Gündem

DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 1

  1- KARTAL'DA DENİZE GİREN KİŞİ KAYBOLDU  Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA Kartal'da, henüz bilinmeyen bir nedenle denize giren Barış Kekeç(30) kayboldu

30 Aralık 2018 11:47

 

1- KARTAL\'DA DENİZE GİREN KİŞİ KAYBOLDU 

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA
Kartal\'da, henüz bilinmeyen bir nedenle denize giren Barış Kekeç(30) kayboldu. Olay, saat 03.00 sıralarında Kordonboyu Mahallesi Turgut Özal Bulvarı\'nda meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarıyla birlikte gece yarısı sahile gelen Barış Kekeç henüz bilinmeyen bir nedenle denize girdi. Denize giren Barış Kekeç bir süre sonra gözden kayboldu. Arkadaşları denizde Kekeç\'i göremeyince durumu polis ekiplerine haber verdi.  Arkadaşların ihbarı üzerine Deniz Polisi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipler olay yerine gelerek denizde arama çalışması başlattı. Olay yerine gelen Kekeç\'in ailesi ise siniri krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 

Görüntü Dökümü
-------------------------------------------
-Denizde arama kurtarma çalışması
-Barış Kekeç\'in ait eşyalar
-Vatandaşlar araçlarını park etmesi
-Olay yerindeki çalışmaları izleyenler
-Polisinin kimlikle ailesine haber vermesi
-Arkadaşı sinir krizi geçirmesi
-Anne ve babası sinir krizi geçirmesi
-Sahil güvenlik ve deniz polisi
-Sağlık ekiplerinden detay
-Genel ve detaylar
 
30.12.2018 - 06.58 Haber Kodu : 181230009

======================

2- AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINDAN AÇIKLAMALAR

Haber- Kamera: Gökhan ÇELİK / Onur MERİÇ, İSTANBUL(DHA) 
İstanbul\'un büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Aday tanıtım toplantısının ardından İstanbul\'un ilçelerinde aday gösterilen isimler DHA\'ya konuştu.
Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Temel Karadeniz, \"İstanbul\'da 39 ilçe belediye başkan adayını Ak Parti tanıttı. İstanbul için bu adaylar hayırlı uğurlu olsun. Özellikle büyükşehir belediyesi adayımız Binali Yıldırım, İstanbullular için bir şans. Çünkü İstanbul\'un en büyük sorunlarından birisi ulaşım. Sayın Binali Yıldırım\'ın bugüne kadar yaptıkları önemli işlerin İstanbul\'da devam edeceğini ve İstanbul\'un sorunlarını çözeceğine inanıyorum\" dedi.

\"2023 HEDEFLERİNE BAYRAMPAŞA\'MIZI GETİRECEĞİZ\" 
Ak Parti Bayrampaşa Belediye Başkanı Adayı Atilla Aydıner ise, \"Bayrampaşa Belediye Başkanı olarak bir 5 yıl daha güzel projelerimizi yapacağız. Bayrampaşamızın demografik yapısına göre projelerimizi şekillendireceğiz. Özellikle kültür sanat alanındaki projelerimiz, balkanlar ile ilgili projelerimizle, yer altı otopark projeleri ile inşallah 2023 hedeflerine Bayrampaşamızı getireceğiz. Bayrampaşa\'daki tüm hemşerilerimize sevgi ve saygılarımı iletiyorum\" ifadelerini kullandı.

\"İSTANBUL\'U 2023 HEDEFİNE YILDIRIM HIZINA TAŞIYACAĞIZ\"
Gaziosmanpaşa\'dan aday gösterilen Hasan Tahsin Usta da, \"Gaziosmanpaşa\'da yeniden göreve layık görülmem bizim için onur verici. Öncelikle partime ve genel başkanıma teşekkür ediyorum. Gaziosmanpaşa\'mızın devam eden ve yapılacak projeler için çalışmaya devam edeceğiz. Burada açıklanan belediye başkan adayları gerçekten çok donanımlı. Böyle güçlü bir kadronun önünde İstanbul\'u iyi tanıyan ve bugüne kadar pek çok işe imza atan büyükşehir belediyesi adayımızın İstanbul\'a çok şey katacağını düşünüyorum. Binali Yıldırım başkanımızla İstanbul\'u 2023 hedefine yıldırım hızında taşıyacağımızı ümit ediyorum\" şeklinde konuştu.

\"31 MARTTA 39 İLÇEDE OYLARI PATLATACAĞIZ İNŞALLAH\"
Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Hakan Bahadır da, \"Böyle bir görevin Cumhurbaşkanımız tarafından bize tebliğ edildiği için Allah\'a şükür ediyoruz. Ayrıca başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapmış birinin de İstanbul\'a geliyor olmasına da hamd ediyoruz. Birlikte çalışacağız bundan sonra ve 31 Martta 39 ilçede oyları patlatacağız inşallah\" dedi.

\"EV EV DOLAŞIP GÖNÜLLERE GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ\"
Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy ise \"31 Mart 2019 Ak Parti Belediyeciliğinin evrende bir başlangıcı. Biz gönül belediyeciliği ile anlaşışı ile bütün Zeytinburnu\'nu ev ev dolaşıp bu gönüllere girmeye çalışacağız. Zeytinburnu\'ndan çıkmış biri olarak, Ankara\'dan da edindiğim tecrübe ve heyecanla, yeni ruhla Zeytinburnuların, \'iyi ki Zeytinburnu\'ndayım\' diyebileceği bir şehri üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz.\" ifadelerini kullandı.

\"HEYECANIN STARTINI VERMİŞ BULUNMAKTAYIZ\"
Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen de, \"Üsküdar belediye başkanı olarak ve yeniden gösterilen bir aday olarak Üsküdarlı hemşerilerimize hizmet edeceğiz. Bugün bu heyecanın startını vermiş bulunmaktayız. Hayırlı olsun, Allah bizi mahcup etmesin. Hem İstanbul\'da hem de Üsküdar\'da Ak kadroların yapacağı çok iş var\" dedi.

\"10 YILDIR KURAKLIĞI HİZMET YAĞMURUNA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ\"
Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, \"Sarıyer 10 yıldır bir hizmet kuraklığı yaşıyordu. Bu kuraklığı inşallah hizmet yağmuruna dönüştürmeye talibimiz. Makam mevkiiye değil, göreve talibimiz. Bu göreve bizi layık gören başta cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm siyasi büyüklerimize çok teşekkür ediyorum\" şeklinde konuştu.

\"BİZ ESENLER\'E ŞİMDİ USTALIK DÖNEMİNE GİRDİK\"
Esenler Belediye Başkan Adayı Tevfik Göksu da, \"Cumhurbaşkanımızın siyasete kazandırdığı çok önemli bir kavram var. Çıraklık, kalfalık ve ustalık. Biz Esenler\'e şimdi ustalık dönemine girdik. İnşallah bu dönemde de Esenler\'e çok önemli bir vizyon katarak Esenler\'de yaşam kalitesini arttıracağız\"  dedi.
 
Görüntü dökümü
----------------------------------------
-Küçükçekmece Adayı Temel Karadeniz ile röportaj
-Bayrampaşa Adayı Atilla Aydıner ile röportaj
-Gaziosmanpaşa adayı Hasan Tahsin Usta ile röportaj
- Bahçelievler Adayı Hakan Bahadır ile röportaj
- Zeytinburnu  Adayı Ömer Arısoy ile röportaj
- Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ile röportaj
- Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar ile röportaj
- Esenler Belediye Başkan Adayı Tevfik Göksu ile röportaj

29.12.2018 - 19.14 Haber Kodu : 181229038

========================

3- BAKIRKÖY ADLİYESİ\'NDE YAKALANAN \"SAHTE POLİS\" TUTUKLANDI

Haber: Müslüm SARIYAR / Serpil KIRKESER  İSTANBUL DHA
Bakırköy Adalet Sarayı\'nda polis üniforması ve kimliğiyle yakalanan E.Ş. (37) \"Resmi belgede sahtecilik\", Nitelikli dolandırıcılık\" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.Ş.\'nin 3 aydır polis üniformasıyla İstanbul\'da gezdiği, aracında da çakar ve siren olduğu tespit edildi. 

Bakırköy Adalet Sarayı\'nda dün öğle saatlerinde resmi emniyet amiri rütbeli polis üniforması olan E.Ş.\'den polis memurları şüphelendi. 
Polis ekipleri, üzerinden kendi adına düzenlenmiş sahte polis kimliği çıkan E.Ş. ile yanında bulunan S.T.\'yi (45) gözaltına aldı. Şüpheli E.Ş.\'nin üzerinden Başkomiser E.Ş. yazılı 2 adet kartvizit, Polis Emeklileri Yardımlaşma Derneği üye kimlik kartı, Emniyet ve Huzur Polis Haber Gazetesi tanıtım kartı, emniyet amiri apoletli vesikalık resim, 2 adet polis memuru rütbeli vesikalık resim, kuru sıkı tabanca, 6 adet kuru sıkı fişeği, polis rozeti bulunan deri siyah renkli cüzdan,1 adet balistik yelek, İ. Y. E. adına yazılı 110 bin liralık 2 ayrı senet ve 12 bin liralık 2 ayrı çek ele geçirildi. Şüpheli E.Ş.\'nin 3 aydır resmi polis üniformasıyla İstanbul\'da gezdiği, aracında çakar siren olduğu ve kafe, kahvehane gibi yerlere üniforma ile gittiği tespit edildi. Şüpheli E.Ş.\'nin ifadesinde adliyede iş takipçiliği yaptığını, üniformayı Şirinevler meydanda bulunan polis malzemeleri satan yerden aldığını, eskiden Bayrampaşa\'da manavlık yaptığını söylediği öğrenildi. Şüpheli E.Ş. Osmaniye Karakolu\'ndaki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı\'na sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından E.Ş. tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği\'ne sevk edildi. E.Ş. \"Resmi belgede sahtecilik\", Nitelikli dolandırıcılık\" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Polis üniformalı fotoğrafı
-Adliyeden detay

29.12.2018 - 10.35 Haber Kodu : 181229038

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir