Gündem

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1 

1- AYDOS ORMANI'NDAKİ YANGIN KONTROL  ALTINA ALINDI Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL DHA  Kartal Aydos Ormanı'nda çıkan yangın kontrol altına alındı

03 Temmuz 2018 12:22

1- AYDOS ORMANI\'NDAKİ YANGIN KONTROL  ALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR / İSTANBUL DHA 
Kartal Aydos Ormanı\'nda çıkan yangın kontrol altına alındı.
Kartal Aydos Ormanı\'nda saat 04.05\'te yangın çıktı. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü\'nden yapılan açıklamada ilk müdahale saat 04.15\'te yapıldı. Çalışmalara itfaiye ekiplerinin yanısına söndürme helikopteri, orman genel müdürlüğünden 60 orman itfaiyesi katıldı.
Yangın saat 06.30 sıralarında kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmasına başladı. Bölgede 5 yaşındaki sahil ağaçlarından oluşan 2 hektar ormanlık alanda zarara yol açan yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü dökümü:
-----------
-Yanan ormandan görüntü
-İtfaiye araçlarından görüntü 
-Helikopterle yanına müdahale
-Çıkan dumanlar
-Genel ve detaylar 

03.07.2018 - 05.37 Haber Kodu : 180703014
03.07.2018 - 06.05 Haber Kodu : 180703015
03.07.2018 - 06.14 Haber Kodu : 180703016
03.07.2018 - 06.56 Haber Kodu : 180703017

==============================

2- D-100 KARAYOLU\'NDA SEBZE YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ: 2 YARALI

Haber-Kamera: Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL DHA
D-100 Karayolu\'nda taksinin arkadan çarptığı sebze yüklü kamyon bariyerlere çarparak devrildi. Kazada taksi sürücüsü ile kamyon sürücüsü yaralandı.
Kaza saat 03.00 sıralarında D-100 Karayolu Kartal Soğanlık Mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle Mehmet Turgut yönetimindeki 34 TDD 95 plakalı taksi, Maksut Karaca yönetimindeki 34 UDL 31 plakalı sebze yüklü  kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sebze yüklü kamyon, bariyerlere çarparak yan devrildi. 
Devrilen kamyonun kasasında bulunan sebzeler yere döküldü. Kazada ticari taksi sürücüsü Mehmet Turgut ile kamyon sürücüsü Maksut Akarca yaralandı.

Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle karayolu 1 saat trafiğe kapalı kalırken araçların çekilmesinin ardından yol yeniden açıldı. 

Görüntü Dökümü:
---------------
-Devrilen kamyondan görüntü
-Yola dökülen sebzelerden görüntü
-Karayolunun kapatılmasından görüntü
-Genel ve Detaylar

03.07.2018 - 05.22 Haber Kodu : 180703013

==============================

3- BAKAN KAYA: BAĞIMLI İNSAN İDEALLERİNİ KAYBEDİYOR

* Bakan Fatma Betül Sayan Kaya,

\"Bağımlı insan ideallerini kaybediyor. İdealleri olmayan bir gençliğin ise gelecek hayalleri olmuyor.\"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/İSTANBUL,(DHA)
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yer alan Sosyal Uyum Birimlerinde, Yeşilay Danışmanlık Merkezi\'nin (YEDAM) model uygulamasının hayata geçirilmesine dair işbirliği protokolü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk\'ün katılımıyla imzalandı. Sepetçiler Kasrı\'nda bulunanYeşilay Genel Merkezi\'nde düzenlenen programa bakanlık yetkilileri ile Yeşilay temsilcileri katıldı. 

\"BAĞIMLILIKLA MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ\"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya programda yaptığı konuşmada, \"Bağımlı insan ideallerini kaybediyor. İdealleri olmayan bir gençliğin ise gelecek hayalleri olmuyor. Biz Türkiye\'nin 2023\'e yürüyüşünde, yeni bir dönemi açtığımız bu süreçte gençlerimizi her türlü bağımlılıktan çok daha güçlü bir şekilde korumalıyız. Bağımlılıkla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Milletimizin ve gençlerimizin geleceğini aydınlık bir şekilde inşa edeceğiz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuk ve gençlerimizi her türlü bağımlılıktan korumak için önümüzdeki dönemde de Yeşilay ile sıkı bir işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Güzel nesiller yetiştirmek bu ülkenin geleceğini çok daha güçlü kılacak\" dedi.

YEŞİLAY BAŞKANI ÖZTÜRK: GENÇ NÜFUSUMUZUN ZEHİRLENMESİNE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk ise, STK ve Kamu işbirliğinin çok güzel bir örneğini gerçekleştirdiklerini belirterek, \"Bu uygulanması çok kolay bir şey değildir. Önemli olan öncelikli olarak karar mekanizmasındaki kişilerin bu konudaki yaklaşım biçimleridir. Bu anlamda sayın bakanımıza bizlere verdiği güven ve destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün dünyada bazı uyuşturucu maddeleri serbest bırakma, yasakları kaldırmayı konuşurken, bizler böyle maddelerden gençlerimizi ve çocuklarımızı nasıl uzak tutarız? Bulaşanları nasıl tedavi ederiz? Diye çalışmaya devam ediyoruz. Bizim pes etmek ve vazgeçmek gibi bir lüksümüz yok. Biz toplum, millet ve ülke olarak gençliğine güvenen bir toplumuz. Genç nüfusumuzun zehirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda pes etmediğimizin en temel göstergesi de bir sivil toplum kuruluşu ile bir kamu kuruluşunun bir çatı altında yaptığı işbirliğidir\" dedi.

YEDAM HAKKINDA
Alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği veren YEDAM\'ları (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kapsayan uygulama modeli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı\'na bağlı uyuşturucu bağımlılarına destek veren Sosyal Uyum Birimlerinde hayata geçiyor. Yeşilay ve Bakanlık arasında 2 Temmuz 2018\'de imzalanan protokol ile Sosyal Uyum Birimlerinde YEDAM Modeli uygulanacak. Bağımlılıkla mücadele kapsamında önemli bir adım olan bu iş birliği neticesinde Yeşilay; Türkiye genelinde 40 Sosyal Uyum Biriminde bağımlılık alanında uzman psikologları ve sosyal hizmet uzmanlarını istihdam ederek, bireye ve aileye bağımlılık sorununa karşı çözüm sunacak.

Görüntü Dökümü:
--------------------
-Bakan Kaya\'nın konuşması
-Yeşilay Başkanının açıklamaları
-Protokolün imzalanması
-Genel ve detaylar

02.07.2018 - 21.25 Haber Kodu : 180702198

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir