Atilla Ölübey ile yeğeni Mehmet Ölübey tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayı duyarak hastaneye giden amca yeğenin yakınları, ölüm haberiyle sinir krizi geçirdi. Polis de yeni bir olay yaşanmaması için hastane ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerinden kaçan Alaaddin Çiftçi ise, jandarma tarafından kısa sürede olayda kullandığı av tüfeği ile yakalanarak gözaltına alındı.
Yoğun güvenlik önlemleri altında hastanede sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, sorgulanmak üzere Dulkadiroğlu ilçe Jandarma Komutanlığı\'na götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKMÜ:
-----------------------------
- Jandarma aracının gelişi
- Alaaddin Çiftçi\'nin araçtan indirilişi
- Askerlerin gelişi
- Çiftçi\'nin hastaneden çıkarılması
- Jandarma aracına bindirilmesi
- jandarma araçlarının gidişi
- Hastane önünde toplanan kalabalık

Haber-Kamera: Ömer KOÇ / KAHRAMANMARAŞ,(DHA)
===========================================

Düzce\'de ormanda odun kavgası: 3 ölü, 3 yaralı (EK)
ARKADAŞLARINI YEMEK YERKEN VURDU

Düzce\'nin Gümüşova ilçesi Yeşilyayla Köyü\'nde 3 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı olay sırasında orman işçilerinin kaldığı kulübenin yanında yaptıkları çardakta yemek yedikleri, bu sırada Olcay Bak\'ın da otomobilinde bulunan av tüfeğini alarak arkadaşlarına ateş ettiği belirtildi. Cinayet zanlısının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-------------------------------
Olay yerinden görüntü
Jandarma ekiplerinin inceleme yaparken görüntüsü
Savcının inceleme yaparken görüntüsü ve detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,(DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ
=====================================
 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir