Spor

Derbi sonrası ortalık karıştı: Hasan Arat'ın şoförü, A Spor muhabirine saldırdı; Soruşturma başlatıldı

28 Ekim 2024 23:59

T24 Spor

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

RAMS Park'ta oynanan derbi maçını 2-1 Galatasaray kazandı. Maçın ardından stadın dışında çıkan arbedede Hasan Arat'ın şoförü tarafından A Spor Muhabiri Emre Kaplan’a yumruk atıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un basın toplantısı sırasında, Hasan Arat’ın şoförü tarafından gazeteci Emre Kaplan’a fiziksel saldırı gerçekleşti. İddiaya göre, şoför, a Spor muhabiri Emre Kaplan’a yumruk atarak burnundan yaralanmasına neden oldu. Olayın ardından yaralanan Kaplan, ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

A Spor konuya ilişkin olarak açıklama yaptı

A Spor Haber Müdürü Cüneyt Şen: Hiç kimsenin bir basın mensubuna fiziki müdahalede bulunma hakkı yok, bu konunun takipçisiyiz! Emre Kaplan ile 2-3 defa görüştüm, şu anda ambulansta ve hastaneye yetiştirmeye çalışıyoruz. Burnuna aldığı bir darbe olduğu için kanama söz konusu ama bilinci yerinde.

Hüseyin Yücel açıklama yaptı

Hüseyin Yücel, maç sonu saldırıya uğrayan spor muhabiri için Beyaz Tv'de konuştu. Yücel açıklamasında; "Gazeteci kardeşimize geçmiş olsun. Böyle bir olayın kabul edilmesi söz konusu değil. Bu olayı kınıyorum. Feyyaz Hoca, ben ve Onur Göçmez basın toplantısına katıldık ve ayrıldık. Olayı öğrendik ve Sezgin arkadaşımız için 'Yapabileceği en büyük hatayı yapmış' dedim. Hakemden kan ağlıyoruz, maçın önüne geçen bir olay yaptı. Nereden bakarsanız tutarsızlık. Hasan Arat ile konuştum ve bilgisi var. Şoförü polise teslim oldu." dedi. 

Galatasaray saldırıyı kınadı

Olayın ardından Galatasaray, Emre Kaplan'a geçmiş olsun dileklerini ilettiği bir paylaşım yaptı.

İşte Galatasaray'ın paylaşımı:

"Maç sonu uğradığı çirkin saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan A Spor muhabiri Emre Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Spor sahalarında yaşanan şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."

TIKLAYIN-Galatasaray, A Spor muhabiri Emre Kaplan’a saldırıya kınadı

Adalet Bakanı Tunç: Soruşturma başlatıldı

Tunç'un açıklaması şöyle:

"Galatasaray-Beşiktaş karşılaşması sonrasında fiziki saldırıya uğrayan A Spor muhabiri Emre Kaplan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Spor, dostluk ve kardeşliktir. Sporun şiddetle gündeme gelmesi kabul edilemez. Şiddetin her türlüsünü kınıyor, bu gibi olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

TIKLAYIN-Adalet Bakanı duyurdu: A Spor muhabirine saldırı hakkında soruşturma başlatıldı